اختصاصی/ بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای برای کنکوری‌ها

بهداشت نیوز چهارشنبه 05 خرداد 1400 - 10:36

دکتر مهدی میرغضنفری، پژوهشگر طب سنتی و متخصص فیزیولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت نیوز درباره تغذیه مناسب کنکوری‌ها اظهارداشت: خوردن داروهای شیمیایی و یا گیاهی مانند کندر یا مویز برای تقویت مغز یا بیشتر بیدار ماندن، بر خلاف تصور عموم برای همه افراد توصیه نمی‌شود. 

وی افزود: کندر بسیار گرم است و می تواند مزاج مغز را به سمت گرمی بکشاند. کندر فقط برای بعضی افراد که رطوبت مغزی بالائی دارند توصیه می شود. 

این پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: ترکیبات آمفتامینی، بیداری کشیدن زیاد، خوردن قهوه، کاکائو یا چای زیاد و پررنگ برای بیشتر بیدار ماندن می تواند باعث مختل شدن مزاج مغز و به دنبال آن اضطراب و کاهش کیفیت حافظه در دراز مدت می شود. 

میرغضنفری بیان داشت: در صورت مصرف زیاد این مواد علائم گرمی مغز ممکن است بعد از مدتی پدیدار شوند که شامل سرخی سر و صورت و چشم ها، بالا رفتن حرارت در سر، بی خوابی، استرس و اضطراب است.

وی تاکید کرد: توصیه می‌شود برای تقویت بدن به خصوص در این ایام از انواع مغزیجات خصوصا مغزهایی با مزاج گرم مانند مغز گردو و کباب ها استفاده می کنند که خود مزاج گرم داشته و باعث افزایش بیشتر گرمی در بدن می شود. 

این متخصص فیزیولوژی گفت: بهتر است این افراد از غذاهای زود هضم با مزاج سرد استفاده کنند. زیرا حجم خون در بدن محدود است و اگر بدن به مدت طولانی درگیر هضم و جذب غذای سنگین شود، خون کمتری به مغز رسیده و بازده آن را کاهش می دهد.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.