با شیرین کننده های مصنوعی بیشتر آشنا شوید

بهداشت نیوز دوشنبه 10 خرداد 1400 - 15:04

به گزارش بهداشت نیوز، به طور کلی شیرین کننده های رژیمی، به دو دسته عمده شیرین کننده های مصنوعیِ بدون کالری یا تقریبا بدون کالری (مانند آسپارتام، آسه سولفام پتاسیم، ساخارین، استویا) و شیرین کننده ها با کالری اندک (همچون سوربیتول، گزیلیتول و ایزومالت) تقسیم می شوند. میزان مصرف شیرین کننده های مصنوعی یا سایر ترکیباتی که می توانند برای بدن مضر باشند، بر اساس دریافت روزانه قابل قبول (ADI) بیان می شود:

آسپارتام: اغلب به صورت قند و شکر رژیمی یا در انواع آب نبات و نوشابه استفاده می شود. مصرف این شیرین کننده در بیماران مبتلا به فنیل کتونوری و تیروزینمی ممنوع است و توصیه می شود که در زنان باردار و شیرده تنها با مشورت پزشک مصرف شود.

آسه سولفام پتاسیم (آسه سولفام کا): اغلب در تولید انواع نوشابه، بستنی، آدامس و قهوه فوری قابل استفاده است.

ساخارین: به طور معمول در تولید انواع نوشیدنی ها و غذاهای کم کالری استفاده می شود.

استویا: اغلب در انواع نوشیدنی، آدامس، گز، آب نبات و یا در بسته بندی هایی همچون بسته بندی شکر (به عنوان شیرین کننده سر میز) قابل استفاده است. این شیرین کننده در بدن هضم و جذب نمی شود.

 

 

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.