حسن ایزانلو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این راستا برای ساخت ۷۳ کیلومتر جاده بین مزارع کشاورزی ۵۰ روستا ۲۱۹ میلیارد ریال، ساخت ۳۳.۶ کیلومتر کانال و انتقال آب ۳۵۰ میلیارد ریال، احیا و مرمت ۴۲ رشته قنات ۱۶۷ میلیارد ریال و برای ۲ هزار و ۱۶۶ هکتار طرح آبیاری نوین ۱۱۹ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی مابقی اعتبارات هزینه شده را در زمینه ساخت استخر ذخیره آب، ایجاد واحد صنایع و مکانیزاسیون، ارتقای ضریب مکانیزاسیون کشاورزی عنوان کرد.
ایزانلو گفت: هزینه کرد این میزان اعتبار موجب اشتغالزایی برای بیش از ۲ هزار نفر در بخش کشاورزی شده است.
وی سطح زیر کشت اراضی کشاورزی شهرستان را ۵۵ هزار هکتار دانست که همه ساله برای کشت این میزان اراضی ۲ هزار و ۴۸۵ دستگاه تراکتور به کار گرفته می شود یابه عبارت دیگر به ازای هر ۲۲ هکتار یک تراکتور وجود دارد.
شهرستان شیروان هم اکنون ۱۰ دستگاه کمباین، ۲ هزار و ۳۲۱ دستگاه تراکتور و ۱۲ هزار دیگر ادوات کشاوزی دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت صنایع تبدیلی و زنجیره اقتصاد کشاورزی از سال ۹۲ تاکنون، ۱۱ پروانه بهره برداری با ایجاد اشتغال ۱۰۲ نفر و با ۱۲۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری صادر شده است.
ایزانلو با بیان اینکه در این هشت سال میزان سطح تولید شهرستان چهار برابر افزایش داشته است خاطر نشان کرد: این خطه دارای هزار و ۹۳۷ هکتار باغ سیب با تولید سالانه ۵۴ هزار تن است که رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت استان را دارا است.
سرپرست جهاد کشاورزی شیروان گفت: این شهرستان همچنین دارای هزار و ۳۵۸ هکتار باغ گردو با تولید سه هزار و ۴۰۰ تن است که رتبه نخست تولید را در استان دارد.
ایزانلو با اشاره به افزایش گستره بخش باغبانی در این هشت سال افزود: احداث طرح فراز تاکستان در سال ۹۲ تنها ۰.۵ هکتار بود که اینک به ۳۴ هکتار افزایش یافته و کشت گیاهان دارویی نیز از ۱۵ هکتار به ۱۵۳ هکتار رسیده است.
وی گفت: افزایش ایجاد گلخانه از ۲ هکتار به حدود ۱۰ هکتار، احداث باغ در اراضی شیبدار از ۱۰ هکتار به ۸۶ هکتار، ساخت کارگاه پرورش قارچ از ۴۰۰ متر مربع به یک هکتار و کشت زعفران هم از ۵۰ هکتار به ۶۰۰ هکتار افزایش یافته است.
این شهرستان واقع در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد افزون بر ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد.