آیا استرس می‌تواند کهیر ایجاد کند؟

بهداشت نیوز چهارشنبه 16 تیر 1400 - 01:24

به گزارش بهداشت نیوز، کهیر واکنش پوستی مربوط به سیستم ایمنی بدن است. عوامل محرک بالقوه زیادی وجود دارد: غذا، دارو، ورزش، تغییرات دما، گزش یا نیش حشره یا حتی عفونت ویروسی، باکتریایی یا انگلی.

کهیر انواع مختلفی دارد. می‌توانند در اثر واکنش آلرژیک، خود به خودی، خودایمنی، جسمی یا حتی لمس آرام روی پوست ایجاد شوند

ارتباط بین کهیر و استرس

کهیر نواحی خارش‌دار، قرمز و متورم پوست است که در اثر ترشح هیستامین ایجاد می‌شود. درحالیکه موارد مختلفی می‌تواند باعث کهیر شود، بسیاری از افراد ارتباط بین این جوش‌های قرمز مشخص و استرس را گزارش می‌دهند.

استرس قطعاً می‌تواند در هر بیماری پوستی، از جمله کهیر نقش داشته باشد. استرس واقعاً هرگز چیزی را بهتر نمی‌کند و می‌تواند در بعضی موارد منجر به بدتر شدن کهیر شود.

کهیر و استرس: همبستگی یا علیت؟

اگرچه علم پیوند بین کهیر و استرس را پیشنهاد کرده است، اما اینکه استرس باعث ایجاد کهیر می‌شود کمتر مشخص است. به تفاوت حیرت‌انگیز بین همبستگی و علیت برمی‌گردد. همبستگی یک رابطه است، اما لزوماً علت و معلول نیست، مانند علیت.

به عنوان مثال، ممکن است بگویید بین ورزش در سنین بالاتر و طول عمر رابطه وجود دارد. اما آیا این بدان معناست که ورزش باعث می‌شود افراد مسن عمر طولانی‌تری داشته باشند؟ استدلال مشابه در مورد استرس و کهیر نیز صدق می‌کند.

 تا زمانی که تحقیقات خلاف این را ثابت کند، نمی‌توان گفت که پاسخ استرس بدن ما مستقیماً منجر به کهیر می‌شود. اگرچه استرس می‌تواند همه مشکلات پوستی را بدتر کند، اما شناخته شده نیست که علت مستقیم کهیر است.

نحوه کنترل استرس برای جلوگیری از کهیر

استرس برای پوست مضر است و به خوبی شناخته شده است که مشکلات پوستی با کاهش استرس بهبود می‌یابد. توصیه می‌شود فعالیت‌های کاهش استرس، مانند افزایش ورزش، وقت گذاشتن برای خود، مدیتیشن بی‌سر و صدا و کاهش فعالیت‌های مربوط به تلفن یا کار در خارج از دفتر کار انجام دهید.

گزینه‌های درمان کهیر

درمان‌های بسیار موثری برای کهیر وجود دارد. آنتی‌هیستامین اولین خط درمان است. استفاده منظم از آنتی‌هیستامین‌ها- فکسوفنادین، ستیریزین- معمولاً موثر است.

 دیفن‌هیدرامین [بنادریل]  نیز تسکین‌دهنده هست. از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی نیز استفاده می‌شود، اما پتانسیل بالاتری برای عوارض جانبی جدی‌تر دارند. داروهای تزریقی بیولوژیک جدید مانند Xolair نیز در بهبود کهیر مزمن ایدیوپاتیک مفید هستند.

منبع: سایت سلامت

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.