به گزارش ایسنا، ساخت خانه، مدرسه، مسجد، راه روستایی، کمک به برداشت محصول، فعالیتهای پزشکی و داندانپزشکی، تدریس، فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی تنها بخشی از فعالیتهای گروههای جهادی در مناطق محروم بوده است، همچنین این گروهها در حوادثی مانند سیل، زلزله و ... در مناطق آسیبدیده برای امدادرسانی به آسیبدیدگان حضور پیدا میکنند و برای ارائه خدمات نیز هیچ توقعی از مردم و مسئولان ندارند و بدون چشمداشت به فعالیت خود ادامه میدهند،
در شرایط کرونایی فعالیت گروههای جهادی تعطیل نشد، این گروهها امروز در سنگر خدمت به بیماران کرونایی حضور دارند و نشان دادند که در هر کجا که نیاز به حضورشان باشد، حاضرند خطر را به جان بخرند و کمکرسانی کنند.
میلاد اکبری در گفتوگو با ایسنا در خصوص فعالیت گروههای جهادی در حوزه مدافعان سلامت در چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا فعالیت گروههای جهادی در حوزه خدماترسانی به بیماران کرونایی، بازرسی از اصناف و همچنین حضور در مراکز درمانی برای مراقبت از بیماران شکل گرفته است.
مسئول گروه داوطلبان خدمت به بیماران کرونایی شهرستان شهرکرد افزود: گروههای جهادی در چهارمحال و بختیاری با هماهنگی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی وظیفه بازدید از اصنافی که موارد بهداشتی را در ایام شیوع ویروس کرونا رعایت نمیکنند برعهده داشتند و برای این نیروهای جهادی کارت مخصوص نیز صادر شد و کار کاملا به صورت سازماندهی و قانونی صورت میگرفت، اما در حال حاضر به دلیل ابتلا برخی از نیروهای جهادی به بیماری کرونا امکان ادامه این روند وجود ندارد.
وی ادامه داد: در بیمارستان هاجر شهرکرد نیز حدود چهار گروه جهادی تشکیل شده و اقدامات مربوط به بخشهای مربوط به بستری بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان پوشش داده میشود، نیروهای جهادی به صورت شیفتبندی به عنوان همراه بیمار در این فضا حضور پیدا میکنند و این موضوع منجر به کاهش ابتلا خانوادههای افراد درگیر با کرونا شده است.
اکبری عنوان کرد: تمامی نیروهای جهادی حاضر در این عرصه جزو نیروهای مردمی هستند، البته ممکن است برخی افراد نیز دارای تخصص در زمینه مراقبت از بیمار یا پرستاری باشند، اما به دلیل اینکه اکثر افراد نیروهای جهادی مردمی هستند و همچنین باتوجه به حجم بالای اهمیت کار در بیمارستان آموزشهایی توسط دانشگاه علوم پزشکی و مسئولان بیمارستان هاجر در خصوص مراقبت از بیمار و سایر مواردی که برعهده نیروهای جهادی است، صورت گرفت و در حال حاضر کلیه وظایفی که بر عهده خانواده فرد مبتلا به کرونا است، توسط نیروهای جهادی در حال انجام است.
این نیروی جهادی در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: افرادی که در گروههای جهادی برای کمکرسانی سازماندهی میشوند، دارای گروهسنی مشخص هستند و اکثر این افراد ۱۸ سال و بالاتر دارند و این موضوع به این دلیل است که حس اطمینان لازم از سوی کادر درمان نسبت به این نیروها شکل بگیرد، همچنین باتوجه به حجم کار لازم است نیروهای جهادی در رده سنی باشند که توانایی انجام واظیف محوله را داشته باشند.
وی یادآورشد: نیروهای جهادی در حوزه سلامت بهصورت کاملا داوطلبانه در این عرصه حضور دارند و هیچگونه مزایا و امتیازی برای آنها وجود ندارد، اکثر افراد با نیت و تفکر کمکرسانی وارد این عرصه شدهاند و خوشبختانه از تاثیرگذاری بالایی نیز برخوردار هستند.
اکبری تصریح کرد: پس از انجام فراخوان، ارسال پیامک و پخش پوستر در سطح شهر و همچنین انجام اطلاعرسانی از طریق سایت مربوطه، ثبتنام اولیه از افراد علاقهمند به فعالیت در گروههای جهادی در عرصه کمکرسانی به بیماران کرونایی انجام شد، تمامی این افراد با انگیزه کمکرسانی و دستگیری از هموطنان خود وارد این عرصه شدند.
مسئول گروه داوطلبان خدمت به بیماران کرونایی شهرستان شهرکرد بیان کرد: در زمان ثبتنام تعداد بسیار زیادی برای حضور در گروههای جهادی اعلام آمادگی کردند که از تمامی اقشار در بین آنها وجود داشت، اما امکان سازماندهی تمامی این افراد وجود نداشت.
وی افزود: در هنگام وقوع پیک بیماری که آمار ابتلا به کرونا افزایش پیدا میکند، وظیفه گروههای جهادی فعال در عرصه سلامت نیز سنگینتر میشود، افراد حاضر در این گروهها نیز زمانی که شاهد میزان تاثیرگذاری خود هستند، برای دفعات بعدی با رغبت بیشتری اقدام به ثبتنام میکنند.
اکبری ادامه داد: خوشبختانه کادر درمان بیمارستان هاجر و دانشگاه علوم پزشکی از نوع عملکرد نیروهای جهادی بسیار راضی هستند و این موضوع به این دلیل است که این نیروها با روحیه جهادی وارد عرصه کمکرسانی شدهاند.
این نیروی جهادی در چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در حال حاضر متاسفانه بیمارستانها دارای وضعیت نامطلوبی هستند و هرروز شاهد ابتلا و فوت افراد بسیاری هستیم، گروههای جهادی و افرادی که در بیمارستانها حضور دارند از وخامت شرایط آگاهی دارند حتی در برخی مواقع روحیه نیروهای جهادی از وخامت حال بیماران و فوت آنها به شدت تضعیف میشود و به زمانی کوتاه برای بازیابی قوای خود نیاز دارند.
وی با اشاره به اینکه هر روز وضعیت بیماری کرونا درحال وخیم شدن است، تصریح کرد: امکان دارد به دلیل طولانی شدن مدت زمان شیوع بیماری کرونا مردم به گونهای از شرایط خسته شده باشند و به همین دلیل کمتر موارد بهداشتی را رعایت کنند، متاسفانه طی روزهای قبل از آغاز ماه محرم شاهد برگزاری جشنهای عروسی بودیم، در حال حاضر نیز مراسمهای عزاداری برای فوتشدگان و مهمانیهای بسیاری در حال برگزاری است.
اکبری خاطرنشان کرد: افراد بسیاری که در بیمارستانها در اثر ابتلا به بیماری کرونا بستری هستند، متاسفانه بسیاری در دورهمیهای خانوادگی به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و افراد بسیاری را نیز از اطرافیان خود درگیر کردهاند، اما باید توجه کنیم راهی جز رعایت موارد بهداشتی و شرکت نکردن در مهمانیها و انواع تجمعات برای بهبود وضعیت وجود ندارد، زیرا گروههای جهادی که در بیمارستانها حضور دارند کاملا از وخامت اوضاع آگاه هستند و شاهد سختی بیماری در افراد مبتلا هستند، در حقیقت مردم در صورتیکه پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند و در جلسات و مهمانیها حضور داشته باشند مدیون افرادی میشوند که در بیمارستانها در شرایط بسیار سخت برای نجات جان بیماران مبارزه میکنند.
انتهای پیام