رضا میرحسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کرمان باتوجه به لرزه خیزی، تاب آوری پایین و وسعت بالای بافت های فرسوده، باید به عنوان پایلوت طرح بازآفرینی شهری کشور انتخاب شود و در این راستا دولت بسیاری از تسهیلات و مشوقات این طرح را از شهر کرمان آغاز کند.
وی با بیان اینکه کرمان زلزله خیزترین استان کشور محسوب می شود و متاسفانه تمام شهرهای بزرگ این استان در نزدیکی گسل های فعال قرار دارند، اظهار داشت: احتمال زلزله در کرمان بسیار پررنگ بوده، چنانچه در گذشته نیز بیش از هر استانی در این نوع حوادث تلفات داده ایم که در این خصوص می توان به زلزله بم نیز اشاره کرد.
کارشناس و فعال بازآفرینی شهری کشور گفت: بافت تاریخی ارزشمند و بافت فرسوده وسیع کرمان به دلیل لرزه خیزی می تواند بسیار خطرناک باشد، بیش از ۱۵۰ نفر از جمعیت ۶۰۰ هزار نفری شهر کرمان در مناطق ناامن زندگی می کنند که جانشان در خطر است لذا امیدواریم هیات دولت مصوبه ای ویژه برای موضوع بازآفرینی شهری در کرمان اتخاذ کند.
وی تصریح کرد: بازآفرینی شهری به عنوان پروژه ای زمانبر و پرهزینه به طور قطع بدون حمایت های دولت به نتیجه نمی رسد، باید ابتدا دولت به این مقوله ورود کرده و زیرساخت ها و جاذبه هایی را ایجاد و شرایط را برای ورود بخش خصوصی فراهم کند.
میرحسینی تاکید کرد: دولت در صورتی که گام های اولیه را بردارد، با ظرفیت سازی و بستر سازی مشوق هایی را در بافت های فرسوده و تاریخی و حاشیهای تعیین کند، با ورود بخش خصوصی به این بخش، با سرعت و کیفیت بیشتری می توانیم اجرای این طرح را شاهد باشیم.
وی بیان داشت: این روزها شاهدیم شهرداری کرمان در مرحله تحویل و تحول است و هنوز با سرپرست اداره می شود و همچنین دستگاه های متولی و تخصصی شامل تغییر و تحولاتی هستند که شاید نتوان در این شرایط درخواست جدی از مسئولان داشت که مایه نگرانی است اما امیدواریم این استان به سرعت از این وضعیت خارج شده و مسئولان در سمت های حیاتی این حوزه که با جان مردم و شهرها در ارتباط است، تثبیت شوند.
کارشناس و فعال بازآفرینی شهری کشور افزود: متاسفانه سرمایه گذاری جدی را طی هشت سال گذشته به علت تحریم های ظالمانه در حوزه بازآفرینی شاهد نبودیم و اگر شرایط به همین صورت ادامه یابد از پایتخت کشور تا شهرهای کوچک کشور احتمال تلفات حوادث شهری افزایش می یابد.
وی ادامه داد: امیدوارم دولت در سفر به کرمان موضوع بازآفرینی شهری را حوزه اصلی رفع مسائل شهری کرمان قرار دهد.
میرحسینی در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: طرح بازآفرینی شهری در دهه اخیر به ادبیات اجرایی کشور اضافه شده و سه گونه بافت از جمله تاریخی (هسته مرکزی شهرها)، بافت فرسوده و بافت حاشیه شهرها و سکونت گاه های غیر رسمی هدف بازآفرینی شهری هستند.
وی گفت: بازآفرینی شهری برای زیست پذیر کردن این بافت ها، مناسب سازی، ساماندهی و افزایش تاب آوری در برابر بلایای طبیعی می تواند بسیار موثر و راهگشا باشد که بازآفرینی شهری به عنوان چارچوبی پذیرفته شده جهانی، کارآمدی این بافت ها ارتقا می دهد.
کارشناس و فعال بازآفرینی شهری کشور عنوان کرد: بازآفرینی بافت های فرسوده همچنین ظرفیتی مناسب برای تعدیل قیمت مسکن شهری محسوب میشود و در شرایط زیستی شهری نیز میتواند موثر واقع شود.
وی یادآور شد: با توجه به نو بودن این چارچوب یک پایگاه خبری با مرکزیت استان کرمان در دایره فعالیت کشوری احداث شده که اخبار این حوزه را در تمامی استان ها رصد و پایش می کند، این پایگاه خبری باوجود پیگیری موضوعات مختلف این حوزه، پروژه بزرگ بازآفرینی شهری کشور را فرهنگ سازی میکند.
بازآفرینی شهری به نگرش و اقداماتی جامع و یکپارچه برای حل مشکلات شهری در منطقههای هدف عملیاتی همچون بافت فرسوده، تاریخی و حاشیه نشینی شهرها اتلاق می شود که در نهایت طی یک برنامه تئوری عملیاتی به یک پیشرفت پایدار اقتصادی، کالبدی، اجتماعی و محیطی در شهرها می انجامد.