راه اندازی خوشه‌های پرورش ماهیان زینتی همدان در آینده نزدیک

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 26 مهر 1400 - 07:49
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از تشکیل و راه اندازی خوشه‌های پرورش ماهیان زینتی این استان برای اشتغال زنان روستایی در آینده نزدیک خبر داد.
راه اندازی خوشه‌های پرورش ماهیان زینتی همدان در آینده نزدیک

علیرضا قراگوزلو در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برای ارتقا اشتغالزایی زنان بویژه اشتغال زنان روستایی یکی از برنامه‌های شیلات استان همدان در آینده نزدیک تشکیل خوشه‌های پرورش ماهیان زینتی خواهد بود، اظهار کرد: درخوشه‌های تعریف شده این برنامه، ماهیان مولد را  برای پرورش تحویل متقاضیان این طرح قرار می‌دهیم و پس از پرورش ماهیان زینتی تولیدات آنان را خریداری و برای صادرات اقدام می‌کنیم .

وی  با بیان اینکه این طرح کار سنگینی نبوده و زنان روستایی به راحتی می‌توانند در کنار دیگر کارهای خود پرورش ماهیان زینتی را نیز انجام دهند ،گفت: جلسات این طرح گذاشته شده و با انجام بازدیدها از هفته آینده اجرای طرح آغاز می‌شود.

فعالیت دو واحد پرورش زالو طبی در سطح استان همدان

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه از فعالیت دو واحد پرورش زالوی طبی در سطح این استان خبر داد و تصریح کرد: از این دو واحد پرورش زالو طبی یک واحد در همدان و واحد دیگر در شهرستان فامنین هر یک با ظرفیت ۲۰۰ هزار قطعه دارای فعالیت بوده و تولید زالوی این واحدها در حال حاضر فعلا برای مصارف طبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قراگوزلو خاطرنشان کرد: واحد پرورش زالوی همدان به مساحت ۶۰۰ متر مربع بوده که برای راه اندازی واحد خود از تسهیلاتی افزون بر ۷۰۰ میلیون تومان و واحد پرورش زالوی شهرستان فامنین به مساحت ۳۰۰ متر مربع از تسهیلاتی افزون بر ۳۶۷ میلیون تومان استفاده کرده است.

وی  در ادامه تعداد اشتغال این دو واحد را جمعا شش نفر برشمرد و افزود: به دنبال آن هستیم که زالوی پرورشی این واحدها، فرآوری و از آن علاوه بر مصارف طب سنتی در تهیه مواد آرایشی، پماد و ... نیز مورد استفاده قرار گیرد.

قراگوزلو با بیان اینکه در این رابطه سال گذشته پیگیری‌هایی نیز انجام گرفت و تا حدودی هم پیش رفتیم اما مشکلات ارزی سال گذشته موجب عدم به سرانجام رسیدن موضوع شد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر زالوی پرورشی این واحدها برای مصارف طب سنتی به سایر استان‌های کشور ارسال می‌شود .

وی با اشاره به اینکه اگر در پرورش زالو تنها بخواهیم به طب سنتی اکتفا کنیم مطمئنأ با واحدهای جدید واحدهای قدیم بازار خود را از دست می‌دهند، تصریح کرد: برای افزایش واحدهای پرورش و تکثیر زالو باید زمانی به جلو پیش برویم که زیرساخت‌های این فعالیت جدید را فراهم و برای پرورش زالو زیرساخت‌های فرآوری را ایجاد و به وجود آوریم.

قراگوزلو جذب سرمایه گذار در استان همدان در بحث پرورش زالو را یکی از راهکارهای افزایش تعداد واحدهای پرورش زالو بیان کرد و گفت: با جذب سرمایه گذار باید زنجیره‌ای تشکیل داد که سرمایه گذار و تولیدکننده در کنار هم تولیدات و صادرات داشته باشند چراکه این‌ امر از ارزآوری بالا و توجیه اقتصادی برای سرمایه گذار و واحدهای پرورش زالو برخوردار خواهد بود و با تشکیل این زنجیره قطعا راه اندازی ۱۰ واحد پرورش و تکثیر زالو هم در سطح استان کم خواهد بود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.