چرا ایران نمی‌تواند گل‌های داوودی‌اش را ثبت جهانی کند؟

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 24 آبان 1400 - 08:28
مجری پروژه به‌نژادی گل های داوودی پژوهشکده ملی گل و گیاه محلات گفت: ایران عضو کنوانسیون upov نیست و به تبع آن امکان ثبت جهانی ارقام جدید گل های داوودی برای این کشور وجود ندارد.
چرا ایران نمی‌تواند گل‌های داوودی‌اش را ثبت جهانی کند؟

دکتر محمدرضا شفیعی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اقدامات گسترده در تولید ژنوتیپ های گل های داوودی در محلات، اظهار کرد: در جشنواره گل های داوودی که اخیرا در محلات برگزار شد، ۹۵۰ رقم ژنوتیپ داوودی به نمایش گذاشته شد.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره گل های داوودی در شهرهایی مانند تهران، کرج، محمودآباد، خرم آباد و ... با حدود ۶۰۰ رقم گل، گفت: بزرگترین جشنواره هر ساله در محلات برگزار می شود و در واقع کامترین ارقام داوودی در این شهرستان به نمایش گذاشته می شود.

شفیعی تصریح کرد: هر ساله ارزیابی هایی از خصوصیات گل های داوودی طبق پارامترهای بین المللی انجام می گیرد و در واقع گل ها در سطح ممتاز، درجه یک، دو و سه درجه بندی می شوند، براساس این ارزیابی سال گذشته ۱۵۰ رقم گل درجه دو و سه حذف شد و ۱۰۳ ژنوتیپ جدید با کیفیت به ژنوتیپ های گل های داوودی اضافه شد و همین حذف و اضافه ها باعث شد که هزار رقم گل داوودی که در جشنواره سال گذشته به نمایش درآمد امسال به ۹۵۰ رقم کاهش یابد، اما در مقابل، کیفیت گل ها به شدت افزایش یافت و این روند بهبود کیفیت همواره ادامه خواهد داشت

وی با تاکید بر اینکه برای حضور در بازارهای رقابتی جهان باید ارقام با کیفیت تولید شود، گفت: شرکت های به‌نژاد در هلند و آلمان در موضوع معرفی ارقام جدید فعالند و در ایران نیز پژوهشکده ملی گل و گیاه محلات همواره درصدد ارتقای کیفیت است تا بتواند ارقامی رقابت پذیر را معرفی کند و امسال نیز ارقام گل های داوودی به لحاظ کیفیت ارتقای خوبی داشته اند به طوری که بیش از ۲۰۰ رقم از ارقام ارائه شده با شرکت های اروپایی قابل رقابت است و همین رویه باعث می شود که بتوانیم در نمایشگاه های بین المللی و ثبت جهانی ارقام گل های داوودی عرض اندام کنیم.

این عضو هیات علمی پژوهشکده ملی گل و گیاه محلات با بیان اینکه ایران تاکنون موفق به ثبت جهانی ارقام گل های داوودی نشده است، علت این امر را عدم حضور ایران در کنوانسیون upov (کنفوانسیون حقوق به‌نژادگر و ارقام جدید گیاهی) دانست و گفت: مسلما تا زمانی که ایران عضو این کنوانسیون و ملزم به رعایت پروتکل های آن نباشد امکان ثبت جهانی ارقام خود را ندارد، بر این اساس در واقع برای ثبت جهانی باید زمینه های لازم فراهم شود.

وی با تاکید براینکه با وجود این عدم عضویت، همچنان کار به‌نژادی گل های داوودی با قدرت انجام می گیرد، افزود: برای سال آینده قطعا تعدادی از ارقام جدید گل های داوودی توسط پژوهشکده ملی گل و گیاه محلات معرفی می شود.

شفیعی اضافه کرد: با توجه به ارزیابی های انجام شده، امسال نیز حدود ۱۵ تا ۲۰ رقم از ارقام گل های داوودی حذف می شود که قطعا کاری دشوار است چراکه این ارقام با کیفیت هستند و در درجه بندی ممتاز و یک قرار دارند ولی به دنبال آن ۱۰۰ رقم جدید معرفی می شود و پیش بینی می شود تعداد ارقام این گل در سال آتی به ۱۰۵۰ رقم برسد.
 

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.