به گزارش ایرنا، دکتر محمدرضا میرشمسی بعداز ظهر یکشنبه در نشست شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان افزود: در سند پیشگیری از بیماری های غیرواگیردار بر روی پیشگیری و کنترل دیابت تأکید شد چرا که نه تنها خود بیماری محسوب می شود بلکه سبب بسیار از بیماری ها و دارای عوارض بر روی چشم و اعصاب است.
وی کم تحرکی، چاقی، مصرف نکردن میوه و سبزی و رژیم غذایی نادرست را عامل دیابت برشمرد و یادآور شد: ارتباط مستقیمی بین سبک زندگی با بیماری دیابت وجود دارد.
رییس مرکز بهداشت تفت افزود: استان یزد در مصرف میوه رتبه ۲۴، در مصرف لبنیات رتبه ۲۵، در مصرف سبزی رتبه ۲۶، در مصرف ماهی رتبه ۲۰ و در مصرف فست فودها رتبه ۲ و در ابتلا به بیماری دیابت با اختلاف زیاد رتبه اول را در بین استان های کشور دارد که خود این آمار گویای علت این امر است.
میرشمسی به مقایسه تفت در بین شهرستان های استان پرداخت و گفت: شهرستان در مصرف میوه بانوان رتبه اول و آقایان رتبه چهارم، در تحرک کم بانوان رتبه اول و آقایان رتبه ششم، در چاقی خانم ها رتبه اول و آقایان رتبه پنجم، در فشار خون بالا خانم ها رتبه چهارم و آقایان رتبه سوم و در چربی خانم ها و آقایان رتبه ششم را دارند.
وی راهکار کاهش بیماری دیابت را تغییر سبک زندگی عنوان کرد و افزود: افزایش تحرک بدنی به ویژه برپایی برنامه هایی برای ورزش همگانی، آموزش عمومی در زمینه دیابت و تحرک بدنی، کاهش استفاده از مواد سرخ شدنی و فست و فودها باید در زندگی یزدی ها لحاظ شود.
سید محمود واعظ پور، رییس شبکه بهداشت و درمان تفت هم به ساماندهی پسماند شهری اشاره کرد و گفت: با توجه به تغییر شورای شهر و شهردار تفت انتظار می رود همت مضاعفی در این زمینه دیده شود.
در این نشست از تلاش خدمات خانم عزت یادگار، موسس و مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان یزد تجلیل به عمل آمد.
همچنین شنبه ۲۹ آبان ماه جاری ، دکتر محمدرضا دهقانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه بر اساس عوامل تشخیصی، این استان از لحاظ میزان شیوع بیماری دیابت در کشور در صدر ۳۱ استان قرار دارد در گفت و گو با خبرنگاران به مناسبت هفته ملی دیابت ( ۲۲ تا ۲۹ آبان ماه ) افزود: بر اساس اطلاعات ثبت شده حدود ۹۰ هزار نفر در این استان به دیابت مبتلا هستند که ۶۰ هزار نفر از آنان در مرکز تحقیقاتی، درمانی دیابت استان پرونده دارند.
وی میانگین شیوع دیابت در کشور را ۱۲ درصد و در استان ۲۱ درصد ذکر کرد و یادآورشد: ۲۵ درصد از جمعیت استان نیز در مرحله « پیش دیابتی» قرار دارند که در صورت کم توجهی، ریسک ابتلای آنان به این بیماری بسیار بالاست .
به گفته وی براساس نسبت جمعیتی و گروه سنی بیشتر افراد دیابتی استان مربوط به شهرستان خاتم و از لحاظ میزان شیوع بیماری نیز شهرستان تفت رتبه های بعدی را در استان دارد .
وی اضافه کرد: دیابت به عنوان یک بیماری غیرواگیر مزمن همواره جوامع را با تبعات متعددی مواجه میکند و تاثیر زیادی علاوه بر حوزه سلامت در بخشهای اجتماعی و اقتصادی جامعه به دنبال دارد.
همچنین دکتر محمدرضا آقایی مدیر مرکز تحقیقات دیابت یزد بیتحرکی از اصلیترین عوامل افزایش آمار بیماران دیابتی است و بر اساس بررسی های انجام شده ۶۵ درصد مردم استان کم تحرک و مستعد ابتلا به برخی بیماری ها مانند دیابت هستند .
وی خاطرنشان کرد: بیماری های قلبی و عروقی ، زخم و قطع پا ، تاری دید، خون ریزی چشم و نارسایی کلیه از عوارض بیماری دیابت است و این عوارض می تواند منجر به اختلال در زندگی روزانه افراد شود.
مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری تفت در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.