میلیون‌ها کاربر حاضر به ترک ویندوز ۷ نیستند

دنیای اقتصاد دوشنبه 15 دی 1399 - 00:07
در حالی که مایکروسافت در ابتدای سال ۲۰۲۰ پشتیبانی از سیستم عامل ویندوز ۷ را خاتمه داد اما تا پایان این سال همچنان میلیون‌ها نفر کاربر این نسخه بوده و آن را ارتقا نداده‌اند.

پس از گذشت یک سال از پایان رسمی پشتیبانی مایکروسافت از سیستم عامل ویندوز ۷، همچنان گروهی از کاربران رایانه شخصی در برابر رها کردن این نسخه قدیمی سیستم عامل رایانه لجاجت می‌کنند. هیچ کس شمار دقیق آنها را نمی‌داند اما تعداد این کاربران در یک سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته است.

محاسبات و تحلیل‌های کارشناسی نشان داد که در زمان پایان مهلت مایکروسافت برای پشتیبانی از ویندوز ۷ حدود ۲۰۰ میلیون رایانه شخصی در جهان همچنان از این سیستم‌عامل استفاده می‌کردند که البته برآورد مذکور دقیق نیست.

بر اساس گزارش زدنت، بررسی آمار منتشره از سوی برنامه تحلیل دیجیتالی دولت آمریکا نشان می‌دهد تا پایان دسامبر سال ۲۰۱۹ حدود ۸/ ۷۵ درصد از رایانه‌ها با ویندوز ۱۰، حدود ۹/ ۱۸ درصد با ویندوز ۷ و ۶/ ۴ درصد با ویندوز ۸.x. کار می‌کردند.

یک سال بعد در دسامبر ۲۰۲۰ شمار رایانه‌های شخصی که با ویندوز ۱۰ کار می‌کردند به ۸/ ۸۷ درصد افزایش یافت در حالی که شمار رایانه‌های مجهز به ویندوز ۷ به ۵/ ۸ درصد کاهش یافت و شمار رایانه‌های ویندوز ۸.x. از این هم کاهش بیشتری داشت و به ۴/ ۳ درصد رسید.

آمار «استات کانتر گلوبال استاتس» هم نشان داد شمار رایانه‌های ویندوز ۱۰ با بیش از ۱۲ درصد رشد، از ۷/ ۶۴ درصد به ۷۶ درصد رسیده است در حالی که شمار رایانه‌های ویندوز ۷ به ۷/ ۱۷ درصد کاهش پیدا کرده است.

تبدیل این درصدها به ارقام واقعی کار راحتی نیست زیرا آمار مبنایی در دست نیست. مایکروسافت سال‌هاست که مدعی است شمار کاربران رایانه شخصی ویندوز ۵/ ۱ میلیارد نفر است اما این ادعا مورد تردید قرار دارد. با وجود همه ابهامات، واضح است که حداقل ۱۰۰ میلیون دستگاه رایانه شخصی همچنان با ویندوز ۷ کار می‌کنند و این رقم ممکن است بسیار بالاتر باشد.

برخی از دارندگان این رایانه‌ها برای دریافت آپدیت‌های امنیتی تحت برنامه آپدیت امنیتی تمدید شده مایکروسافت پول پرداخت می‌کنند. این مشتریان برای ارتقای سیستم عامل خود در سال ۲۰۲۱ تحت فشار قرار خواهند گرفت زیرا هزینه این آپدیت‌ها دو برابر می‌شود.

 

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.