پژوهشکده میوه های سردسیری در آذربایجان غربی ایجاد می شود

خبرگزاری مهر سه شنبه 16 دی 1399 - 14:22
ارومیه - معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایجاد پژوهشکده میوه های سردسیری گام مثبتی در راستای حرکت در مسیر کشاورزی دانش محور است.
پژوهشکده میوه های سردسیری در آذربایجان غربی ایجاد می شود

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی برومندی ظهر سه شنبه در نشست با صادرکنندگان و مسئولان صنایع تبدیلی کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه نگاه دانش محور به بخش باغبانی اولویت این وزارتخانه بوده و در این راستا مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی تشکیل شده است، افزود: پژوهشکده میوه‌های سردسیری در آذربایجان غربی ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه سند توسعه باغبانی آذربایجان غربی بازنگری می‌شود، اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه این بخش در آذربایجان غربی اهتمام خاصی دارد و در صدد است تا در سند توسعه باغبانی استان تجدید نظر شود.

برومندی با بیان اینکه ایجاد باغ مادری در آذربایجان غربی تصویب شده، عنوان کرد: توسعه گلخانه‌ها نیز با توجه به نقش آنها در کاهش مصرف آب مورد توجه است و از سرمایه گذاران در این زمینه حمایت می‌شود.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی افزود: بازسازی باغ‌های درجه ۳ نیز در آذربایجان غربی و تولید نهال سالم و عاری از ویروس در کشور از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

آذربایجان‌غربی آمادگی کامل تأمین سیب شب عید کشور را دارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به توانایی استان در تأمین میوه سیب شب عید، گفت: علاوه بر این مهم می‌توان با ایجاد مشوق‌های صادراتی، برقراری جایزه صادراتی و لغو پیمان سپاری ارزی برای سیب صادرات مطلوبی در این زمینه برقرار کرد.

نادر صادقی با اشاره به آمار مهم‌ترین واحدهای صنایع تبدیلی استان، گفت: ۱۰۶ واحد کنسانتره، آبمیوه، پوره و رب با ظرفیت تولید ۵۲۵ هزار تن در سال، ۵ واحد کارخانه قند (شکر) با ظرفیت تولیدی ۳۳۵ هزار تن در سال، ۲۷ واحد تولید فرآورده‌های لبنی با ظرفیت سالانه ۲۰۱ هزار تن و ۱۸ کارخانه آردسازی با ظرفیت تولید یک میلیون تنی در سال در حال فعالیت هستند.

وی یادآور شد: آذربایجان‌غربی از لحاظ رتبه بندی کشوری در صنایع یاد شده در تولید کنسانتره و قند از شکر رتبه یک کشوری را در اختیار دارد. همچنین در بخش تولید آبمیوه و شکر از چغندرقند در جایگاه دوم کشوری قرار دارد از این رو انتظار می‌رود مسئولان کشوری اهتمام ویژه‌ای برای تجهیز این واحدها داشته باشند.

صادقی افزود: انتظار می‌رود در فرآیند واگذاری زمین و تغییر کاربری زمین‌های شخصی با توجه به نزدیکی به باغات جهت احداث واحدهای صنایع تبدیلی تجدید نظر شده و خرید تضمینی محصولات کشاورزی به ویژه گوجه فرنگی و سیب در فصل تولید مدنظر وزارتخانه باشد.

وی با اشاره به آمادگی استان برای تأمین سیب شب عید سراسر کشور، ابراز داشت: سطح باغات کشور ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار هکتار برآورد شده که ۱۱۵ هزار و ۶۵۷ هزار هکتار در آذربایجان غربی واقع شده است. آذربایجان‌غربی با اختلاف دو برابری بزرگ‌ترین تولیدکننده سیب کشور است به طوری که یک میلیون و ۴۴۰ هزار تن از ۴ میلیون تن سیب تولیدی کشور در استان تولید می‌شود.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.