به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، پرویز توسلیزاده امروز در دیدار رئیس قوه قضائیه با نهادها و فعالین صلح و سازش در استان، اظهار داشت: شورای حل و اختلاف با تمام امکانات و نیروهای خود در استان توانسته است ۱۶ هزار پرونده را منتهی به سازش کند که این بدان معناست که هزینههای بسیار زیادی برای مردم و مسئولین کاهش پیدا کند.
وی یادآور شد: در سال گذشته در استان حدود 2 میلیون نفری کرمانشاه بیش از 3 میلیون و 800 هزار مراجعه به دستگاه قضا صورت گرفته که این آمار بالا، بسیار نگران کننده است و اصلیترین راه حل این مشکل با توجه به تاکیدات رئیس قوه قضاییه در سفرهای استانی قبلی، استفاده از فرآیند صلح و سازش و برنامههای سازشی است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با تشریح برنامههای صلح و سازش در کرمانشاه، ادامه داد: بر همین اساس در هر شهرستان حدود ۳۰۰ نفر را معرفی و با تعریف مساجد به عنوان پایگاههای هر شهر اقدام به تشکیل سازمان های مردم نهاد برای ایجاد صلح و سازش در اختلافها و پروندههای قضایی کردیم.
وی با اشاره به هزینههای که تشکیل هر پرونده برای مردم و دستگاه قضا در پی دارد، اظهار داشت: ما در کرمانشاه پروندههای قضایی داریم که به خاطر یک اختلاف در روستایی، بیش از ۲۰ سال است که یک خانواده توان بازگشت به خانه و محل کشت و زراعت خود را از دست دادهاند و به همین دلیل قطعا توان فعالیت اقتصادی را نیز ندارند.
توسلیزاده اضافه کرد: علاوه بر اینکه این خانوادهها مجبور هستند هزینههای بسیار زیادی را صرف وکیل و کارشناس کنند، نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز در طول این فرآیند هزینههای بسیار زیادی را متحمل میشود و از طرف دیگر با ایجاد فاصله نامناسب در بعد اجتماعی سبب ایجاد هزینههای اجتماعی در جامعه میشود.
وی خاطرنشان کرد: علاوه تمام هزینههای اقتصادی برای فرد و جامعه، فردی که محکوم میشود در بازگشت به جامعه با مشکل مواجه خواهد شد و به اصلاح بر روی برچسب خورده میشود و همین مساله هزینهها جدید دیگری را ایجاد میکند.
توسلیزاده ادامه داد: در سال جاری بیش از ۱۸ هزار و ۵۰۰ پرونده منجر به سازش شده است و بدین وسیله از هدر رفت هزینه وقت مردم و دستگاه قضا تا حدود زیادی در استان جلوگیری شده است.
انتهای پیام/پ/ی