استان یزد ‌به صنایع پاک و هایتِک نیاز دارد

خبرگزاری تسنیم دوشنبه 11 بهمن 1400 - 02:23
گروه استان‌ها- رئیس بنیاد نخبگان استان یزد گفت: با وجودی که یزد یکی از استان‌های نخبه‌پرور است تنها 10 درصد از نخبگان در صنایع این استان مشغول به فعالیت هستند.

سید مهدی کلانتر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: استان یزد یکی از استان‌های نخبه‌پرور است که تاکنون در زمینه علمی، صنعتی و هنری بسیار قوی عمل کرده و می‌توان گفت در این زمینه‌ها از لحاظ کمی و کیفی به جایگاه قابل قبولی رسیده است.

وی گفت: مسائلی مانند ترافیک، گردشگری، آب، محیط زیست و شهر هوشمند برخی از مشکلات شهری هستند که مسئولان شهری همیشه نیازمند به‌کارگیری و مشاوره با نخبگان برای حل این مسائل هستند.

رئیس بنیاد نخبگان استان یزد افزود: متاسفانه نمی‌توانیم بگوییم استفاده از نخبگان برای حل مشکلات جامعه است و نمی‌توانیم بگوییم که ما از پتانسیل‌های موجود بهره کامل برده‌ایم بنابراین تصمیم‌گیرندگان اجرایی در استان باید از ظرفیت نخبگان استفاده کرده و با به‌کار گرفتن آنها مشاوره‌های خوبی را از جامعه نخبگانی دریافت کنند.

وی با اشاره به مشکلات و معضلاتی که در دشت یزد اردکان به ویژه آلودگی هوا در آن بیان کرد: آیا شهر اردکان و میبد با این جمعیت می‌تواند چنین هوایی داشته باشد، مدارس این مناطق به خاطر آلودگی هوا تعطیل شود؟ چگونه است که ما با این مسائل روبه‌رو شده‌ایم.

کلانتر افزود: چگونه است که ما از ظرفیت‌های بسیار شهر یزد با توجه به قطب پزشکی بودن، جهانی بودن و ظرفیت گردشگری سلامت؛ بهره کافی از پتاسیل‌های آن نبرده‌ایم. قطعا هر کجا دنیا بود به وسایل مختلف این ظرفیت را معرفی می‌کردند و این هم برای شهر و هم برای جذب گردشگر مناسب است متاسفانه اگر همین چند سال اخیر را مشاهده کنید هیچ اتفاقی نیفتاده و هیچ تحرک و تغییری به جزء در نام شهر برای این کار ایجاد نشده است.

کلانتر افزود: در تمام دنیا ابزارهایی وجود دارد، یک سری مقامات مسئول هستند که زحمت می‌کشند و با قوانین بالا دستی و پایین دستی خود جامعه را هدایت می‌کنند و یک سری هم مانند اندیشکده‌ها هستند که کمک فکری به این مسئولان می‌دهند؛ در تمام دنیا مسئولان به جز در مسائل امنیتی مابقی اقدامات را برون‌سپاری می‌کنند.

وی گفت: حوزه پزشکی ما توانمند جذب نخبه بالایی، امکان اشتغال و سرویس‌دهی خوبی هم دارد که نشان می‌دهد متخصصان و نخبگان ما دوست دارند به شهر خود خدمت کنند ولی باید بستر آن ایجاد شود، در حال حاضر حوزه پزشکی نه تنها به مردم یزد خدمت می‌کند بلکه به جنوب شرق کشور سرویس‌دهی می‌کند ولی متأسفانه در بقیه رشته‌های فنی این بستر مناسب نیست.

کلانتر بیان کرد: شاید کمتر از 10 درصد صنایع ما پیشرفته هستند که می‌توانند نخبگان را در خود جای دهند و در حدود 70 تا 80 درصد تکنولوژی ما نوتِک هستند، تکنولوژی پایینی دارند و نیازی به متخصص ندارند بنابراین باید به این موضوع توجه شود که اگر قرار است متخصصان خود را برگردانیم باید بستر ارائه خدمت آن‌ها و اشتغال را برای آن‌ها فراهم کنیم.

این مسئول افزود: ما نیازمند صنایع پاک و هایتِک مانند داروسازی و تجهیزات پزشکی مدرن هستیم در غیر این صورت سایر صنایع جز آلایندگی برای استان هیچ ثمر دیگری نخواهد داشت، صنایعی که اشتغال‌زایی غیربومی دارند و درآمد حاصل هم در استان‌های دیگر سرمایه‌گذاری می‌شود.

وی گفت: رویکرد یک دهه گذشته در بین مسئولان استان این گونه شده که به نخبگان اهمیت می‌دهند ولی انتظار نخبگان این است که از همفکری و ایده‌های آن‌ها بدون هیچ چشم داشتی استفاده شود و در رشته خودشان برایشان اشتغال ایجاد شود.

کلانتر تشریح کرد: چند ماه گذشته آگهی استخدامی را دیدم که کارخانه‌ای نیاز به 80 نفر داشت و از این تعداد نزدیک به 70 نفر دیپلم و زیر دیپلم بود، انتظار نداریم که کارخانه‌ای که ده‌ها سال پیش احداث شده، کارگران زیادی دارد، اشتغال ایجاد شده و خانواده‌های زیادی با آن درگیر هستند را تعطیل یا جا‌به‌جا کنند چرا که این امر غیرممکن است، همچنین سرمایه مردم و مملکت از بین می‌رود و قطعا این کارخانه‌ها به بخشی از اشتغال استان کمک می‌کنند اما لازم است که قانونی ایجاد شود و کارخانه‌ها خودشان را با شرایط جدید تطبیق دهند. نظر نخبگان این است که با ابزار قانونی کاری انجام شود که بدون آن که کارخانه‌ها متضرر شوند به این کارخانه‌ها رسیدگی و وضعیت صنایع اصلاح شود.

وی بیان کرد: با تشکیل مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت در استان یزد می‌توان بهره بیشتری از نخبگان در صنعت، آموزش و هنر برد و این حرکت روشنگری برای مسئولان استان بوده و می‌تواند محوریتی برای جذب نخبگان استان برای پیشرفت باشد.

انتهای پیام/ 785/ح

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.