به گزارش خبرنگار ایرنا حبیب آقاجری سه شنبه در همایش محیط زیست دریایی و تالاب ها که همزمان با همایش ملی علوم و فنون دریایی در شهرستان ماهشهر برگزار شد اظهار داشت: محیط زیست تضمین کننده حیات جامعه و آیندگان است و همواره توجه به این مقوله امری ضروری است.
وی افزود: قبل از شکل گیری صنعت پتروشیمی در ماهشهر، این منطقه در حوزه صید و صیادی از جایگاه ویژه ای برخوردار بود و اشتغال قابل توجهی را در برداشت.
نماینده مردم ماهشهر، هندیجان و امیدیه اضافه کرد: به واسطه وجود خورهای متعدد در ماهشهر، جانواران مختلفی در منطقه زندگی می کردند اما به مرور با مشکلات پیش آمده، محل زندگی جانوری این خورها دستخوش تغییرات و شرایط نا مطلوبی شده است.
آقاجری ادامهداد: نیاز کشور به صنایع پتروشیمی نباید به عاملی برای ایجاد شرایط نامطلوب محیط زیستی در منطقه ماهشهر منجر شود.
وی با تاکید بر اینکه اقدامات صورت گرفته در زمینه محیط زیست از سوی صنایع پتروشیمی کافی نیست گفت: شرایط موجود باید به شکلی مدیریت و ساماندهی شود که از بروز آلایندگی بیشتر در منطقه جلوگیری گردد.
نماینده مردم ماهشهر، هندیجان و امیدیه اضافهکرد: تخلیه پساب مجتمعهای پتروشیمی در خورهای موجود در منطقه یک تهدید جدی برای محیط زیست است و باید فرآیندهای موجود مورد بازنگری قرار گیرد.
آقاجری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ساخت پروژه سد مارون ۲ اشاره کرد و گفت: با توجه به بروز خشکسالی و همچنین کاهش شدید دبی آب در رودخانههای منطقه، احداث این پروژه قطعا تبعات محیط زیستی مخربی را درپی خواهد داشت.
۳۰ درصد تولیدات پتروشیمی کشور در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر تولید میشود که در توسعه اقتصادی کشور نقش تاثیرگذاری دارد.
منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در محدودهای به وسعت حدود دو هزار و ۸۵۰ هکتار در جنوب غربی ایران و در ساحل خلیج فارس، واقع در بندرامام خمینی (ره) شهرستان بندر ماهشهر، قرار گرفته شده است.
این منطقه با توجه به موقعیت طبیعی و جغرافیایی و همچنین برخورداری از تسهیلات قانونی مناطق ویژه، به منظور توسعه صنعت و تجارت به ویژه صنایع پتروشیمی و صنایع پایین دستی، تامین منافع اقتصادی، اجتماعی و ملی، جذب تکنولوژیهای جدید و افزایش اشتغال ایجاد شده است.
از نظر موقعیت جغرافیایی، منطقه از طریق بندر امام خمینی (ره) و از آبراه خور موسی به آبهای آزاد بینالمللی و از طریق راهآهن سراسری به ترکیه، اروپا و آسیای مرکزی دسترسی دارد.
این منطقه به عنوان بخشی از استان خوزستان، همانند یک پایگاه استراتژیک و تاثیرگذار در مناطق نفت و گازخیز ایران عمل کرده و دستیابی به منابع نفت و گاز مواد اولیه و خوراک واحدهای صنعتی را بیش از پیش تسهیل میکند.
سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای مدیریت و تحقق توسعه فعالیتهای صنعتی و اقتصادی در منطقه از جمله صنایع پتروشیمی، به صورت زیر مجموعهای از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، براساس مصوبه تیر سال ۱۳۷۶ شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی فعالیت خود را در سال ۱۳۷۷ آغاز کرد.