ستاری: نقطه عطف توسعه صادرات محصولات فناورانه، کیفیت بالای آن‌هاست

صدا و سیما سه شنبه 28 تیر 1401 - 15:26
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: کیفیت بالا و قیمت رقابتی محصولات دانش بنیان ایرانی مهم‌ترین مزیت رقابتی آن‌ها در بازارهای بین المللی است.

ستاری: نقطه عطف توسعه صادرات محصولات فناورانه، کیفیت بالای آن‌هاستبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در دیدار با معاون نخست وزیر ازبکستان با اشاره به همکاری‌های مشترک دو کشور و زمینه‌های همکاری مشترک افزود: نقشه دولت‌ها ایجاد پروتکل‌های ارتباطی مناسب بین دو کشور به منظور همکاری دانشمندان و نخبگان برای توسعه زیرساخت‌های فناوری است.

ستاری گفت: ما باید حمایت هایی را به منظور تسهیل راه‌های همکاری بین دو کشور صورت دهیم. این روابط در حقیقت توسعه روابط فرهنگی است که می‌تواند در آینده، در گسترش روابط میان دو کشور بسیار مهم باشد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور افزود: در ایران بیش از ۷۰۰۰ شرکت دانش بنیان وجود دارد که می‌توانند در حوزه‌های متنوع و همکاری‌های مشترکی با ازبکستان داشته باشند.

وی افزود: مشکل اصلی که در حال حاضر برای روابط بین شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های ازبکستانی وجود دارد مسئله ویزا است که امیدواریم این موضوع مرتفع شود.

ستاری گفت: پایه کار ما در شرکت‌های دانش بنیان در حقیقت نوآوری ایجاد شده در حوزه‌های مختلف است. قرار است 29 تیرماه نزدیک به ۵۰ شرکت دانش بنیان در نشست دوجانبه با بازرگانان ازبکستانی محصولات خود را ارائه می‌دهند و روابط دو جانبه همکاری میان شرکت‌های نوآور شکل خواهد گرفت.

وی گفت: شرکت‌های ما در حوزه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی، فناوری نانو، فناوری سلول‌های بنیادی و فناوری‌های پیشرفته محصولات مختلفی را ارائه کردند که می‌تواند نیاز بکستان را برطرف کند.

ستاری گفت: همکاری دو جانبه با شرکت‌های فناور می‌تواند در قالب سرمایه‌گذاری دو جانبه شکل گیرد که شرکت‌های فناور بتوانند محصولات خود را ارائه دهند و تبادل فناوری داشته باشد.

وی افزود: ایران به واسطه تحریم‌های مختلف در سال‌های گذشته موفق شده در رشته‌های مختلف به توانایی‌ها و فناوری‌های بومی دست پیدا کند و ما آمادگی داریم تا این فناوری‌های بومی را با شرکت‌های متقابل به اشتراک بگذاریم.

ستاری ادامه داد: کیفیت بالای محصولات ایرانی و البته تفاوت قیمت با نمونه‌های خارجی از مزیت‌های فناوری‌های ایرانی به حساب می‌آید.

ستاری: نقطه عطف توسعه صادرات محصولات فناورانه، کیفیت بالای آن‌هاست

وی گفت: توسعه ترانزیت یکی از مباحثی است که بسیار مورد توجه دولت است و باید این موضوع در جهت فعالیت گسترده شرکت‌های دو طرف مرتفع شود. ما به فناوری‌های در حوزه کشاورزی، نانو تکنولوژی دارویی و تجهیزات پزشکی دست پیدا کرده ایم که می‌تواند در جهت انتقال فناوری مورد هدف قرار گیرد.

ستاری گفت: شرکت‌های فناوری ایرانی در حوزه آب و دسترسی به آب‌های ژرف، فناوری‌هایی را توسعه داده‌اند که  این فناوری می تواند به کشور ازبکستان منتقل شود. 

معاون علمی و فناوری رییس جمهور افزود: با استفاده از این فناوری می‌توان علاوه بر رصد آب‌های زیرزمینی به کشف معادن مختلف در عمق ۲۵ کیلومتری زیرزمین اقدام کرد. اکتشاف آب عمیق این امکان را می دهد که بتواندر عمق‌های مختلف به آب‌های زیرزمینی دست پیدا کرد.

آقای جمشید خواجه یف، معاون نخست وزیر و وزیر سرمایه‌گذاری ازبکستان در دیدار با معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: توسعه روابط بین دو کشور در سال‌های اخیر و فعال‌تر شدن روابط را مثبت ارزیابی می‌کنیم. در چارچوب این ملاقات می‌خواهیم تقویت روابط دوجانبه را بررسی کنیم همچنین محور همکاری دو کشور در زمینه اقتصادی و بازرگانی مورد توجه است.

وی افزود: فرآورده‌های صنایع نساجی پتروشیمی و محصولات فناوران روابط مدنظر در میان دو کشور است.

معاون نخست وزیر ازبکستان گفت: ما برنامه‌هایی برای توسعه تجارت بین دو کشور داریم که آن‌ها پیگیری خواهد شد و امیدواریم کارگروه مشترک بین دو کشور همکاری‌های مشترک را پیگیری کنند و در کار گروهی این گفتگو‌ها به نتیجه برسد.

وی افزود: می‌توانیم در راستای فعالیت این کارگروه به همکاری‌های مرتبط با حوزه فناوری و اقتصادی بپردازیم.

وی با اشاره به سفر به ایران و بازدید از فعالیت‌های فناورانه ایرانی گفت: ما اطمینان داریم سفر شما به ازبکستان، زمینه توسعه فعالیت‌های کسب و کار‌های نوپا و شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های مختلف فناوری به دنبال خواهد داشت.

معاون نخست وزیر و معاون نخست وزیر ازبکستان با اشاره به دستاورد‌های ایران در زمینه نانو فناوری و سلول‌های بنیادی ابراز امیدواری کرد که بتوانیم همکاری‌های مشترکی را در این حوزه‌ها داشته باشیم.

وی افزود: در زمینه تولید مشترک محصولات کشاورزی با واگذاری زمین‌های کشاورزی و تبادل تجربه و فناوری در حوزه تحقیقات کشاورزی زمینه‌های بسیاری برای همکاری دو جانبه وجود دارد.

وی گفت: می‌توانیم تبادلات مشترک در زمینه تبادلات ترانزیتی داشته باشیم و انتظار می‌رود کمیته مشترک برای بررسی این موضوع تشکیل و اهداف مورد نظر را پیگیری کند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.