چین و هند، دو کشور آسیایی پیشگام در تولید واکسن

ایرنا دوشنبه 06 بهمن 1399 - 12:48
تهران- ایرنا- در میان کشورهای آسیایی، چین و هند جزو کشورهایی هستند که اولین واکسن های ضد ویروس کرونا خود را با موفقیت تولید و وارد بازار جهانی کرده اند در حال حاضر سه واکسن چینی و یک واکسن هندی وارد بازار شده اند.
چین و هند، دو کشور آسیایی پیشگام در تولید واکسن

به گزارش ایرنا، چین در حال حاضر دارای سه واکسن ضد کرونا است. شرکت سینوواک، واکسن «کرونا وک» را ساخته است و شرکت سینوفارم هم دو واکسن دیگر دارد. این سه واکسن وارد بازار شده و تعدادی از کشورها هم مجوز استفاده از این واکسن ها را صادر کرده اند.

گزارش رسانه های چین حاکی است اگرچه نتایج داده های بالینی به دست آمده از واکسن شرکت «سینوواک» چین در برزیل کم تر از حد انتظار بوده است اما عملکرد خوب واکسن های کرونا چین و ایمنی و کارآمدی آن ها امری ثابت شده است به طوری که استفاده از این واکسن ها در بسیاری از کشورها و مناطق جهان تاییدیه استفاده گرفته و بسیاری از مناطق و کشورهای دیگر نیز توافق خرید واکسن چینی را امضا کرده اند.

بر اساس آمارها از ۳۰ دی ماه سال جاری تا کنون بیش از ۵۰ میلیون دوز واکسن ویروس کرونا ساخت چین در جهان تجویز شده است وزارت بازرگانی چین هم اعلام کرده است تا جمعه گذشته بیش از ۴۰ کشور از چین درخواست خرید واکسن کرده اند.

واکسن شرکت سینوفارم به عنوان اولین واکسن چینی، آخرین روز سال ۲۰۲۰ میلادی وارد بازار شد پیش  از آن علاوه بر چین، کشورهای دیگری مانند امارات متحده عربی، بحرین، مصر و اردن استفاده اضطراری از این واکسن را تصویب کرده بودند. اکنون رهبران و سران بیش از ۱۰ کشور هم واکسن کرونا تولید شرکت سینوفارم چین را تزریق کرده اند.

اداره نظارت و مدیریت دارو پاکستان بتازگی با انتشار اطلاعیه ای از صدور مجوز استفاده از واکسن کرونا سینوفارم خبر داد، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه هم با واکسن غیرفعال تولیدی شرکت «سینوواک» چین در آنکارا واکسینه شد؛ پخش زنده تلویزیونی واکسیناسیون «جوکو ویدودو» رئیس جمهور اندونزی با واکسن سینوواک چین هم هفته پیش نمایش داده شد.

عراق و اوکراین، فیلیپین، مجارستان و کامبوج هم مجوز استفاده از واکسن چینی را صادر کرده اند، تایلند هم دو میلیون دوز واکسن چینی خریده است سران کشورهای امارات متحده عربی، ‌مصر، صربستان، ‌ اردن و سایر کشورها نیز در واکسینه شدن با واکسن های کرونای تولید شده در چین پیشگام بوده اند.

واکسیناسیون کرونا با استفاده از واکسن شرکت سینوفارم در میان جمعیت کلیدی در مناطق مختلف چین آغاز شده است به طوری که بیش از یک میلیون نفر در پکن و نزدیک به این رقم در شهر شانگهای واکسن کرونا دریافت کرده اند تا کنون بیش از ۱۰ میلیون دوز واکسن سینوفارم در چین تزریق شده است و هیچ گزارشی هم از واکنش منفی شدید نسبت به آن اعلام نشده است.  

در حال حاضر شرکت سینوفارم در شهرهای پکن و ووهان دو کارخانه تولید واکسن کرونا ایجاد کرده و با بررسی و تایید نهادهای مسئول،  شروع به تولید گسترده کرده است تا پایان سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۱۰۰ میلیون دوز واکسن تولید شد و پیش بینی می شود که ظرفیت تولید امسال هم به یک میلیارد دوز برسد. اکنون برای برآوردن نیازها، این شرکت قصد دارد ظرفیت تولید را افزایش دهد.

تردیدی نیست که واکسن های کرونا تولید چین نقشی مهم در مسیر مقابله جهان با همه گیری کرونا دارند و طبق ادعای رسانه های چینی، واکسن های کرونا تولید شده در چین با موفقیت وارد بازار شده و کارآمدی آن ها به جهانیان ثابت شده است.

چین رسما به برنامه تسهیل دسترسی جهانی به واکسن کرونا موسوم به «کوواکس» که تحت حمایت سازمان بهداشت جهانی است‌ ملحق شده است و تامین واکسن برای کشورهای در حال توسعه را به شکل های مختلف از جمله از طریق اهداء و کمک های بدون نیاز به پرداخت مالی بررسی خواهد کرد.

هند

هند هم به عنوان دیگر قدرت بزرگ آسیایی، در تولید واکسن، کارنامه‌ قابل توجهی دارد به طوری که برخی آمارها حاکی است ۶۰ درصد از واکسن‌های جهان در این کشور تولید می‌شوند.

سازمان نظارت بر دارو وزارت بهداشت هند، سوم ژانویه امسال /۱۳ دی ۱۳۹۹/ واکسن کرونای تولید داخل این کشور به نام «کووکسین» را تایید کرد تایید اضطراری این واکسن در حالی انجام می‌شود که کووکسین هنوز تمام مراحل آزمایشی را تکمیل نکرده است  هند تصمیم دارد در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ۳۰۰ میلیون نفر را واکسینه کند.

شرکت «باهارات بایوتک» سازنده «کووکسین»  با یک ربع قرن تجربه در تولید واکسن، تا کنون ۱۶ واکسن مختلف به بازار ارائه کرده است و تولیداتش را به ۱۲۳ کشور صادر می‌کند مقامات هندی می گویند تا کنون ۲۰ میلیون دوز کووکسین تولید شده است و طبق برنامه قرار است تا پایان سال ۲۰۲۱ هم ۷۰۰ میلیون دوز دیگر تولید شود.

اگرچه فاز سوم و کلیدی آزمایش بالینی این واکسن هندی هنوز تکمیل نشده است اما مقامات هند اطمینان داده‌اند این واکسن بی‌خطر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

با این حال، در کنار واکسن داخلی، این کشور واکسن آسترازنیکا - آکسفورد را که در هند تولید می‌شود هم برای مصرف عموم تایید کرده است شرکت سرم هم که سالانه بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دوز واکسن مختلف از فلج اطفال گرفته تا سرخک تولید می‌کند مسئولیت تهیه واکسن در هند را برعهده دارد این شرکت همچنین مسئولیت تولید چندین واکسن کرونا از جمله واکسن دانشگاه آکسفورد با نام «آسترا زنیکا» را برعهده گرفته است.

شرکت سرم آمادگی برای توزیع واکسن آکسفورد را مورد تائید قرار داده است این شرکت همچنین تاکید کرده است که برنامه تولید ۴۰۰ میلیون دوز واکسن آکسفورد را تا خرداد سال آینده در دست دارد.

هند تصمیم دارد واکسیناسیون را با چهار واکسن انجام دهد علاوه بر کوواکسین و آسترازنیکا، یک واکسن تولید داخل دیگر به نام «زی کوو-دی»  ساخت شرکت "زیدوس کادیلا" در کنار واکسن  "اسپوتنیک وی" روسیه که آن هم قرار است در هند تولید شود استفاده می شود.

هند قصد دارد در مرحله اول بیش از ۳۰۰ میلیون نفر را واکسینه کند گروه‌های در اولویت شامل کادر درمانی، نیروی پلیس، افراد بالای ۶۰ سال و سپس بالای ۵۰ سال و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای هستند.

اما علاوه بر بازار داخلی، هند نیز مانند چین به دنبال صادرات واکسن خود به کشورهای دیگر است تازه ترین گزارش ها حاکی است دهلی نو تا کنون این واکسن را به کشورهایی مانند بوتان، مالدیو، نپال و میانمار هدیه کرده و صادرات تجاری آن به عربستان؛ آفریقای جنوبی، برزیل، مراکش، بنگلادش و میانمار را هم در دست دارد.

وزارت خارجه هند هم بتازگی اعلام کرد واکسن های هندی را به کشورهای دیگری مانند سریلانکا و افغانستان هدیه می کند.

هند با بیش از ۱۰ میلیون مورد ابتلا، بعد از ایالات متحده بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را ثبت کرده است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.