به گزارش ایسنا، جشنواره فیلم کوتاه تهران که با تاخیر چند ماه به دلیل شیوع کرونا سرانجام با زرد شدن وضعیت تهران، بصورت ترکیب مجازی و حضور محدود مخاطبان برگزار شد، برگزیدگان خود را در بخش مختلف معرفی می کند و پرونده این دوره بسته خواهد شد.
مراسم اختتامیه 6 بهمن ماه با تلاوت قرآن مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران با اجرای نیما کرمی که لباس پزشکی پوشیده است، آغاز شد.
نیما کرمی در سخنانی گفت: به احترام کادر پزشکی کلاه از سر بر نمی دارم، ماسک بر صورت می زنم.
در این مراسم، مجید مجیدی، فرشته طائرپور، حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی، حمیدی مقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، دکتر حریرچی معاون وزیر بهداشت،احمد مسجد جامعی عضور شورای شهر تهران و... حضور دارند.
سید صادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوان و دبیر جشنواره فیلم کوتاه در سخنانی کوتاه، از 65 هزار بازدید مجازی که در طول جشنواره به دلیل شیوع کرونا اتفاق افتاد، خبر داد.
او با اشاره به اینکه این جشنواره بصورت حضوری و مجازی برگزار شد از همه مسئولان که در برگزاری این رویداد کمک کردند، قدردانی کرد.
سید صادق موسوی در پایان سخنانش از حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی تشکر کرد و گفت: از آقای انتظامی که به جوانان و ایده های جسورانه اعتماد میکند، تشکر میکنم. کاری که ما امسال در ارتباط با محل برگزاری جشنواره داشتیم، اینکه جشنواره به صورت ترکیبی از آنلاین و غیرآنلاین برگزار شد، به خاطر اعتماد ایشان بود. در این چهار سال ما تراز برگزاری جشنواره را تغییر دادیم و پیشاپیش به برندگان تبریک می گویم.
سپس محمد جواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در سخنانی بیان کرد: بیش از یکسال است که با ویروس جانکاه کرونا درگیر هستیم و بسیاری از مشاغل و صنوف آسیب دیده اند، در این میان اهالی فرهنگ و هنر آسیب بیشتری دیدهاند.
وی افزود: به واسطه این همه گیری و طولانی شدن آن، چراغ سینماها خاموش، رواق موزه بی رمق، سالنهای تئاتر کم رفت و آمد، کتاب فروشی ها بی مشتری و کافهها تعطیل و کنسرت های موسیقی خاموش شدند و اهالی آن دلسرد و خاموش شده اند.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: با وضعیت به وجود آمده تا مدتها فرهنگ و هنر پس از کرونا رنج خواهد برد. توجه به بحث اقتصاد فرهنگ و هنر و رشد طبقه خلاق در مدیریت شهری این دوره از شورای شهر مورد توجه قرار گرفت، شهر باید برای پرورش ایدهها محیطی جذاب باشد و در راستای پایهریزی خلاقیتها و دانشمندان و نویسندگان و ایده شهروندان عادی بهره ببرد.
وی با اشاره به اینکه نگاه کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، شهر انسان مدار به رونق بخشی فرهنگ و هنر جدی بود، گفت: راهبرد تقویت هویت ایرانی اسلامی اقداماتی چون نقش آفرینی آیینی و تحولات رویدادهای زندگی مردم بستر فیلم کوتاه ابزار مناسبی برای آموزش اطلاع رسانی و سرگرمی به مردم جامعه است.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: در شرایط کنونی وضعیت هنرمندان خوب نیست و راه هنرمندان سخت است و فیلمسازان مجبورند پس از سال ها تجربه همچنان فیلم کوتاه بسازند. فیلم کوتاه و انتظار بازگشت مالی آن مسیر این سینما را به انحراف می کشاند.
حق شناس با بیان اینکه از آنجا که ایران جز 10 تولید کننده فیلم کوتاه جهان است، گفت: انجمن سینمای جوانان ایران از قدیمی ترین مدارس سینمای جهان و برگزار کننده جشنواره های ملی و بین المللی است. دولت با حمایت حداکثری و دخالت حداقلی نتوانسته آنطور که شایسته است برای سینمای کوتاه کاری کند.
دکتر ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت هم در سخنانی گفت: تشکر میکنم که چنین جلسه با عظمت و جشنواره مهمی برگزار شده است، اختصاص یک بخش برای سلامت موجب قدردانی است. ممنونم که از شهدای سلامت تجلیل کردید. درخواستی از شما دارم. میگویند یکی از کارهای اصلی متولیان عرصه سلامت تبادل اطلاعات، توصیه ها، نظرات و پیشنهادات بین افراد متخصص با مردمی است که در معرض خطرات هستند تا موجب کاهش خطر و تغییر رفتار اجتماعی شوند. هدف نهایی این است که فرد در خطر متوجه شود خطر چیست و باید چه اقداماتی انجام دهد تا افراد دیگر از آن خطر رهایی پیدا کنند. یکی از بزرگترین ابزارهای این موضوع، ابزار سینما و به طور کلی ابزار هنر است. بیماری های عفونی میتواند مهمترین خطرات را روی اجتماع، اقتصاد و حتی سیاست بگذارد، پس باید به این موضوع توجه کنیم خواهش من این است که سلامت مردم با ابزار شما یعنی هنر افزایش پیدا کند.
در ادامه با حضور حریرچی، جایزه بهترین فیلم در بخش کووید ۱۹ به شهاب آب روشن برای «آنسینز» تعلق گرفت.
همچنین در ادامه جوایز همایش مطالعات فیلم کوتاه اهدا شد. جایزه سوم به محسن رهنما، جایزه دوم به پریسا حسینزاده و جایزه اول هم به احمد خوشنیت رسید.
خوشنیت بعد از دریافت جایزه خود بیان کرد: خوشحالم که در این همایش برای دومین بار جایزه میگیرم. از استاد ارجمندم نورالدین زرینکلک تشکر میکنم. همچنین یاد میکنم از استاد عزیزم؛ اکبر عالمی که به دلیل کرونا او را از دست دادیم.
در ادامه برگزیدگان "ایسفا" با حضور الهام حسین زاده یکی از اعضای هیات داوران ضمن تقدیر از فیلم «دکل» به کارگردانی بابک مصطفوی، مدال ایسفا را برای نوآوری در مضمون و خلاقیت در ارایه به فیلم «ترس خود را جا به جا میکند» به کارگردانی ایمان صالحی اهدا کرد.
ایمان صالحی بعد از دریافت جایزه اش، آن را به بازیگران و عوامل فیلم خود تقدیم کرد.
الهام حسین زاده در پایان این بخش از اهدای جوایز گفت: به نظرم تغییرات این روزهای جهان و کووید 19 ایجاب میکند، تغییراتی در روش های سیاست های فرهنگی داشته باشیم تا از جریان غیررسمی جا نمانیم.
سپس جایزه آسیفا با حضور مریم کشکولی نیا یکی از اعضای هیات داوران اهدا شد به مهسا سامانی کارگردان انیمیشن «هبوب» رسید.
اسامی نامزدها دریافت جایزه این رویداد سینمایی به شرح زیر است که در طول برگزاری مراسم، برگزیدگان بروز رسانی می شود:
*بهترین فیلم با مضمون هویت ملی و افزایش سرمایه های اجتماعی:
- امیر مهران برای فیلم «نهنگ سفید»
- علیرضا کاویان راد برای فیلم «من ایرانی ام»
- عمار خطی برای فیلم «سکوت»
- محسن ظریفی پور برای فیلم «لالایی های ابوحمیظه»
* دیپلم افتخار بهترین نوآوری و خلاقیت در ویژگیهای بازیگری، موسیقی، عنوان بندی، جلوههای ویژه، طراحی صحنه و لباس و...:
- فردین انصاری برای طراحی صحنه و لباس فیلم «فشن»
- نیلوفر محبی برای موسیقی فیلم «تابوت ساز»
-امیرحسین حسینی برای بازی در فیلم «داش»
- لعیا میرنصیری برای بازی در فیلم «ناهید»
*بهترین فیلمبرداری:
- امیر پورحکمت برای فیلم «ناهید»
- اصغر لائی برای فیلم «بلین»
- وحید بیوته برای فیلم «جبرئیل»
- سروش علیزاده برای فیلم «اسب سفید بالدار»
- آرمان قلی پور دشتکی برای فیلم «فرزندان خونیار»
*بهترین تدوین:
- عماد خدابخش برای فیلم «جبرئیل»
- مهیار ماندگار برای فیلم «اسب سفید بالدار»
- بابک بهرام بیگی برای فیلم «فرزندان خونیار»
- مرضیه خان احمدی برای فیلم «ترس خود را جابجا می کند»
- پویان شعله ور برای فیلم «دکل»
*بهترین صدا:
- احسان خزائی و حسین قورچیان برای فیلم «دکل»
- مجید نجاتی و آرش قاسمی برای فیلم «آیدین»
- بهروز شهامت برای فیلم «آتش سرخ»
- محمدحسین مهرجو و سیدمحمد کشفی برای فیلم «خوناب»
- ایمان باقری و سید محمود موسوی نژاد برای فیلم «کانگورو»
*بهترین فیلمنامه:
- مصطفی داوطلب برای فیلم «سایکو»
- صمد علیزاده برای فیلم «ناهید»
- مجتبی پورعبدالله برای فیلم «منبع»
- ایمان صالحی برای فیلم «ترس خود را جابجا می کند»
- مریم اسمی خانی و وحید حسن زاده برای فیلم «وضعیت اورژانسی»
*بهترین کارگردانی فیلم پویانمایی:
- هژیر اسعدی برای فیلم «خولانه وه»
- سارا نامجو برای فیلم «ستارگان زیر باران»
- مونا عبدالله شاهی برای فیلم «آتش سرخ»
- شیوا صادق اسدی برای فیلم «خرچنگ»
- مهسا سامانی برای فیلم «هَبوب»
*بهترین کارگردانی فیلم مستند:
- آرمان قلی پور دشتکی برای فیلم «فرزندان خونیار»
- جمشید فرجوند فردا برای فیلم «کاک ئیرج»
- مهدی ایمانی شهمیری برای فیلم «پریزاد»
*بهترین کارگردانی فیلم تجربی:
- امید ادیب پرور برای فیلم «زنجیر»
- محبوبه کلایی برای فیلم «سراب»
-کمال کچوئیان برای فیلم «آداپت»
- فرهاد نجفی فرد برای فیلم «انباشتگی»
- فرزین نوبرانی برای فیلم «ققنوس»
*بهترین کارگردانی فیلم داستانی:
- ایمان صالحی برای فیلم «ترس خود را جابجا می کند»
- مهیار ماندگار برای فیلم «اسب سفید بالدار»
- سامان تفرشی برای فیلم «دشنه»
- صمد علیزاده برای فیلم «ناهید»
- بابک مصطفوی برای فیلم «دکل»
* بهترین فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران:
- رضا نصرتی حبیبی برای فیلم «ناهید»
- بابک مصطفوی برای فیلم «دکل»
- ملیکا غلامی و ایمان صالحی برای فیلم «ترس خود را جابجا می کند»
- حمیدرضا زبیر برای فیلم «اسب سفید بالدار»
برگزیدگان سایر بخشهای آیین نامه که نامزدی برای آن ها اعلام نشده است، در اختتامیه سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران معرفی خواهند شد.