اتاق فکر ژئوپلیتیک اتاق ایران در گزارشی به بررسی روابط تجاری ایران و روسیه پرداخته است. این گزارش با نگاهی با روندهای تاریخی رابطه ایران و روسیه مینویسد: شاید روسها در کنار بریتانیاییها جزو کشورهایی هستند که هنوز قضاوت مردم ایران دربارهشان با بدبینی عمیق تاریخی درآمیخته است که دلیل اصلی آن جداسازی بخشهای مهمی از سرزمین ایران از طریق قراردادهای ترکمانچای و گلستان است؛ اما براساس نظرات برخی کارشناسان، از سال۱۷۲۰ تا امروز، در بیشتر توافقنامههای امضاشده بین ایران و روسیه فارغ از نتیجه آن، ایرانیان از نظر تجاری برنده بودهاند.
ایرانیان پس از توافقنامه گلستان و ترکمانچای روابط خود را با روسها افزایش دادند و تا سال ۱۳۱۰ این کشور شریک نخست تجاری ایران بود تا اینکه حاکمیت وقت از ترس ورود اندیشههای مارکسیستی، سعی در محدود کردن سطح مبادلات کرد. این گزارش مهمترین ویژگی رابطه ایران و روسیه در قرن ۱۹ و همچنین اوایل قرن ۲۰ را رابطهای مبتنی بر تجارت دریایی میداند. بنا بر تحلیل اتاق فکر ژئوپلیتیک اتاق تهران بخشی از این رابطه از سر ناچاری ژئوپلیتیکی و جغرافیایی و بخش دیگر ناشی از توانمندیهای اقتصادی دو کشور بود. روابط تجاری مبتنی بر «ناچاری ژئوپلیتیکی» از زمان فروپاشی شوروی نیز ادامه داشت، از همین رو، توسعه رابطه اقتصادی در اولویت دو کشور قرار نداشته و بیشتر متاثر از تحولات منطقهای و نگاه ژئوپلیتیکی بینالمللی به روابط تجاری ایران و روسیه بوده است.
منبع خبر "
دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.