دریاهای کشور را امن نگه می داریم تا اقتدار ایران اسلامی حفظ شود

صدا و سیما دوشنبه 07 آذر 1401 - 16:46
معاون اماد و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران : هر زمان که منافع کشور و فرمایشات مقام معظم رهبری ایجاب کند سربازان ولایتمدار نیروی دریایی حاضر می شوند و مردم بدانندکه ما دریاهای کشور را امن نگه می داریم تا اقتدار ایران اسلامی حفظ شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، امیر دریادار دوم دکتر علیرضا محمدی، معاون محترم آماد و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در برنامه سلام تهران شبکه پنج سیما، باتبریک به رزمندگان غیور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ، رشادت های انان را در دوران 8 سال دفاع مقدس ستودنی عنوان کرد و گفت : سرافرازی شما دریادلان در صیانت از ارمانهای انقلاب قابل توصیف نیست . 

مجری: بفرمایید از چه سالی وارد نیروی دریایی شده اید؟

جناب آقای امیر دریادار دوم دکتر علیرضا محمدی، معاون محترم آماد و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران: بنده توفیق داشتم از سال 1369 بعد از دیپلم در استان خراسان بعلت علاقه ای که داشتم به نیروی دریایی در دانشگاه پرافتخار نیروی دریایی در نوشهر و تا امروز باعث افتخار است که در این لباس در نقاط مختلف کشور مشغول خدمت بودیم و هستیم.

مجری: بالاخره نظامی گری الزامات خودش را دارد قواعد و چارچوب های خودش را دارد یک نظم عجیبی را می طلبد اینکه شما سالیان سال باید اول صبح بلند شوید و بدون خمودگی تا انتهای شب به مردم این سرزمین خدمت کنید. چه شد که به نیروی دریایی رفتید و کار نظامی را پیش گرفتید؟

جناب آقای امیر دریادار دوم دکتر علیرضا محمدی، معاون محترم آماد و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران: واقعیت این است که در سنین دیپلم یک سن خیلی حساسی است و خیلی از آرزوهایی که آدم دارد آنجا دنبال می کند تا قبل از آن شاید به شکل یک آرزو باشد ولی وقتی که هر چه نزدیک می شوید انتخابات باید جدی تر باشد چون قرار است یک عمر با آن سروکار داشته باشید. زمانی که سال 1369 دیپلم گرفتیم چند رشته دانشگاه هم قبول شدم اما وقعیتی است که خیلی فکر کردم که چه رشته ای را انتخاب کنم نیروی دریایی برای من یک حس خاصی داشت ، تصویر دریا و تصویر دلاوران و دریادل های مان اولین رویارویی نیروی دریایی با نیروی دریایی کشور استکبار امریکا در سال 67 و این یاد و خاطره اش شاید بعد از جنگ برای من خیلی حس خاصی را داشت به ویژه دوست داشتم در نیرویی باشم که در دورترین نقاط به نوعی با بیشترین حجم علم و دانش و فناوری و برای من جالب بود که چطور می شود یک شناوری در دریا می رود در آن زندگی می کنند از کشور دفاع می کنند و جزئی از زندگی شان با دریا است حس خاصی داشت و شاید این حس آرمان گرایی و خدمت آن هم از نوع ویژه و نوع خاصی که ترکیب از علم و دانش است و ترکیب از پیچیدگی و سختی با هم این خدمت لذت بخش است و باعث شد که نیروی دریایی را انتخاب کنم.

مجری: فرمودید که نیروی دریایی کارش هم  پیشرفت علم و دانش است چیز فوق العاده درست است چون ما در روزهایی جماران ساختیم که حتی یک پیچ این ناوشکن ها را به ما نمی دادند و ما تا پیچ آخر و مهره آخرش را در همین سرزمین با درایت دلاورمردان و دریادلان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساختیم که خیلی قابل تقدیر است این پیشرفت هایی که در حوزه دریا داشتیم. بفرمایید چرا امروز هفتم آذرماه را روز نیروی دریایی می گویند؟

جناب آقای امیر دریادار دوم دکتر علیرضا محمدی، معاون محترم آماد و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران: در هر نیرویی در هر شغلی در هر رشته ای یک روز نقطه عطف است برای ما نیروی دریایی ها هم افتخار است که نقطه عطف آن در هفتم آذرماه سال 59 رقم خورد چیزی شاید دو ماه و اندی از شروع جنگ گذشته بود که نیروی دریایی با همین حسی که بحثی که فرمودید بحث تجهیزات و فناوری در همه اوضاع ها فعال بود. یک روز قبل از جنگ در صحنه حاضر بود در حوزه نیروی دریایی یک ویژگی دارد و واقعیت این است که هم روی خشکی باید دفاع کند هم روی سطح دریا هم در هوا بالای سر و هم در زیر سر . در شروع جنگ هم جنگ تحمیلی نیروی دریایی ساماندهی و سازماندهی کرد و بخشی از نیروهایش را فرستاد به خرمشهر، فضای خاصی بود خیلی از بزرگان این حوزه خیلی در رسانه ها صحبت شده است ولی خاص بودن از دیدگاه ما این ویژگی را داشت که بخش عمده ای از جریان اقتصادی جنگ از طریق دریا رقم می خورد و کشور دشمن دو تا سکوی بسیار مهم داشت که از آنجا نفت را صادر می کرد و جریان شریان حیاتی اش در این دو سکو خلاصه می شد و همچنین مسیر دریا. بخشی از صادرات هم به همین شکل یعنی اصدرات نفت از حوزه دریا واردات اش هم طبیعتاً از دریا بود. بعد از ایکه نیروهای تکاور دریایی به کمک مردم و کل نیروهایی که برای دفاع آمده بودند آنجا کمک کردند خرمشهر بخشی که برای دشمن خیلی حیاتی بود بخش صادرات نفت بود از طریق همین دو سکو و از طریق دریا و از شمال خلیج فارس و همچنین واردات به کشور. می دانید که دریا برای کشور حیاتی است بخش عمده ای از صادرات و واردات و اقتصاد از طریق دریا صورت می گیرد مأموریت داده شد به نیروی دریایی که این چرخه اقتصادی دشمن را از بین ببرد. در روز ششم آذرماه سال 59 در اوایل جنگ با یک عملیات بسیار حساب شده و تکنیکی و تاکتیکی، این دو تا سکو منهدم شد بخش عمده آن و به تصرف کشور درآمد و در نهایت به نوعی نیمی از نیروی دریایی کشور متخاصم در آنجا از بین رفت. روز بعد هم 7 آذرماه 59 جنگ بود و در جنگ هم شرایط بسیار پیچیده ای است کشور ما هم بر مبنای استفاده از دانش خودش از رشادت و بیشترین مزیتی که ما داشتیم در آنجا شاید بگوییم استفاده همه ترکیب هم افزای آنها بود تاکتیک تکنیک فناوری و رشادت. در هفتم آذرماه طبیعتاً برای چندین محله دشمن برای اینکه بسیار مهم بود هم سکوهای نفتی و هم مسیر آبراه تردد جریان اقتصادی اش چندین بار عملیات های مختلف سنگین هوایی و دریایی انجام داد و ما آنجا با رشادت ناوچه همیشه قهرمان پیکان را در این جنگی که روز قبل اش بسیار جنگ سنگینی بود و روز بعدش آنجا تا آخرین گلوله دفاع کرد و با عده ای از دلاورمردان ما با خون خودشان آنجا نوشتند که روز نیروی دریایی را بایستی امروز گذاشت. روزی که نیروی دریایی دشمن تا انتهای جنگ دیگر یارای حضور در دریا را نداشت و شاید پایان جنگ در حوزه دریا را بایستی جنگ مستقیم را بایستی در هفتم آذر 59 نامگذاری کنیم. راهشان همیشه ادامه دارد.

مجری: این نکته از این جهت اهمیت دارد که با رشادت دریادلان نیروی دریایی در معاونت مهندسی بالاخره آنها هم حمله می کردند به سکوهای ما ولی حتی یکروز هم بحث صادرات نفت ما متوقف نشد. یعنی می آمدند دوستان در معاونت مهندسی می رفتند و ترمیم می کردند و این چرخه ادامه داشت و خیلی اتفاق عجیبی است.

مجری: ممنون

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.