کودتای نظامی در میانمار/ ارتش قدرت را در دست گرفت

پارسینه دوشنبه 13 بهمن 1399 - 07:16
ارتش میانمار بامداد دوشنبه طی یک سری عملیات هماهنگ و برنامه ریزی شده رهبران حکومت غیرنظامی را بازداشت و در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد.
به گزارش الجزیره، ارتش میانمار بامداد دوشنبه «آنگ سان سوچی» رهبر غیر رسمی این کشور را به همراه شماری از مقامات بلندپایه حزب «اتحادیه ملی برای دموکراسی» بازداشت کرد.

در پی این بازداشت‌ها، ارتش میانمار که پیش از این با ادعای بروز تقلب انتخاباتی گسترده در انتخابات پیشین خواستار تحقیق در این باره شده بود، با بازداشت این مقامات غیرنظامی قدرت را در میانمار در دست گرفت و در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد.

در یک سخنرانی ویدئویی که از شبکه تلویزیونی وابسته به ارتش میانمار پخش شد، اعلام گردید که قدرت به «مین آنگ هلاینگ» فرمانده کل نیرو‌های مسلح این کشور منتقل شده است.

علاوه بر بازداشت رهبر حزب حاکم میانمار سیاستمداران ایالات و مناطق و همچنین فعالان سیاسی سرشناس این کشور نیز بازداشت شده‌اند، شبکه‌های مخابراتی (تلفن همراه و ثابت) با اختلال مواجه شده و برنامه‌های رسانه رسمی میانمار نیز قطع شده‌اند.

گفتنی است، بامداد دوشنبه سخنگوی حزب حاکم «اتحادیه ملی برای دموکراسی» در میانمار اعلام کرد که همزمان با تشدید تنش‌ها میان مقامات حزب مذکور با فرماندهان ارتش و تشدید نگرانی‌ها از وقوع یک کودتای نظامی در این کشور «آنگ سان سوچی» رهبر غیررسمی میانمار به همراه شماری از مقامات بلندپایه حزب حاکم بازداشت شدند.
سخنگوی حزب حاکم میانمار اعلام کرد که این مقامات بلندپایه بامداد دوشنبه توسط نیرو‌های ارتش میانمار بازداشت شدند.

سخنگوی حزب «اتحادیه ملی برای دموکراسی» با اعلام این خبر به خبرگزاری رویترز گفت: «می‌خواهم به مردم کشورمان بگویم که شتابزده واکنش نشان ندهند و از آن‌ها می‌خواهم که مطابق با قانون عمل کنند». وی در ادامه گفت پیش بینی می‌کند که او هم به زودی بازداشت شود.

بازداشت سان سوچی، رهبر حزب حاکم میانمار و شماری دیگر از مقامات این حزب پس از آن روی داد که ارتش این کشور بر درخواست خود جهت انجام تحقیقات در مورد بروز تقلب در انتخابات سال گذشته پافشاری می‌کرد.

گفتنی است، حزب «اتحادیه ملی برای دموکراسی» در انتخابات ماه نوامبر با اختلاف آرای چشمگیری پیروز شد، اما به اتهام عدم اعطای حق به رأی دهندگان در این منطقه پرتنش مورد انتقاد گسترده گروه‌های راست گرا قرار گرفت.

گروه اپوزیسیون و متحد با ارتش میانمار نتایج این انتخابات را به چالش کشید، و ارتش میانمار نیز چند هفته پیاپی ادعا می‌کرد که تخلفات گسترده انتخاباتی به وقوع پیوسته و اینکه ۸.۶ میلیون مورد تقلب پیدا کرده است.

منبع خبر "پارسینه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.