ساخت کیت تشخیص کرونا با استفاده از نانوذرات مغناطیسی

صدا و سیما چهارشنبه 14 دی 1401 - 07:11
محققان نشان دادند که با استفاده از نانوذرات مغناطیسی می‌توان کیت‌های تشخیصی ساخت که در مدت زمان بسیار کوتاهی آلودگی به ویروس کرونا را مشخص کند.

حاج آقایی// ساخت کیت تشخیص کرونا با استفاده از نانوذرات مغناطیسیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آزمایش‌های فعلی برای تشخیص بیماری‌های عفونی سریع نیستند. به عنوان مثال، تست‌های آنتی‌ژنی، تست‌های PCR یا تست‌های ELISA برای تشخیص ویروس کرونا ۱۵ دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشد تا نتیجه قابل اعتماد در دسترس باشد.
در مقابل، یک آزمایش سریع جدید و بسیار حساس که توسط تیمی از دانشگاه‌های ورتسبورگ و ارلانگن در بایرن آلمان ساخته شده است، که زمان بسیار کمتری را می‌طلبد. این تست مبتنی بر نانوذرات مغناطیسی طراحی شده و یک روش اندازه‌گیری تازه توسعه یافته است. با استفاده از یک دستگاه اندازه‌گیری در اندازه یک لپ‌تاپ، فقط چند ثانیه طول می‌کشد تا آنتی‌بادی‌های قابل اطمینان را از یک نمونه بزاق تشخیص داد.
نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در مجله Nature Communications منتشر شده است.
یکی از فیزیکدان ورتسبورگ و از محققان این پروژه گفت: تست ما از نمونه‌برداری تا رسیدن به پاسخ، در واقع کمتر از یک دقیقه طول می‌کشد. از این فناوری می‌توان در بسیاری از حوزه‌ها به‌عنوان مثال در کنترل در ورودی استادیوم‌ها استفاده کرد.
نانوذرات مغناطیسی یا MNPها از اکسید آهن در ابعاد چند صد نانومتر تشکیل شده‌اند. با مهندسی خاص سطوح، نه تنها خواص مغناطیسی آن‌ها قابل تنظیم است، بلکه عملکرد سطح آن‌ها را نیز می‌توان تنظیم کرد. این ذرات می‌تواند به‌عنوان مثال برای اتصال آنتی‌بادی‌های خاص یا آنتی‌ژن‌ها استفاده شود.
در این روش فقط به مقدار کمی اندازه‌گیری نیاز است بنابراین سریع بوده و به همین ترتیب نسبت به تست‌های پیچیده ELISA حساس‌تر است.
سطح ویژه سیستم ذرات برای این موفقیت تعیین‌کننده است.
این تیم با هوشمندی سطح ذرات را به گونه‌ای دستکاری کرده است که طیف گسترده‌ای از اتصال‌دهنده‌ها را می‌توان به‌طور خاص به آنجا وصل کرد. سپس اینها می‌توانند آنتی‌ژن‌ها یا آنتی‌بادی‌های خاص پاتوژن را جذب کنند.
این روش اندازه گیری جدید فرصت‌های تازه‌ای را ایجاد می‌کند که در آن به سرعت و قابلیت اطمینان نیاز است. به عنوان مثال، تشخیص بیماری‌های ویروسی جدید یا غربالگری دام با این فناوری قابل انجام است. سازگاری با پاتوژن‌های نوظهور در واقع می‌تواند خیلی سریع انجام شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.