دانشمندان نخستین گام‌های طراحی ربات‌های زیستی را برداشتند

صدا و سیما یکشنبه 02 بهمن 1401 - 20:21
پژوهشگران آمریکایی و چینی در تحقیقاتی مشترک توانستند با استفاده از بافت عضله موش، اسکلتی از جنس پلیمر و امواج الکترونیکی اولین قدم‌ها در ساخت ربات زیستی را بردارند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  پژوهشگران آمریکایی و چینی در تحقیقاتی مشترک توانستند با استفاده از بافت عضله موش، اسکلتی از جنس پلیمر و امواج الکترونیکی اولین قدم‌ها در ساخت ربات زیستی را بردارند.


در این تحقیقات ۲۱ دانشمند دانشگاه ایلینوی، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه نورت وسترن و دانشگاه فناوری دالیان چین توانستند ریز رباتی تولید کنند که قادر به حرکت خودکار یا کنترل از راه دور، ترمیم خود، یادگیری، تکامل و ارتباط است.
در این مقاله فرایند ترکیب و یکپارچه سازی بافت‌های بیولوژیکی حساس به نور با یک ساختار سیلیکونی و سنسور‌های بی سیم آپتوژنتیک تشریح شده است.
نتیجه تحقیق دانشمندان رباتیک، دستیابی به یک "ربات زیستی الکترونیکی" منجر شده است که اگرچه فاصله زیادی با ربات‌های قدرتمند انسان نما دارد، اما می‌تواند گام‌های نخست در راه ساخت ربات‌های زیستی قلمداد شود. عضلات این ربات هر ثانیه تنها سه دهم تا هشت دهم میلیمتر حرکت می‌کند، اما دستورات از راه دور پژوهشگران برای حرکت، دور زدن و انتقال را در دو سطح فردی و جمعی با موفقیت اجرا می‌کند.
در این مقاله علمی دانشمندان توضیح داده اند که این دستاورد راه را برای طراحی ماشین‌های زیستی هیبریدی هموار می‌کند و همچنین فرصت‌های گسترده‌ای برای طراحی سامانه‌هایی قادر به درمان خود، یادگیری، تکامل، ارتباط و سازماندهی و برنامه ریزی خود هستند، ایجاد می‌کند.
نتایج این بررسی در تازه‌ترین شماره نشریه علم رباتیک منتشر شده است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.