به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر ایرج الهدادی در افتتاحیه نخستین رویداد شبکهسازی (Speed Networking) که با موضوع «اینترنت اشیا و هوش مصنوعی» (IOT&AI) به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به قدمت ۲۰ ساله پارک دانشگاه تهران و وسعت شعب آن از منطقه ارس جلفا تا جریزه قشم و کیش، اظهار کرد: پیش از این شمار شرکتهای دانشبنیان در پارک فناوری دانشگاه تهران ۱۹۰ شرکت و اکنون به ۳۰۰ شرکت افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه هر آئیننامه و دستورالعمل وزارت علوم که برای سایر دانشگاهها و پارک نوپا صادر میشود، مسئولیتپذیری اجتماعی ایجاب میکند که ما نیز از آنها پیروی کنیم، افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از یک سال پیش معاونت فناوری را ایجاد کرد و برنامههای خوبی از آن زمان آغاز شده است.
معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران طرح تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری استان) را از برنامههای این معاونت برشمرد و افزود: این طرح در نزدیک به ۲۰ استان اجرا شده است که در هر استان سلسله برنامههای استارتآپی در سیستم نوآوری نقش خوبی را در کشور ایفا میکنند.
الهدادی با بیان اینکه شهر تهران پارک استانی ندارد، افزود: پارکهای استانی زیر نظر استانداری و قوانین زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. در شهر تهران پارکهای متعددی از قبیل پارک علم و فناوری شریف، تربیت مدرس، شهید بهشتی و ... وجود دارد.
وی ادامه داد: دانشگاه تهران با مشارکت چهار دانشگاه دیگر همچون شریف، شهید بهشتی، تربیت مدرس و امیرکبیر متولی اجرای طرح تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری استان) در استان تهران شدهاند؛ امید میرود با مشارکت متخصصان برتر در حوزه اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی این طرح با موفقیت انجام شود.
معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تأکید بر ضرورت خروجی و بازدهی مناسب از اجرای این طرح، گفت: اجرای این طرح نمادین نیست و باید بتواند چالشها و معضلات کشور از جمله هوشمندسازی، مشکلات کمبود آب و انرژی و ... را برطرف کند.
الهدادی با بیان اینکه وزارت علوم مبدع طرح تانا در کشور است، خاطرنشان کرد: هماکنون بسیاری از استانها از جمله خراسانرضوی و خوزستان در اجرای این طرح از تهران جلوتر هستند و نتایج خوبی هم حاصل شده است.
در ادامه این مراسم رئیس اداره تجاریسازی پارک فناوری دانشگاه تهران گفت: طرح تانا به عنوان مجموعهای از اقدامات در قالب یک رویداد تعریف میشود که با حمایتهای معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف و راهبری پارکهای علم و فناوری در استان تهران عملیاتی میشود.
دکتر حسنوند هدف از اجرای طرح تانا را توسعه و تقویت اکوسیستم نوآوری در استانها با نگاه به مزیتهای نسبی و ظرفیت فناورانه و مسائل و نیازهای آن استان برشمرد و افزود: راهبری و اجرای طرح تانا در هر استان بر عهده «پارک علم و فناوری» است. رئیس پارک علم و فناوری بهعنوان دبیر «ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان» موظف به بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان استان در راستای اجرای طرح تاناست.
وی ترویج گفتمان نوآوری و کارآفرینی در استانها، افزایش قدرت رقابتپذیری اکوسیستمهای نوآوری استانی، بهمرسانی ظرفیتها و ظرفیت های علمی و فناورانه با نیازهای فناورانه و مسائل کلان کشور را از اهداف اجرای طرح تانا در استانها دانست و خاطرنشان کرد: وزارت کشور، وزارت عتف، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و. از ارکانهای تصمیمگیری و دستگاه اجرایی مشارکتکننده هستند.
رئیس اداره تجاریسازی پارک فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه تاکنون پلتفرم تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری استان) طراحی شده است، افزود: در این پلتفرم بخشهای مختلف خصوصی و دولتی وارد شده و نیازهای استان تهران را شناسایی و بررسی میکنند، در مقابل برای جذب ایده و طرح رویدادهایی برگزار میشود.
حسنوند با بیان اینکه هماکنون مراحل اولیه طی شده و در مرحله رویداد شبکهسازی (Speed Networking) با موضوع «اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی» (IOT&AI) با همکاری چهار دانشگاه شریف، تربیت مدرس، شهید بهشتی و امیر کبیر هستیم، گفت: مخاطبان این رویداد همه سازمانها، مؤسسهها، صندوقهای مالی، هستهها، شرکتها، دانشجویان و فارغالتحصیلان، اساتید و علاقهمندان حوزه اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی هستند.
وی با بیان اینکه پس از اعلام فراخوان جذب طرح با حداقل محصول قابل ارائه در نهایت مزایای نقدی و غیر نقدی برای طرحهای برتر در نظر گرفته میشود، ادامه داد: توانمندسازی و منتورینگ طرحهای جذب شده، برگزاری کارگاههای ویژه جهت ارائه مؤثر به سرمایهگذاران تا سقف ۲۰ میلیون تومان، معرفی تیمهای دارای طرح به سرمایهگذاران خصوصی و دولتی در رویداد Demo Day (۹ اسفند ۱۴۰۱)، معرفی طرحهای برتر به شرکتهای فعال عضو پارک در حوزه اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی از مزایای غیر نقدی بشمار میرود.
رئیس اداره تجاریسازی پارک فناوری دانشگاه تهران یادآور شد: ۱۴ اسفند با حضور ۴ پارک همکار طرحهای خواسته جذب و منتورینگ شده و در نهایت قرارداد بسته میشود.
بر اساس این گزارش، رویداد شبکهسازی (Speed Networking) با موضوع «اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی» (IOT&AI) با محوریت توسعه اکوسیستم نوآوری استان تهران (تانا) و در راستای تحقق اهدافی، چون شبکهسازی، شناسایی فرصتهای موجود، جذب ایده و راهاندازی کسب وکارهای نوپا در حوزه اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی، برنامهریزی و در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.