اجلاس گروه پنج؛ از اشتراک تجربیات تا اقتصاد و دیپلماسی سلامت

صدا و سیما یکشنبه 30 بهمن 1401 - 10:03
اجلاس مدیران انتقال خون گروه ۵ شامل ایران، عراق، افغانستان، پاکستان و سازمان بهداشت جهانی وتاجیکستان، بعنوان کشور ناظر، در روز‌های ۲۵ و ۲۶ بهمن ماه، در هتل استقلال تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این نخستین بار بود که مدیران حوزه انتقال خون گروه ۵ گرد هم می‌آمدند؛ فرصتی دو روزه بود برای در میان گذاشتن تجربیات این کشور‌ها و همچنین آشنایی هیات‌های میهمان با دستاورد‌های ایران در فناوری انتقال خون و البته فرصتی برای تقویت روابط این کشور‌ها با محوریت سازمان بهداشت جهانی.

این اجلاس، فرصتی است برای آشنایی میهمانان با دستاورد‌های فناورانه ایران در عرصه انتقال خون و همچنین تقویت دیپلماسی سلامت برای تقویت روابط کشور‌های منطقه.

مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور، در خصوص دلیل میزبانی ایران در نخستین گردهم آیی مدیران انتقال خون گفت: انتقال خون ایران جزو نظام‌های انتقال خون برتر در جهان است.

مصطفی جمالی، با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی، انتقال خون ایران را به عنوان مرجع منطقه‌ای و مرکز آموزشی خود در نظر گرفته است، افزود: سازمان انتقال خون کشور، نقش مشاوره‌ای در منطقه دارد.
لطف الله مَدمَرو، رئیس هیات تاجیکستان، بعنوان عضو ناظر در این اجلاس تاکید کرد:در این همایش با دستاورد‌های دیگر کشور‌ها و بویژه دستاورد‌های ایران که در عرصه انتقال خون پیشرفت‌های خوبی داشته است، آشنا شدیم.

در حاشیه این اجلاس، محصولات دانش بنیان ایرانی در زمینه انتقال خون به نمایش گذاشته شد.

رسولی، نماینده یک شرکت دانش بنیان در مصاحبه با خبرنگار صدا و سیما، گفت: برای ارائه محصول خود با میهمانان حاضر در اجلاس وارد مذاکره شده ام.

بسطامی، کارآفرین و مدیرعامل یک هلدینگ هم از آمادگی گروهش برای صادرات دانش فنی در زمینه‌های مختلف انتقال خون گفت.
همچنین رئیس هیات پاکستانی حاضر در اجلاس، علاقه کشورش به خرید تجهیزات و خدمات سلامت و دارو از ایران را ابراز کرد و بیان داشت: این اجلاس می‌تواند برای کشورم صرفه اقتصادی داشته باشد.

در ادامه,، مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور از انجام مذاکرات با هیات افغانستانی حاضر در اجلاس تصرح کرد: به احتمال زیاد یک دوره آموزشی برای انتقال خون افغانستان برگزار خواهد شد و حتی صحبت‌هایی شده تا تجهیزات مورد نیازشان را از شرکت‌های دانش بنیان ایرانی تهیه کنند.

یکی دیگر از کارکرد‌های این اجلاس در کنار اشتراک تجربیات و توجه به ظرفیت‌های اقتصادی، تقویت دیپلماسی سلامت و تحکیم روابط بین طرف‌های حاضر در اجلاس بود.

احمد المنظری، مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی در منطقه مدیترانه شرقی، یکی از سخنرانان اختتامیه اجلاس عنوان کرد: سلامت نقش مهمی در تقویت روابط بین کشور‌ها دارد، به ویژه کشور‌هایی که دارای مرز مشترکند، زیرا چالش‌های سلامتی مشترکی دارند و برای همین به دنبال راه حل‌های مشترکی هستند. اینگونه، کشور‌ها به هم نزدیک‌تر می‌شوند.

قرار است اجلاس بعدی مدیران سلامت گروه ۵، اردیبهشت ماه پیش رو در جزیره کیش برگزار شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.