امتداد خط امید/ در اولین روز سفر رئیسی به خوزستان چه گذشت؟

خبرگزاری فارس پنج شنبه 07 اردیبهشت 1402 - 21:58

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، آیت‌الله ابراهیم رئیسی رئیس جمهور امروز از طریق فرودگاه دزفول، برای هفتمین بار وارد خوزستان شد. در طی این سفر طرح‌های مختلفی در حوزه‌های عمرانی، نفت‌وگاز و بهداشت‌ودرمان به بهره‌برداری می‌رسد.

دور دوم سفرهای استانی رییس جمهور در حالی رقم می‌خورد که رویکرد آن به لحاظ محتوایی متفاوت‌تر از دور قبلی است. تمرکز بر مردم محوری، عدالت محوری و بهره‌برداری از دستاوردهای سفر قبلی به منظور پاسخگویی و افزایش رضایتمندی عمومی عمده‌ترین اهداف این سفر است.

رئیس جمهور در فرودگاه دزفول اظهار کرد: استان خوزستان، خط مقدم دفاع از وطن و دفاع از مرز‌و‌بوم این کشور است. مردم خوزستان دین خود را ادا کرده‌اند و امروز ملت ایران و مسئولان نسبت به این استان مسئولیت مضاعف دارند.

جوانان خوزستانی نباید بیکار باشند

وی با بیان اینکه تلاش دولت جبران عقب‌ماندگی‌های این استان است، افزود: مردم این استان در دفاع مقدس امتحان خوبی پس دادند. وظیفه مسئولان و ما نسبت به مردم این استان، حل مشکلات آنان است. با ظرفیت‌هایی که در این استان وجود دارد، نباید مشکل آب‌و‌فاضلاب وجود داشته باشد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جوان خوزستان زرخیز نباید از بیکاری در رنج باشد، اضافه کرد: دولت به دنبال آن است که با توجه به امکانات و ظرفیت‌های بسیار خوزستان مشکلات استان را برطرف کند. در دور دوم سفرهای استانی پیگیر مصوبات دور اول سفر هستیم تا ببینم که مسئولان چه کرده‌اند و مدیران بازخواست خواهند شد تا ببینیم که آنچه در دور اول سفرها تصویب شد، اجرایی شده است یا نه!

رئیسی خاطرنشان کرد: در گزارش‌ها، آمار و ارقام، برای بنده مهم آن است که آیا مشکلات مردم حل شده است یا نه؟ مراجع مختلفی از جمله نماینده محترم ولی فقیه در استان، نمایندگان استان در مجلس، استاندار، افراد شاخص استان که در دولت حضور دارند و برخی افراد دیگر مسائل استان را به ما منتقل می‌کنند و برای ما مهم آن است که با حضور در میدان مشکلات را حل کنیم.

رئیسی سپس به همراه هیئت همراه خود در آستان متبرک سبزقبا(ع) دزفول حضور یافت و با خانواده تعدادی از شهدای این شهرستان از جمله شهدای دفاع مقدس، شهدای امنیت و شهدای حمله تروریستی رژه اهواز نیز دیدار کرد.

بازدید از دومین نمایشگاه احیاگران واحدهای اقتصادی در دزفول

رئیس جمهور در ادامه برنامه‌های سفر دولت مردمی به استان خوزستان، از دومین نمایشگاه احیاگران واحدهای اقتصادی که در شهرک صنعتی شماره یک دزفول برپا شده است، بازدید کرد و در جریان بازدید از این نمایشگاه با توضیحات مسئولین بخشی از مجموعه‌های احیاگر از اقدامات، فعالیت‌ها و وضعیت کنونی واحد‌های احیا شده مطلع شد.

در این نمایشگاه ۱۶۰ واحد تولیدی و صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل در حوزه های مختلف کشاورزی، خدماتی، صنعتی و گردشگری که با کمک مجموعه‌های اقتصادی به عنوان احیاگر به مدار تولید و اشتغال‌آفرینی بازگشته‌اند، حضور داشتند.

فعالیت بخش قابل توجهی از این واحدها از ۱۰ سال پیش متوقف شده بود که با احیای آنها در دولت سیزدهم بیش از ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه نیز احیا و برای ۱۸۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۴۸۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است.

احیای ۱۶۰ کارگاه تعطیل شده

سید ابراهیم رئیسی همچنین امروز در جشن احیا ۱۶۰ کارگاه تعطیل شده که در شهرک صنعتی شماره یک دزفول برگزار شد، اظهار کرد: خوزستان و دزفول قهرمان نماد مقاومت، ایستادگی و احساس مسوولیت است.

وی افزود: آمار واحدهای احیا شده در کشور جای قدردانی و شکرگزاری دارد. امروز در بازدید از واحدهای تولیدی مشاهده میکنیم چرخ‌های تولید به راه افتادند، صدها تومان از سرمایه مردم به چرخه بازگشته و برای هزاران نفر اشتغالزایی شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه 4200 واحد تعطیل در کشور احیا شد، افزود: در سال رشد تولید تلاش مضاعف وجود دارد. این قابل تحمل نیست که در شهر و دیاری که از این کشور با مقاومت ایستادگی کردند و اقتدار تولید کردند، جوانانش احساس بیکاری کنند.

وی با بیان اینکه نیاز امروز خوزستان رفع بیکاری و اشتغالزایی است، اضافه کرد: کارها و پروژه‌های بزرگی همچون پتروپالایش آبادان که سال قبل افتتاح شد، باید بیشتر و با شدت بیشتری انجام گیرند. بایدبه خوزستان و مردمانش دین خود را ادا کنیم. نیاز استان باید به خوبی شناسایی و به آن پرداخته شود.

پروژه‌های نیمه کاره در اولویت تکمیل

سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز و در ادامه سفر به خوزستان در جمع مردم اندیمشک اظهار کرد: سیل جمعیت و ابزار احساسات و محبت شما مردم‌، مسئولیت دولت را افزون می‌کند مردم همین منطقه اندیمشک و دزفول روزهای سختی را زیر بمباران هر روزه تحمل کردند، اما شهر را ترک نکردند تا باعث خرسندی دشمن نشوند.

رئیس جمهور تصریح کرد: مسئولان، وظیفه خطیری بر عهده دارند و باید زمینه کار برای جوانان عزیز در این‌ منطقه فراهم شود خانواده‌ها امروز نگران اشتغال دختران و پسران جوان‌ آماده کارشان هستند که این اطمینان داده می‌شود پروژه‌های این استان و منطقه در اولویت دولت قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: پروژه‌های نیمه کار مانده در اولویت تکمیل قرار خواهند گرفت پروژه نیمه کاره سیمان به زودی تکمیل خواهد شد احیاء واحدهای تولیدی و ایجاد هزاران شغل در استان خوزستان را لازم اما کافی نمی‌دانم ظرفیت استان خوزستان بیش‌تر از این میزان است همچنین تکمیل طرح گرمسیری نیز در دستور کار دولت و جزو اولویت‌های کاری ما است و به زودی شاهد بهره‌برداری آن خواهیم بود.

رئیسی با بیان اینکه ما رفع مشکلات را در دستان بیگانگان پیدا نخواهیم کرد گفت: ما دستان توانمندی در کشور داریم که می‌توانیم تمام گره‌ها را باز کرد با اتکا به خدا و اعتماد به نفس مشکلات بسیاری را حل خواهیم کرد. گره هرچه هم گره بزرگی باشد با خدمت‌گزاری دولت و دست توانایی مردم باز خواهد شد آینده برای کشور بسیار روشن و امیدوار کننده خواهد بود ما طرفدار نگاه آن سردار هستیم که گفت ما می‌توانیم.

بهره‌برداری از بخش گازی نیروگاه سیکل ترکیبی دوکوهه و ۲۶ پروژه برق

در ادامه سفر رئیس جمهور بخش گازی نیروگاه سیکل ترکیبی راندمان بالای دوکوهه به بهره‌برداری رسید. این نیروگاه سیکل‌ترکیبی دارای یک واحد گازی به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت ۱۴۴ مگاواتی است که واحد گازی این نیروگاه، امروز پنجشنبه توسط رئیس‌جمهور افتتاح شد و با راه‌اندازی آن بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق مناطق جنوبی و مرکزی کشور تامین می‌شود.

در دوران ساخت این واحد گازی ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و یک‌هزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند بود. همچنین میزان اشتغال‌زایی این واحد در دوران بهره‌برداری از آن نیز به ۱۰۰ نفر خواهد رسید.

همچنین با حضور رئیس جمهور ۲۶ پروژه انتقال و پست توزیع برق در استان خوزستان افتتاح شد. این پروژه‌ها شامل ۲۳۸۹ مگاولت آمپر پست انتقال برق، ۱۲۸ کیلومتر مدار خطوط انتقال برق، ۲۵ مگاوات نیروگاه DG و ۴,۸ مگاوات بانک خازنی است که با سرمایه‌گذاری حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان اجرا و به مرحله بهره‌برداری رسیده‌اند.

بهبود سطح ولتاژ و قابلیت مانور شبکه انتقال برق خوزستان، تعدیل بار شبکه، تامین برق پروژه‌های صنعتی در کنار افزایش پایداری شبکه برق استان از جمله اهداف اجرای این پروژه‌هاست.

افتتاح عملیات آبرسانی به ۱۷۴ روستای استان خوزستان

همچنین امروز عملیات آبرسانی به ۱۷۴ روستای استان خوزستان در قالب طرح جهاد آبرسانی با حضور رئیس جمهور به صورت رسمی افتتاح شد. تعداد کل روستاهای مشمول این طرح در سراسر کشور ۷۱۳۸ روستا است که از این تعداد ۷۶۶ روستا مربوط به استان خوزستان می‌شود.

طرح جهاد آبرسانی تاکنون در ۴۵۱ روستای کل کشور در مدار بهره‌برداری قرار گرفته که از این میان ۱۷۴ روستا مربوط به استان خوزستان می‌شود. در قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی‌(ع)، ۶۴۰ روستا از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی در شمول اجرای این طرح قرار گرفته که این ۱۷۴ روستا بخشی از این ۶۴۰ روستا هستند؛ تاکنون مشکل آب شرب ۱۷۵۳ روستا در استان خوزستان به صورت کامل برطرف شده است.

رئیسی همچنین پروژه تامین آب، توسعه شبکه، ایستگاه پمپاژ بنه‌باشت و عملیات احداث خط انتقال برق به طول ۱۱ کیلومتر با هدف اصلاح خط برق بنه‌باشت و افزایش ظرفیت ایستگاه پمپاژ آبیاری جهت شبکه آبیاری مدرن اراضی کشاورزی منطقه را افتتاح کرد.

در عین حال با حضور رئیس جمهور ۷۰ کیلومتر از پروژه ریلی دوخطه سازی محور اهواز-اندیمشک به صورت رسمی افتتاح و به بهره‌برداری رسید. این پروژه ریلی با اعتباری به ارزش ۴ هزار میلیارد تومان تکمیل و امروز با حضور رئیسی افتتاح شد.

 

 

گفت‌وگویی از پیش تعیین نشده با کارگران هفت‌تپه

سید ابراهیم رئیسی امروز در گفت‌وگو با کارگران هفت‌تپه اظهار کرد: گام بسیار مهمی در ارتباط با تعیین تکلیف وضعیت هفت‌تپه برداشته شد و این شرکت سروسامان پیدا کرد که از این بابت خدا را شاکریم.ما خدمتگزار کارگران هفت‌تپه هستیم و اگر کاری نیز صورت گرفته زمینه آن را خداوند متعال فراهم کرده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه اقدامات دیگری نیز باید برای این شرکت صورت بگیرد، تصریح کرد: بعضی از عزیزان در این شهرستان با مشکل بیکاری مواجه هستند. اگر چه اشتغال یکی از مشکلات کشور است اما این معضل در برخی از نقاط استان خوزستان جدی‌تر است.

رئیس‌جمهور پس از دیدار و گفت‌وگو با کارگران در ایستگاه هفت‌تپه راهی شرکت هفت‌تپه نیز شد و دقایقی نیز در آن جمع با کارگران سخن گفت.

 

رئیس‌جمهور در سفرخود  به استان خوزستان، پس از زیارت امامزاده «سبز قبا» در دزفول با خانواده شهدای این شهرستان دیدار و در جریان مسائل و مشکلات آنان قرار گرفت.

سید ابراهیم رئیسی همچنین عصر امروز در مصلی مهدیه امام خمینی(ره) در جمع پرشور مردم اهواز اظهار کرد: خوزستان استانی نمونه در مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان است و دین خود را به کشور ادا کرده و مسوولان باید نسبت به مردم با صفای استان ادای دین کنیم.

رئیس جمهور گفت: امروز در محضر مسوولین و شما مردم بزرگوار عرض می‌کنم که مسئله اشتغال از اولویت‌های این استان است و استاندار و مدیران تمامی تلاش خود را برای ایجاد اشتغال و زمینه کار و فعالیت جوانان اعم از زنان و مردان فراهم کنند و حتما از نیروی بومی در تمامی بخش‌ها استفاده کنند. 

وی خاطر نشان کرد: مدیران ما برای خدمت به مردم خوزستان و ایجاد اشتغال در بخشهای مختلف سر از پا نشناسند. فاضلاب اهواز نباید اینگونه باشد و مردم را دچار مشکل کند و خطر آب‌گرفتگی برای مردم پیش بیاید. البته کاری که در این یکسال و چند ماه آغاز شده است با کاری که طی 30 سال صورت گرفت برابری می‌کند و امروز 150 جبهه کاری در اهواز ایجاد شده است.

رئیسی همچنین عنوان کرد: حرکت معمولی در خوزستان جواب نمی‌دهد و حرکت جهادی باید در این استان صورت بگیرد و خوزستان در تمامی بخش‌ها نیازمند حرکت انقلابی است. 

وی گفت: فقر، تبعیض و فساد زیبنده نظام اسلامی نیست. آقایان مدیر ماموریت شما در استان مبارزه با فقر، فساد و تبعیض است.در استان خوزستان یکسری طرح‌ها و پروژه‌های ناتمام مانند پروژه‌های فاضلاب وجود دارد و ما بنا داریم در بودجه و اعتبار این طرح ها را در اولویت قرار دهیم و دغدغه مردم را از بین ببریم.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به مقوله فرهنگ بیان کرد: مردم بدانند که دولت از فرهنگ این مردم صیانت می‌کند. همان فرهنگی که مفاخر این استان را ایجاد کرد و باید به این فرهنگ پایبند بود. چه چیزی دزفول، آبادان، خرمشهر و مسجدسلیمان و ... را وادار کرد که در صحنه بماند. این فرهنگ مردم بود و از این فرهنگ باید با جدیت حراست و پاسداری کرد و دولت در این زمینه وظیفه‌ای جدی دارد.

بازدید از پروژه فاضلاب اهواز و کارون

سید ابراهیم رئیسی در سفر خود به خوزستان، از پروژه فاضلاب اهواز و کارون بازدید کرد و با توضیحات مدیران این پروژه از میزان پیشرفت و آخرین وضعیت روند احداث آن مطلع شد.

پروژه فاضلاب اهواز و کارون با مجموع لوله‌گذاری  ۱۷۲۰  کیلومتر در حال احداث است. روند احداث شبکه فاضلاب اهواز از سال ۱۳۷۲ در این شهر آغاز و تا اواسط سال ۱۴۰۰ یعنی پس از حدود ۲۸ سال از آغاز احداث این طرح، تنها ۶۰۳ کیلومتر آن اجرا شده بود، اما از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تا کنون ۳۵۶ کیلومتر از لوله‌گذاری این طرح به اجرا در آمده است.

بازدید از رصد خانه آب و انرژی سازمان آب و برق 

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور با همراهی علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو به منظور بررسی و ارزیابی آخرین وضعیت منابع آبی، نیروگاه‌های برق آبی استان خوزستان و روند اجرای طرح آبرسانی غدیر از رصدخانه آب و انرژی سازمان آب و برق خوزستان بازدید کرد.

رصدخانه آب و انرژی سازمان آب و برق خوزستان به منظور مدیریت بهم پیوسته و دانش محور آب و انرژی و جهت ایجاد زمینه پیاده‌سازی حکمرانی آب، به‌عنوان پایلوت رصدخانه ملی آب ایران تشکیل شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، آیت الله سید ابراهیم رییسی، صبح پنجشنبه امروز برای سفری دو روزه به خوزستان، از طریق فرودگاه دزفول وارد استان شد.عمده‌ی مطالبات مردم خوزستان از رئیس دولت سیزدهم در این سفر رسیدگی به معضلات فاضلاب، آبرسانی، توسعه زیرساخت‌ها، رفع مشکلات زیست محیطی و ریزگردها، حل مشکل مسکن، همچنین برکناری مدیران ناکارآمد و پروازی و مشکل اشتغال جوانان بود.

پایان پیام/

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.