دیابتی ها از قندهای جانشین استفاده کنند یا خیر؟

بهداشت نیوز سه شنبه 23 خرداد 1402 - 09:21

به گزارش بهداشت نیوز، اگر نمی خواهید چای خود را بدون قند بنوشید، می توانید به جای قند از مواد شیرین کننده استفاده کنید. شیرین کننده های موجود فاقد مواد گلوسیدی یا قندی و حساسیت زایی هستند.

این مواد به صورت مایع یا قرص یافت می شوند. دسته ای از قرص های شیرین کننده حاوی ساخارین و سیکلامات هستند. آسپارتام (نیتراسویت، کاندریل) نوعی ماده قندی است که از مواد پروتئینی دارای فنیل آلانین ساخته شده است. آسه سولفام نیز شیرین کننده ای است که در غذاهای متعدد مخصوص دیابتی ها وجود دارد.

سوربیتول، فروکتوز و ایزومالت نیز هر سه شیرین و جزو گروه قندها هستند و به عنوان جانشین قند مصرف می شوند و در صورت مصرف به حد معمول، میزان قند خون را به مقدار کم افزایش می دهند. به همین دلیل برای تهیه بسیاری از مواد غذایی دیابتی ها از آنها استفاده می شود.

افراد تحت تزریقات مکرر نیازی به مصرف مواد غذایی دیابتی ( بیسکویت و …) ندارند زیرا این مواد هم گران هستند و هم به خوش طعمی مواد غذایی غیر دیابتی نیستند. علاوه بر این، قندهای جانشینی تقریبا به اندازه قندهای معمولی کالری دارند. در صورت تمایل به کاهش وزن، بهتر است از مواد غذایی حاوی شیرین کننده ها استفاده کنید.

توجه کنید که معمولا برچسب مواد غذایی رژیمی، حاوی مقدار شیرین کننده های جانشینی به واحد کربوهیدرات(واک) است. از آنجا که این مواد قند را به ندرت بالا می برند یا اصلا بالا نمی برند، افراد دیابتی باید هنگام مصرف این مواد مراقب باشند تا مبتلا به هیپوگلیسمی نشوند.

منبع: سیناپرس

دکتر اسد الله رجب، عضو هیات مدیره انجمن دیابت ایران

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.