اختصاص ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲

صدا و سیما سه شنبه 06 تیر 1402 - 21:31
 رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از اختصاص ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال دانش‌بنیان با همکاری شبکه بانکی کشور در بودجه سال ۱۴۰۲ خبر داد و اظهاری امیدواری کرد که بیش از ۹۰ درصد این مقدار با همکاری صندوق نوآوری تا پایان سال جاری تأمین شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط‌عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر محمدصادق خیاطیان، در نشست با شرکت‌های دانش‌بنیان استان مرکزی به گفتگو با مدیران عامل این شرکت‌ها پرداخته و دغدغه‌های آنان را شنید و در موارد مقتضی دستور پیگیری صادر کرد. در این نشست استاندار مرکزی و رئیس پارک علم و فناوری استان نیز حضور داشتند.
 
 موضوع تأمین مالی باید آخرین دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان باشد
 خیاطیان در این نشست با تأکید بر اینکه موضوع تأمین مالی باید آخرین دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان باشد، گفت: برنامه ما در صندوق نوآوری این است که هیچ شرکتی به‌خاطر مسئله مالی با افت تولید مواجه نشود؛ این هدف‌گیری جدی صندوق است. ما در زمینه‌های مختلف، از حمایت‌ها برای توسعه فنّاوری گرفته تا بازاریابی به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک خواهیم کرد، اما از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز می‌خواهیم که دغدغه آن‌ها صرفاً بر مسئله افزایش دانش فنی و پیشبرد کارشان باشد و همت خود را صرف توسعه فنّاوری کنند.

 وی افزود: تلاش ما بر این است که با کمک سایر بازیگران زیست‌بوم تأمین مالی فناوری از جمله شبکه بانکی کشور، بازار سرمایه و شرکت‌های خصوصی بزرگ و از راه‌های متفاوت، نیاز‌های مالی شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های مختلف را تأمین کنیم.

 رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، گفت: بانک‌ها بر اساس این تبصره مکلف شده‌اند ۵ هزار میلیارد تومان برای اشتغال دانش‌بنیان هزینه کنند. ماه گذشته نیز آقای رئیس‌جمهور در حضور مدیران عامل شبکه بانکی کشور بر موضوع تبصره ۱۸ قانون بودجه و حمایت‌های مالی شبکه بانکی از اشتغال دانش‌بنیان تأکید و بانک‌ها را ملزم به اجرایی‌کردن این قانون کردند که هر یک از بانک‌های کشور بر اساس سهمیه تعیین‌شده، تسهیلات پیش‌بینی‌شده به شرکت‌های دانش‌بنیان را اعطا کنند.

 خیاطیان افزود: بر اساس مذاکراتی که با بانک‌ها داشتیم تا پایان ماه آینده، تعهدات بانک‌ها در زمینه اجرای این تبصره به حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد خواهد رسید. امیدواریم بیش از ۹۰ درصد این مقدار با همکاری صندوق نوآوری تا پایان امسال تأمین شود. در این زمینه بانک‌های کشور نیز به صندوق نوآوری قول همکاری داده‌اند.

 وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت تشکیل صندوق پژوهش و فناوری استان مرکزی گفت: به دنبال آن هستیم که فعالیت‌های صندوق پژوهش و فناوری استان پای گیرد و در این زمینه آقای استاندار هم اهتمام کامل به این موضوع دارند.

 شرکت‌های دانش‌بنیان از خوش‌حساب‌ترین مشتریان شبکه بانکی هستند

 رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه سخنان خود، شرکت‌های دانش‌بنیان را از خوش‌حساب‌ترین مشتریان شبکه بانکی برشمرد و گفت: به دلیل همین خوش‌حسابی، بانک‌ها نیز به‌شدت علاقه‌مند به همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان هستند، اما بخشنامه جدید بانک مرکزی برای مهار تورم مانع رشد ترازنامه بانک‌ها شده است و این فرایند ارائه تسهیلات بانکی را با محدودیت مواجه کرده است. در این زمینه صندوق نوآوری طی مذاکراتی که با سازمان بورس و اوراق بهادار داشته به دنبال آن است تا از ظرفیت انتشار اوراق برای تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کند. این برنامه، هم متناسب با سیاست مهار تورم است و هم به ارتقای تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان کمک خواهد کرد.

 دو هدف صندوق نوآوری در راستای توسعه اقتصاددانش بنیان در کشور

 خیاطیان همچنین با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای توسعه اقتصاددانش بنیان در کشور دو هدف را دنبال می‌کند، اظهار کرد: باتوجه‌به اینکه شعار سال، «رشد تولید» انتخاب شده است، صندوق نیز در حال برنامه‌ریزی است که شرکت‌های دانش‌بنیان با تولید هزار نوع محصول به فروش ۱۰۰ همتی دست یابند. مطالعات این کار انجام شده و بر اساس بررسی‌ها این کار کاملاً ممکن و شدنی خواهد بود. از شرکت‌های استان مرکزی که ظرفیت آن را دارند تا تولید خود را به دوبرابر برسانند دعوت می‌کنیم تا آمادگی خود را در این زمینه به صندوق اعلام کنند.

 وی افزود: از سوی دیگر ما به دنبال توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم و در همین راستا بسته حمایتی برای صادراتی‌شان یا توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان تهیه کرده‌ایم.

 رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با بیان اینکه مدیریت کلان استان مرکزی پای‌کار دانش‌بنیان‌ها ایستاده است، گفت: آقای استاندار علاقه‌مند به حوزه دانش‌بنیان هستند و در انجام اقدامات برای این حوزه انگیزه دارند. این فرصت برای شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار غنیمت است. از سوی دیگر، روحیه کار تیمی در مجموعه مدیران استان، سبب هم‌افزایی برای توسعه اکوسیستم نوآوری استان شده است که نعمت بسیار بزرگی به شمار می‌آید.

 خیاطیان در پایان خاطرنشان کرد: مهم‌تر از همه، نیروی انسانی توانمند و نخبه‌ای است که در استان مرکزی وجود دارد. این، ظرفیت استان است و ۱۳۰ شرکت استان حتماً قابلیت توسعه جدی دارد. حضور صنایع بزرگ یکی از ویژگی‌های استان مرکزی است و این استان اولین تنوع صنعتی در کشور را داراست.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.