تشخیص سریع تومور مغزی با آزمایش ادرار 

صدا و سیما جمعه 16 تیر 1402 - 13:57
پژوهشگران دانشگاه ناگویا ژاپن برای نخستین بار موفق به توسعه راهکار احتمالی شده‌اندکه می‌تواند تومور‌های مغزی را با آزمایش ادرار تشخیص دهد.
 تشخیص سریع تومور مغزی با آزمایش ادرار به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از وبگاه دانشگاه ناگویا ژاپن، برای تشخیص تورمور‌های مغزی معمولا از آزمایش ادرار استفاده نمی‌شود. اما اکنون دانشمندان دانشگاه ناگویا ژاپن برای نخستین بار موفق به توسعه راهکار احتمالی شده‌اند که می‌تواند با وزیکول‌های خارج سلولی و DNA مشتق از سرطان، تومور‌های مغزی را به روش غیرتهاجمی شناسایی کنند.
 
آزمایش مربوطه سطوح نانوسیم اکسید روی (ZnO) را برای به دام انداختن موثر cfDNA مورد سنجش قرار می‌دهد.  نمونه‌برداری بافتی یکی از رایج‌ترین روش‌های تشخیص تومور‌های مغزی است. در واقع این روش تهاجمی است و برای برداشت مقدار کمی از بافت تومور و بررسی میکروسکوپی، لازم است بیمار تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
 
دانشمندان دانشگاه ناگویا روش جدیدی را توسعه داده‌اند که می‌تواند به تشخیص سریعتر و به موقع تومور‌های مغزی کمک کند. در این روش جدید توسعه‌یافته برای آزادسازی DNA بدون سلول (cfDNA) در ادرار استفاده می‌شود. از طریق این روش، پژوهشگران جهش IDH۱ مرتبط با گلیوما، نوعی تومور مغزی را شناسایی کردند.
 
هنگامی که سلول‌های تومور تکثیر می‌شوند و سلول‌های سالم را از بین می‌برند، ذرات ریز DNA به جریان خون و سایر مایعات بدن وارد می‌شوند. در سرطان که سلول‌ها سریع‌تر از سلول‌های سالم تکثیر می‌شوند، مقدار زیادی cfDNA باقی می‌ماند که از طریق ادرار دفع می‌شوند.
 
پروفسور «تاکائو یاسویی» اعلام کرد: ما موفق شدیم cfDNA ادرار را جدا کنیم که با روش‌های معمولی بسیار دشوار بود.
 
در این آزمایش، زمانی کهپزوهشگران cfDNA را استخراج کردند، موفق شدند جهش IDH۱ را شناسایی کنند که یک جهش ژنتیکی مشخصه در گلیوما‌ها است. این موضوع برای محققان هیجان‌انگیز بود، زیرا این نخستین گزارش از تشخیص جهش IDH۱ از نمونه ادرار با حجم ۰.۵ میلی‌لیتر بود.
 
تومور‌های مغزی اغلب در مراحل پیشرفته تنها پس از ظهور علائمی مانند فلج اندام تشخیص داده می‌شوند. حتی گاهی این تومور‌ها زمانی تشخیص داده می‌شوند که در مرحله پیشرفته هستند. حال باید دید آیا این روش می‌تواند به صورت موثر در تشخیص سریع تومور‌های مغزی کارساز باشد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.