اقداماتی برای راه اندازی سامانه سجل محکومیت‌های مالی

صدا و سیما یکشنبه 26 بهمن 1399 - 18:53
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه: اقدامات لازم جهت راه اندازی سامانه سجل محکومیت‌های مالی در دست انجام است و امیدواریم تا پایان سال عملیاتی شود.

اقداماتی برای راه اندازی سامانه سجل محکومیت‌های مالیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای عیسی زارع پور، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در نشست شورای معاونین دادگستری تهران با گرامیداشت ماه مبارک رجب بیان کرد: در دو دهه گذشته قوه قضاییه پیشرفت‌های خیلی خوبی در حوزه فناوری داشته است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه خاطرنشان کرد: ما طرح هوشمندسازی قوه قضاییه را مبتنی بر سند تحول قضایی نوشته و سعی کرده‌ایم از همه حوزه‌ها کارگروه‌های تخصصی تشکیل دهیم تا در هر حوزه‌ای به شکل تخصصی موانع و مشکلاتی را که وجود دارد و فناوری بتواند در خصوص آن‌ها کمک کند، احصاء شود.
وی تصریح کرد: تلاش ما این است که با استفاده حداکثری از فناوری به قوه قضاییه هوشمند دسترسی پیدا کنیم.
زارع پور با اشاره به توسعه دسترسی و تسریع دسترسی مردم به خدمات قضایی، تصریح کرد: امسال به خاطر کرونا به دنبال این بودیم که هر چه می‌توانیم خدمات را غیرحضوری کنیم و مراجعه‌ها مردم را کاهش دهیم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به راه اندازی سامانه خودکاربری وکلا گفت: در حال حاضر وکلا هیچ نیازی به هیچ نوعی مراجعه حضوری به قوه قضاییه ندارند و تمام کار آن‌ها و حتی تمدید پروانه آن‌ها از طریق کارتابلشان قابل انجام است.
آقای زارع پور بیان کرد: در حال حاضر برای نمایندگان حقوقی دستگاه‌ها با کمک سازمان ثبت شناسه ملی یکتا برای همه دستگاه‌های اجرایی تعریف می‌کنیم تا به محض اینکه طرف دعوی قرار گرفتند به صورت اتوماتیک در کارتابلشان قرار گیرد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه خاطرنشان کرد: سامانه‌های نوبت دهی یک حرکت تحولی محسوب می‌شود تا مردم بتوانند وقت بگیرند و در زمان مقرر در مرجع قضایی حاضر شوند و در برخی از استان‌ها نیز ملاقات با روسای کل دادگستری از طریق سامانه نوبت دهی انجام می‌شود.
وی با اشاره به استفاده حداکثری از فناوری برای افزایش سرعت و دقت رسیدگی ها، بیان داشت: یکی از کار‌های انجام شده راه اندازی واحد توسعه تعاملات سازمانی است که کار آن رایزنی با سازمان‌های دیگر است تا پاسخ استعلامات دستگاه قضایی به صورت آنی و بر خط داده شود.
زارع پور در ادامه بیان کرد: ۲۵۰ نوع استعلام که در روند رسیدگی به آن‌ها نیاز است، شناسایی شده و بیش از ۴۰ نوع از این استعلامات به شکل الکترونیکی انجام می‌شود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان کرد: در زمینه شناسایی اموال محکوم علیهم دستگاه‌ها مکلف شدند تا هر گونه اطلاعی از اموال اشخاص دارند به صورت آنی، بر خط و تغییرات آن را در آینده در اختیار دستگاه قضایی قرار دهند و ظرف دو یا سه هفته آینده مرحله نخست این پروژه راه اندازی می‌شود.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه یکپارچه استعلامات قضایی افزود: طی دو یا سه ماه به تمامی بانک‌ها دسترسی آنلاین خواهیم داشت؛ البته بنا نداریم حریم خصوصی مردم را دچار خدشه کنیم.
زارع پور با بیان اینکه در حال حاضر می‌توانیم به صورت آنلاین وضعیت دارایی‌های افراد در بورس را استعلام کنیم، گفت: در حوزه افزایش سرعت و دقت رسیدگی‌ها یکی از موضوع‌های جدی، مبحث استعلامات است که در این زمینه اقدامات قابل توجهی انجام شده یا در دست انجام است.
وی بیان کرد: در حوزه پیشگیری وقوع از جرم در قوه قضاییه اطلاعات ذی قیمتی داریم که می‌توانیم از این اطلاعات به منظور پیشگیری از وقوع جرم استفاده کنیم و در همین راستا اقدامات لازم جهت راه اندازی سامانه سجل محکومیت‌های مالی در دست انجام است و امیدواریم تا پایان سال عملیاتی شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.