ترمیم اثر زخم به کمک تزریق کلاژن و ریز سوزن

صدا و سیما دوشنبه 02 مرداد 1402 - 16:16
تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد استفاده از روشی به نام « ریز سوزن » (میکرونیدلینگ ) می‌تواند جای زخم را درمان کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، زخم‌ها و اثراتی که پس از خوب شدن آن‌ها روی پوست باقی می‌ماند می‌توانند یادآور یک تجربه جراحی یا آسیب جدی باشد و متاسفانه در بسیاری از موارد اثر این زخم‌ها برای تمام عمر روی پوست باقی مانده و یادآور تجربه‌ای تلخ هستند.
یافته‌های جدید پژوهشگران نشان می‌دهد: ریز سوزن یا القای کلاژن از راه پوست با حداقل تهاجم، یک روش غیرجراحی است که می‌تواند آثار زخم‌ها را به طور موثری از بین ببرد و تاثیر این روش به خصوص اگر شش تا هفت هفته بعد از ایجاد زخم و روند بهبودی آن انجام شود، به مراتب بیشتر است.
محققان می‌گویند: روش ریز سوزن نیازمند بی حس کردن پوست است و در آن یک ابزار برقی با سوزن‌هایی با اندازه‌های مختلف وارد پوست شده و کانال‌های ریزی را در بافت فرد ایجاد می‌کند. با تشکیل ریز منافذ در پوست، موادی مانند کلاژن و الاستین توسط سوزن‌های بسیار ریزی به زیر پوست تزریق می‌شود.
زمان انجام ریز سوزن برخلاف توصیه‌های سنتی برای به تاخیر انداختن درمان جای زخم تا یک سال پس از جراحی است و نباید بیش از این طول بکشد ، زیرا محققان معتقدند: قبل از دستکاری پوست اجازه دهید زخم به طور کامل بالغ شود.
در این پژوهش، محققان بر روی ۲۵ خانم دارای زخم‌های ناشی از جراحی آزمایش کردند و عملیات ریز سوزن روی پوست آن‌ها بین ۶ تا ۱۶ هفته پس از جراحی انجام شد.
درمان دوم و سوم ریز سوزن چهار تا هشت هفته بعد از مرحله نخست انجام شده و سپس محققان از سه ارزیابی استاندارد متفاوت برای اندازه گیری نحوه عملکرد درمان با ظاهر زخم‌ها استفاده کردند.
بررسی‌های فوق نشان داد؛ بیماران پس از روش ریز سوزن بهبود قابل توجهی در نحوه ظاهر زخم‌های خود نشان دادند. این تیم همچنین مدت زمان اثرگذاری ریز سوزن را در ترمیم اثر زخم‌ها مقایسه کردند. آن‌ها زخم‌های ناشی از آکنه را شش تا هفت هفته پس از جراحی و سپس در هفته‌های ۱۳ تا ۱۶ اندازه گیری کردند.
افرادی که روش ریز سوزن را در شش تا هفت هفته نخست دریافت کردند، در مقایسه با افرادی که چند هفته بعد این درمان را تجربه کردند نتایج بهتری نشان دادند. باید به این موضوع توجه داشت که این افراد در سنین مختلفی بوده و جای زخم آن‌ها نیز در نواحی غیر از صورتشان وجود داشت، ولی نتایج در همه موارد مشابه بود.
نویسندگان مطالعه در تحقیق خود نوشتند: در حالی که برای ارزیابی کامل این یافته به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما مطمئناً استفاده از این روش نشان دهنده یک تغییر الگوی مهم در مدیریت زخم است.
بیماران و جراحانی که علاقه‌مند به حداکثر رساندن مدیریت اثر زخم‌ها هستند ممکن است مداخله زودهنگام با ریز سوزن را قبل از ایجاد عوارض نامطلوب به عنوان یک موضوع مراقبت پیشگیرانه انتخاب کنند.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Plastic and Reconstructive Surgery، مجله رسمی انجمن جراحان پلاستیک آمریکا منتشر شده است.
 
 
 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.