تصویربرداری سه بعدی از سلول‌های زنده با فناوری تک پیکسلی

صدا و سیما شنبه 11 شهریور 1402 - 13:57
دانشمندان چینی یک روش تصویربرداری پیشرفته تک‌پیکسلی ابداع کرده‌اند که شرایط تصویربرداری از اشیای ریز را فراهم کرده و یک رویکرد انقلابی برای تحقیقات آینده در حوزه زیست پزشکی (بیومدیکال) ارائه می‌کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از سایتک دیلی (scitechdaily)، این رویکرد تصویربرداری سه‌بعدی و تک‌پیکسلی به طور بالقوه می‌تواند تحولی در زمینه تجسم (visualization) فرایند‌های بیولوژیک مختلف، ریخت شناسی (مورفولوژی) و رشد سلول‌ها فراهم کرده و فرصت‌های جدیدی برای تحقیقات پزشکی زیستی (بیومدیکال) و حسگری نوری (اپتیکال) فراهم سازد.
گروهی از محققان چینی این رویکرد تصویربرداری سه‌بعدی و تک پیکسلی را بر اساس نورپردازی سه‌بعدی میدان نور (3 D-LFI) ابداع کرده‌اند که امکان تصویربرداری حجمی از اشیای میکروسکوپی را فراهم می‌سازد. 
بر اساس این گزارش، تصویربرداری تک پیکسلی (SPI) به یکی از حالت‌های جذاب تصویربرداری سه بعدی تبدیل شده است. اجرای تصویربرداری تک پیکسلی از طریق ردیاب‌های تک پیکسلی به جای آرایه‌های حسگر متعارف، در زمینه‌های مختلف از رویه‌های متعارف پیشی می‌گیرد.
تکنیک‌های 3 D-SPI عموما به زمان پرواز (TOF) متکی هستند. با این حال، اجرا‌های موجود تنها می‌توانند در بهترین حالت به سطح یک میلیمتر برسند که قادر به تصویربرداری از اشیای میکروسکوپی مانند سلول‌ها نیستند.
این محققان به منظور عبور از محدودیت وضوح (رزولوشن) یک نمونه 3 D-LFI-SPM ساختند. قابل پیش بینی است که این رویکرد برای تجسم انواع نمونه‌های بیولوژیک قابل کاربرد باشد. دانشمندان ممکن است در آینده قادر به نظارت و رصد ریخت‌شناسی (مورفولوژی) و رشد سلولی باشند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.