سید جلال ساداتیان، سفیر پیشین ایران در لندن در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در واکنش به هتک حرمت قرآن کریم، گفت: غربیها با استاندارد دوگانهای که دارند گاهی اوقات منافعشان ایجاب میکند، سکوت کنند و گاهی تاکیدات بیشتری بر مسائل حقوق بشر دارند. از جمله حقوق بشر موضوع آزادی بیان، آزادی اندیشه و آزادی دین است.
وی افزود: در این ماجرا به خصوص اینکه یک نفر یا تعداد بسیار کمی علیه اعتقادات دیگران بخواهند دست به اقداماتی بزنند، این دیگر اسمش آزادی نیست. اینجا میتوانیم بگوییم که حمایت این کشورها تحت عنوان آزادی بیان ضرر رسانی به دیگرانی است که جمعیت انبوهی در حدود دو میلیارد نفر دارند.
این کارشناس مسائل بینالملل مطرح کرد: در حقوق بینالملل هم این اقدامات مجاز شناخته نشده است؛ در قوانین خود این کشورها بسیار بعید است که تا این حد، دامنه مسئله آزادی بیان وسیع باشد و هیچ محدودیتی برای آن وجود نداشته باشد. ممکن است هر فردی اعتقاد خودش را داشته باشد و در خلوت دست به اقداماتی بزند، اما زمانی که در ملاعام و به عنوان توهین اعتقادات دیگران چنین اقداماتی را انجام میدهند، بعید میدانم که قوانین داخلی این کشورها هم تا این حد از این آزادیها دفاع کند.
ساداتیان تصریح کرد: در نتیجه، نه آزادی فردی، نه آزادی اجتماعی و نه آزادی در سطح بین المللی، هیچ کدام چنین حرکتهایی را مجاز نمیشمارند. همان طور که تاکید کردم هر فردی آزاد است عقیدهای برای خودش داشته باشد، هر دینی را انتخاب کند و هر واکنشی را در خلوت خود نسبت به عقاید دیگران بخواهد داشته باشد.
وی افزود: اما اینکه در عَلَم به عقاید دیگران ضرر رسانی و توهین میکنند و این کشورها هم تحت عنوان دادگاه یا دولت از این نوع آزادیها حمایت میکنند، یک اقدام غلطی است و این اقدام بخش عمدهای از افکار عمومی مسلمانان دنیا را تحریک میکند که ممکن است باعث ضررها و خشونتهای بسیار زیادی شود، از این جهت این اقدام به هیچ وجه قابل قبول نیست و محکوم است.
نماینده پیشین مجلس همچنین با بیان اینکه امیدواریم این مسئله موجب اجماع جهانی توسط مسلمانان علیه کشورهای توهین کننده شود، تصریح کرد: کشورهای مسلمان بدون اینکه بخواهند دست به خشونت های خاصی بزنند، اعتراض بلند و استدلالهای حقوقی خود را در اجلاسهای سالانه خود داشته باشند.
ساداتیان در پایان با تاکید بر اینکه کشورهای مسلمان حتما واکنشی در قبال این اهانت و هتک حرمت داشته باشند، بیان کرد: این موضوع یک اقدام مثبتی است اما نه اینکه تشویق به خشونت کنند، خود این امر باعث افزایش خصومتها و کینه ورزیها میشود. اما اینکه دولتهای خودشان، آنها را تنبیه کنند، در چارچوب قوانین آن کشورها این اقدام میتواند مجاز باشد ولی اینکه کشورهای اسلامی صدای اعتراض و استدلال اعتراضی خود را به زبان و صدای رسا به دنیا ابلاغ کنند، این کار حتما باید انجام شود.
انتهای پیام/