نقش تاریخی بانک ملی ایران در توسعه اقتصادی ایران

پارسینه سه شنبه 21 شهریور 1402 - 11:41
در حالی نود و پنجمین سالروز تاسیس بانک ملی ایران را جشن می گیریم که بررسی تاریخی عملکرد این بانک از نقش راهبردی و غیر قابل انکار  بانک ملی در توسعه اقتصاد ملی در سالیان گذشته حکایت دارد.

به گزارش خبرنگار پارسینه، نود و پنجمین سالروز تاسیس بانک ملی ایران هم فرا رسید؛ بانکی که نقش محوری در توسعه اقتصادی ایران در سالیان گذشته از خود به جای گذاشته است. نخستین بار 20 شهریورماه سال 1307 نخستین شعبه بانک ملی ایران فعالیت خود را در خیابان فردوسی تهران آغاز به کار کرد.

در این راستا، بررسی تاریخی-عملکردی نشان می دهد در این سالها و در هر دوره ای از اقتصاد ایران شاهد اقدامات توسعه ای بوده ایم، ردپای بانک ملی ایران در آن اقدامات قابل رصد است.

در این میان، نقش بانک ملی ایران در حمایت از تولید، اشتغالزایی، تامین مالی ابرپروژه های اقتصادی و ... فهرستی بلند بالایی دارد که در تاریخ از این اقدامات به نیکی یاد خواهد شد.

البته حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، پاسخگویی به نیازهای عمومی مردم به خصوص در پرداخت تسهیلات خرد، حمایت از بخش تولید به عنوان پیشران مقابله با تحریم‌های ظالمانه غرب علیه ایران و تحقق محورهای اقتصاد مقاومتی، مسیر روشنی است که بانک ملی ایران با همه ظرفیت خود در راه آن کوشش می‌کند.

نکته قابل توجه اینکه در بررسی شاخص‌های کلان اقتصادی کشور باید به طور ویژه و خاص به نقش بانک‌ها در تامین مالی پروژه‌های زیربنایی و عمرانی سراسر کشور پرداخت. در این میان، کارشناسان باید از زوایای گوناگون، این موضوع مهم و کلیدی در اقتصاد ایران را مورد بررسی دقیق قرار دهند.

با این حال، بررسی فهرستی بلندبالایی از نحوه تامین مالی پروژه‌های زیر بنایی کشور در سال‌خای اخیر نشان می‌دهد بسیاری از این پروژه‌ها با پادرمیانی و تامین مالی نظام بانکی با پرچمداری بانک ملی ایران کلید خورده است. 

برهمین اساس، از نگاه برخی کارشناسان، نقش بانک ملی ایران در عرصه اقتصاد و توسعه زیربنا‌های کشور غیر قابل انکار است. حال برای نمونه به فهرستی از اقدامات توسعه آفرین بانک ملی در اقتصاد ملی اشاره می کنیم.

* «طرح شیرین سازی و انتقال آب از خلیج فارس تا استان‌های مرکزی» که از آن به عنوان  یکی از بزرگترین پروژه‌های زیربنایی کشور یاد می شود، با عاملیت بانک ملی ایران تامین مالی شده است.

* راه آهن میانه اردبیل، از بزرگترین پروژه‌های زیربنایی کشور است که توسط بانک ملی ایران تامین مالی شده است.

ارزش دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و آزادراه مراغه هشترود به ارزش چهار هزار میلیارد ریال توسط بانک ملی ایران تامین مالی شده اند.

پروژه میانه سرچم نیز یک هزار میلیارد ریال و بزرگراه صوفیان شبستر سلماس یک هزار میلیارد ریال تسهیلات از این بانک دریافت کرده اند.

* دولت سیزدهم هم چندین ابر پروژه اقتصادی از جمله توسعه «میدان نفتی آزادگان»، «پتروپالایشگاه شهید سلیمانی» و «پالایشگاه مروارید مکران» را رونمایی کرده است که بررسی‌ها نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در این ابر پروژه‌ها توسط نظام بانکی و با محوریت بانک ملی ایران خواهد بود.

از سوی دیگر، باتوجه به راهبردهای کلان اقتصادی ایران در دوره اخیر حمایت همه جانبه بانک ملی از  شرکت‌های دانش بنیان‌ کلید خورده است؛ نسخه‌ای که می‌تواند برای سایر بانک‌ها هم الگو شود. تازه ترین  بررسی ها نشان می دهد بانک ملی ایران در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، پیشرو است به نحوی که نسخه این بانک در این باره می‌تواند توسط سایر بانک‌ها هم پیاده سازی شود.

در واقع، بانک ملی ایران به عنوان یکی از بزرگترین تامین کنندگان مالی زیست بوم نوآوری کشور با راه اندازی و افتتاح چند شعبه تخصصی دانش بنیان در کشور، تسهیلات و خدمات مالی گسترده‌ای در راستای ایجاد و توسعه شرکت‌ها و کسب و کار‌های دانش بنیان ارائه داده است.

این بانک با محور قرار دادن حمایت همه جانبه از شرکت‌های دانش بنیان در سیاست‌ها و برنامه‌های خود با ساز و کاری مناسب و تشکیل نظام تامین مالی تاکید کرده که شرکت‌های دانش بنیان و فناور را تا رسیدن به تکمیل زنجیره ارزش، توسعه اقتصاد ملی، رونق تولید، اشتغال آفرینی و ارزش آفرینی در تولید ناخالص ملی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کشور حمایت و پشتیبانی می‌کند.

به هر حال، امیدواریم نقش توسعه آفرین بانک ملی در اقتصاد ملی با همت جهادی و تلاش شبانه روزی مدیران ارشد و تک تک کارکنان این بانک در سال‌های آینده شتاب بیشتری به خواهد بگیرد.

منبع خبر "پارسینه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.