محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، چند روز قبل تصویری از خود با باغبانهای مجلس منتشر کرد که سکوی محدود شده اینستاگرام لباس آنها را به اشتباه لباس سپاه تشخیص داد و پست را خلاف مقررات خود تشخیص داد تا نشان دهد که برخلاف تصوری برخی فعالان رسانهای هیچ اجازهای برای انتشار محتوای ضد منافع آمریکا بر بستر خود نمیدهد، حتی اگر محتوایی را صد منافع آمریکا تشخیص دهد که توسط یک مقام ارشد سیاسی در کشور دیگر نوشته شده باشد.
به گزارش پارسینه به نقل از برنا، رئیس مجلس چند روز قبل تصویری از خود در کنار باغبانهای محوطه مجلس شورای اسلامی در اینستاگرام منتشر کرد، مدتی بعد اینستاگرام به عنوان یک سکوی آمریکایی که حساسیت زیادی روی اجرای کامل قوانین کشور مبدا خود (آمریکا) دارد با تشخیص اشتباه لباس سبز باغبانی را لباس سازمانی سپاه قلمداد کرد و پیام زیر را برای حساب محمدباقر قالیباف ارسال کرد:
«عکسی که منتشر کردهاید قواعد اینستاگرام را به خاطر خشونت یا علائم سازمانهای مخاطرهآمیز نقض کرده است».
البته این حساسیت سکوی محدود شده اینستاگرام به نام و نشان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چیز جدیدی نیست، آنها حتی اگر احساس کنند، پستی در حمایت از سپاه و بسیاری دیگر از ارزشهای مردم ایران است، لحظهای برای حذفش درنگ نمیکنند.
این سکوی محدود شده آمریکایی پیشتر نیز صفحه قبلی رئیس مجلس ایران را علیرغم برخورداری از ۷۰۰ هزار دنبال کننده به دلیل انتشار تصویری از شهید قاسم سلیمانی بسته بود!
مدیران اینستاگرام به عنوان سکویی آمریکایی هیچ ابایی از این ندارند که برخلاف قوانین خود اجازه انتشار ویدیوهای و تصاویر خشونت آمیز از برهم زدن نظم ایران را صادر کنند و حتی با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی به آن ضریب بدهند اما همین افراد به هر تلاشی برای روایت صحیح فداکاری پاسداران انقلاب اسلامی شدیدترین واکنش را نشان میدهند، این سکو و مدیرانش حتی به رنگ سبز به عنوان، رنگ سازمانی سپاه پاسداران آلرژی پیدا کردهاند!
حذف پست قالیباف را باید ادامهای بر افتضاحهای مدیریتی گردانندگان اینستاگرام در مسیر حفظ آزادی بیان ادعایی خود قلمداد کرد.
مدیران این سکوی محدود شده آمریکایی پیشتر اعلام کردهاند که فرایند مدیریت محتوای برنامک آنها در اختیار هوش مصنوعی قرار گرفته است، گردانندگان اینستاگرام همچنین مدعی هستند که مدیریت محتوایی بدون سوگیری انسانی انجام میشود اما سیستم آنها تفاوت لباس باغبان و پاسدار را تشخیص نمیدهد و چنین دیکتاتوری رسانهای از خود نمایان میکند.
عجیبتر این که اینستاگرام برای اکانت رئیس مجلس یک کشور دیگر از چنین ابزارهایی استفاده میکند.
البته مسبوق به سابقه بودن چنین رفتاری از سوی سکوهای آمریکایی این سوال را در ذهن مردم و کارشناسان فضای مجازی پررنگ کرده است که چرا برخی مدیران ارشد و میانی کشور از سکویی برای انتشار نظرات و مطالب خود استفاده میکنند که دائما در حال نقض حاکمیت ایران است و قوانین آمریکا را در جغرافیایی سایبری ایران اجرایی میکند.
مردم به حق اکنون انتظار دارند که مدیران دستگاههای مختلف خود در رأس حامیان سکوهای بومی باشند و اجازه ندهند که سکوهای آمریکایی چنین آنها را سانسور کنند و حاکمیت سایبری ایران را مورد تعدی قرار دهند.
اقدامات تبعیضآمیز اینستاگرام و فاجعه آن در مدیریت محتوا اگر در یک پیامرسان ایرانی اتفاق افتاده بود، احتمالا هدف هجمه وسیع و نقد شدید قرار میگرفت و افرادی در داخل کشور همنوا با رسانههای بیگانه پیامرسانهای ایرانی را هدف نقد شدید خود قرار میدادند. اما همین افراد در برابر رسواییهای متعدد اینستاگرام، توییتر و فیسبوک در تامین امنیت کاربران سکوت میکنند.
البته سانسور اینستاگرام فقط محدود به جغرافیای سایبری ایران نمیشود، مدیران آن به شدت خود را ملزم به تامین منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی میدانند تا حدی که مدتی پیش الجزیره در گزارشی فاش کرد این سکوی آمریکایی مشغول به خفه کردن صدای فلسطینیها بر بستر انتشار محتوای خود است همچنین همکاری نزدیکی هم با ارتش و سازمان جاسوسی رژیم مذکور دارد.
منبع خبر "
پارسینه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.