«زهرا کساییپور» روز دوشنبه در نشست با مشاوران زنان فرمانداریها و دستگاههای اجرایی استان گفت: در تقویم آموزشی در حوزه زنان پنج محور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سلامت و کودک مد نظر ویژه قرار گرفته است.
وی آموزش را از مهمترین ارکان حوزه زنان و خانواده دانست و اظهار داشت: مشاوران بانوان دستگاههای اجرایی باید در امر آموزش درسال آتی با ارائه روشهای نوین و خلاقانه، همگرایی، تعامل و انسجام بیشتری داشته باشند تا نتایج مطلوب در این راستا ایجاد شود.
کساییپور تاکید کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، امسال آموزش ها با مدل کارگاهی برگزار شد که امید است با ریشهکنی بیماری کووید۱۹ بتوانیم مدل های اردویی را با مشارکت حداکثری بانوان و خانواده برگزار کنیم.
وی بر توانمندسازی زنان در تمامی حوزه ها تاکید کرد و گفت: نیاز است مسائل سیاسی و اجتماعی، سلامت زنان و خانواده، مشارکت اقتصادی زنان، حقوق کودک، اعتیاد زنان، سیاستهای فرزندآوری و افزایش جمعیت و اعتیاد نوین در مقوله آموزش مدنظر باشد تا برخوردهای مناسبی را در این راستا شاهد باشیم.
مدیر کل دفتر بانوان و خانواده استانداری مرکزی اظهار داشت: باید مقوله به ورزش، سلامت و تندرستی زنان توجه شود و با توانمندسازی زنان و افزایش نشاط اثرات منفی کرونا را در میان این جامعه هدف کاهش داد.
کسایی پور تاکید کرد: باید تمام راهکارهایی که منجر به تحرک و فعالیت بدنی مناسب در سطح اجتماع می شود را برنامهریزی و برای بانوان اجرایی کرد و ورزش های همگانی را توسعه داد.
وی ادامه داد: در زندگی پساکرونا نباید با عوارض متعددی همچون بی تحرکی، کم تحرکی، افسردگی و اعتیاد زنان که قابلیت پیشگیری دارد، مواجه شویم.
مدیر کل دفتر بانوان و خانواده استانداری مرکزی تصریح کرد: با توجه به اهمیت ورزش و تندرستی و کاهش بیماری بانوان در شهر و به ویژه روستاها می توان از ظرفیت دستگاههای اجرایی ذیربط و بخشداران و دهیاران نیز بهرهگیری کرد تا به اهداف مدنظر این دفتر برسیم.
سرپرست معاونت بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی نیز در این نشست گفت: با توجه به شیوع بیماری کووید۱۹، شاهد فقر حرکتی و سونامی چاقی در جامعه و به تبع آن در استان هستیم که توجه به مقوله ورزش و سلامت زنان و دختران در اقشار مختلف جامعه و در تمام گروههای سنی در دستور کار ویژه قرار گرفته است.
«مهین علیبخشی» در خصوص به انجام برنامههائی در زمینه کاهش خطرات فقر حرکتی گفت: فعالیتهای ورزشی با سادهترین امکانات و کمترین تجهیزات در هر فضایی قابلیت اجرا دارند که این امر کمک شایانی به توسعه سلامت جامعه است.
وی اشاره کرد: برای اجرای طرح طبیعتگردی و گردشگری ویژه دختران و شاغلان دستگاه های اجرایی، با شعار ایجاد سلامت پایدار و طبیعت ماندگار، اقدام به ثبت و تشکیل یک باشگاه کردیم که این جامعههدف، فعالیت ورزشی داشته باشند.
سرپرست معاونت بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی اظهار داشت: دانلود و نصب اپلیکیشن " پارک گام" از کافه بازار در گوشی های اندروید، میزان سوخت کالری و ضربان قلب بانوان از مبداء تا مقصد را نشان می دهد که پایان هرماه این اطلاعات جمع آوری و به هیات ورزش همگانی اعلام و به افرادی که میزان بیشتری کالری سوزانده باشند به قید قرعه جوایزی اهدا می شود.
علی بخشی بیان داشت: بحث لیگ تندرستی از سوی فدراسیون همگانی کشور در حال انجام است که رقابت بین استان های کشور صورت میگیرد که می توان وارد سایت شد و با کدگذاری مشخص نوع ورزش را در منزل و با پوشش انتخاب کرد که با انجام این فعالیت های ورزشی و ارسال آن به فدراسیون می توان به قید قرعه جوایزی دریافت کرد.
وی با اشاره به طرح سنجش اندازه گیری و ساختار قامتی در روستاها نیز گفت: این طرح چهار سال است که در استان ادامه دارد و تاکنون در ۶۰ روستا اجرایی شده و یک هزار و ۲۷۵ نفر از زنان و دختران روستایی مورد ارزیابی قرار گرفته اند.
سرپرست معاونت بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی ادامه داد: سه عارضه افتادگی شانه، شصت کج و پای پرانتزی شایعترین ناهنجاری اسکلت ساختار قامتی زنان روستایی بود که بروشورهای برای اصلاح حرکت در اختیار این افراد قرار گرفت.
علی بخشی تاکید کرد: تا پایان سال ۱۴۰۰ اجرای طرح ساختار قامتی زنان برای ۱۲۰روستا هدفگذاری شده است که در صورت استقبال جامعه هدف، در مرکز استان و شهرهای استان نیز می توان این طرح را اجرایی کرد.
پیش از شیوع ویروس کرونا، ۳۲ هزار بانونی ورزشکار در استان مرکزی به صورت سازمان یافته ورزش می کردند اما با شیوع این ویروس این رقم با کاهش بیش از ۵۰ درصدی به ۱۴ هزار و ۲۰۰ نفر رسیده است.
۴۹ درصد از جمعیت یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفری استان مرکزی را بانوان تشکیل میدهند.