ماموریت بهداری رزمی صیانت از سرمایه انسانی است

صدا و سیما چهارشنبه 25 بهمن 1402 - 12:53
نخستین همایش تخصصی بهداری رزمی با حضور همه قوای نظامی برای حفظ آمادگی و ارتقا توان بهداری رزمی برای پاسخگویی به تهدیدات و چالش‌های آینده و اتخاذ راهکار‌های درست در زمان مناسب برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ،‌ به گفته فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم النبیاء بهداری رزمی یادگار فداکاری‌های بی نظیر جامعه پزشکان ما در ۸ سال دفاع مقدس است و تجارب ارزشمند جنگ تحمیلی، برگزاری رزمایش‌های متعدد و استفاده از تجربیات جنگ‌های منطقه ای، بهداری رزمی ایران را در جایگاهی ممتازی قرار داده است.


معاون هماهنگ کننده ارتش می‌گوید: بهداری در صحنه جنگ بسیار مهم است و هر اتفاقی برای سرمایه انسانی بیافتد بهداری باید بتواند در کمترین زمان ممکن وارد عمل شود.
به گفته امیر دریادار حبیب الله سیاری درست است که بیش از ۳ دهه از دفاع مقدس گذشته است، اما هنوز هستند کسانی که آن مسائل را درک کردند و تجارب و علم آنها به نسل فعلی منتقل شده است.

وی افزود: باید به آینده فکر کنیم و بدانیم که در جنگ‌های آینده زنجیره بهداری رزمی مان چگونه باشد که در کمترین زمان ممکن و در کمترین فاصله بتوان مجروح را تخلیه و مداوا کنیم؛ با توجه به سلاح‌های جهان امروز، در جنگ‌های احتمالی، آسیب‌های انسانی جدی خواهد بود. 

 آماده نگه داشتن نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با هرگونه بحران طبیعی یا دست ساز از مسئولیت‌های بهداری رزمی است

دبیر علمی همایش و رئیس اداره بهداشت و درمان قرارگاه مرکزی حضرت خاتم النبیا می‌گوید: طبق استاندارد‌های جهان؛ چهار نقش را در طول زنجیره بهداری رزمی در نظر داریم.
نقش یک در همان صحنه نبرد است که باید بتوانیم در کمتر از ۱۰ دقیقه به رزمنده رسیدگی کنیم. 
نقش دو که استفاده از سامانه‌های جراحی سیار بیمارستان‌های صحرایی است و حداقل باید طی یک ساعت بتوان با امکانات لازم مجروح را جراحی کرد.
 بیمارستان‌های صحرایی ما که نقش سه را ایفا می‌کنند باید همه امکانات لازم را داشته باشند و بتوانند تا ۷۲ ساعت از مجروحان نگهداری کنند.
 نقش چهارم هم که همان بیمارستان‌های ثابتی است که در شهر‌ها و شهرستان‌ها داریم. 

ظرفیت‌ها و پیشرفت‌های حوزه بهداشت و درمان کشور و تجهیزات تولید داخل، پشتیبان قابل اتکایی برای بهداری رزمی نیرو‌های مسلح در مقابله با بحران هاست

رئیس برگزاری همایش تخصصی بهداری رزمی و معاون امور تخصصی قرارگاه مرکزی خاتم النبیا گفت: نقاط قوت و ظرفیت‌های بسیار موثر و فراوانی در بهداشت و درمان در کشورمان داریم که این توانمندی در نیرو‌های مسلح نیز وجود دارد.
به گفته سردار یعقوب زهدی در بزنگاه‌های مختلفی مثل سیل، زلزله و دوران کرونا ظرفیت‌های بهداشت و درمان نیرو‌های مسلح به کمک نظام سلامت کشور آمده و به ذعم خود این عزیزان، بدون کمک نیرو‌های ما، خروج از آن شرایط بحرانی با آن کیفیت قابل ممکن نبوده است. 

فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم النبیاء هم گفت: پذیرش قدرت نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران برای دشمن؛ نسبت به تحمل هزینه‌های پاسخ کوبنده ایران در صحنه نبرد، هزینه کمتری دارد. سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید گفت: هدف نیرو‌های مسلح این است که دشمن بداند ما همواره آنها را رصد می‌کنیم و آماده ایم و در صورت خطای در محاسبه و تعرضی به ایران اسلامی، هزینه‌ای بیش از دستاورد‌های او به دشمن تحمیل خواهیم کرد.

فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیا (ص) گفت: نیرو‌های مسلح ما تا زمانی که برای جنگ احتمالی آینده هر لحظه آماده باشند این امنیت و این صلح در کشور ما پایدار است و این درسی است که ما از ۸ سال دفاع مقدس و ۳ دهه تلاش و مجاهدات فرماندهان نیرو‌های مسلح یاد گرفته ایم. 

بنا بر گفته فرماندهان نظامی، ماموریت اصلی بهداری رزمی در بحران‌های آینده اعم از جنگ‌های احتمالی، بلایای طبیعی یا بیماری‌های همه گیر، حفظ و صیانت از سرمایه انسانی است که همه ظرفیت‌های کشوری و لشگری باید در خدمت این مهم قرار بگیرد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.