برای حل معضل ناترازی بنزین، باید فکری به حال صنعت خودروی کشور و خودرو‌های فرسوده کرد

تابناک دوشنبه 30 بهمن 1402 - 12:30
صالحی با بیان اینکه در حال حاضر دنیا به سمت تولید خودرو‌های با مصرف کم رفته است این در حالی است که در ایران به‌ازای هر ۱۰۰ کیلومتر تقریباً ۱۰ لیتر بنزین لازم است، اذعان کرد: متأسفانه فضای غیررقابتی در حوزه خودرو باعث شده است که خودروسازان به سمت بهینه‌سازی خودرو‌ها نروند.

برای حل معضل ناترازی بنزین، باید فکری به حال صنعت خودروی کشور و خودرو‌های فرسوده کرد

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در سال ۱۴۰۳، واردات بنزین بیش از ۳ میلیارد دلار تخمین زده شده است که نشان از تعمیق بحران و تشدید ناترازی بنزین دارد که به اقتصاد کشور نیز ضربه زده است.

یکی از موضوعات بسیار خطرناک در حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی کشور، وابستگی به واردات بنزین و تشدید ناترازی تولید و مصارف بودجه ۱۴۰۳ است که موجب خواهد شد علاوه بر اینکه امنیت انرژی کشور مختل شود و به خطر بیفتد، در سمت دیگر نیز فشار و بار مالی جدی بر بودجه خواهد گذاشت. این موضوع از این نظر اهمیت دارد که طبق برآورد‌های اولیه در زمینه جدول تبصره هدفمندی یارانه‌های انرژی بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان کسری قطعی در این بخش وجود دارد که باتوجه‌به محوریت و مصارف اساسی این بخش، باید در جهت ترازکردن جدول تبصره هدفمندی بودجه ۱۴۰۳ اقدامات فوری و جدی صورت گیرد.

مهم‌ترین پارامتر تغییرکننده در این بخش، بحث بنزین است؛ بنزینی که سال گذشته ما صادرکننده بودیم و صادرات بنزین داشتیم، حالا با ناترازی جدی و تشدید آن در سال ۱۴۰۳ روبرو شدیم که موجب خواهد شد که نه‌تن‌ها دیگر در سمت منابع صادرات بنزین را نداریم؛ بلکه در سمت مصارف نیز شاهد افزایش بیش از ۱۲۰ هزار میلیاردتومانی مصارف تبصره هدفمندی یارانه‌ها هستیم که موجب کسری بودجه ۲۰۰ هزار میلیاردتومانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ خواهیم بود.

در همین خصوص با حمیدرضا صالحی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به گفتگو نشسته که نتیجه را باهم می‌خوانیم.

حمیدرضا صالحی در گفتگو با تابناک اقتصادی با بیان اینکه با احداث پالایشگاه خلیج‌فارس بخش زیادی از واردات بنزین از بین رفت؛ عنوان کرد: تا قبل از آن برخی دولت‌ها اصرار به صادرات نفت خام و واردات بنزین داشتند

دبیرکل و عضو هیأت‌مدیره فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته، با بیان اینکه پس احداث پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس ایران مازاد بنزین خود را به کشور‌های دیگر ارسال می‌کرد، خاطرنشان کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر به دلیل مصرف بی‌رویه و تولید بیش از حد خودرو بی‌کیفیت مجدد شاهد واردات بنزین به کشور هستیم. این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: به دلیل ارزان بنزین در ایران همواره شاهد قاچاق بنزین کشور هستیم.

صالحی با بیان اینکه متأسفانه خودرو‌هایی که در کشور مورداستفاده قرار می‌دهیم، مصرف بهینه و پایینی ندارند. همین موضوع بر افزایش میزان مصرف و در نتیجه بروز ناترازی دامن زده است، ابراز کرد: خودرو‌های فرسوده نیز نقش مهمی در افزایش مصرف بنزین در کشور دارند و لازم است فکری به حال افزایش کیفیت و خارج‌کردن خودرو‌های فرسوده و قدیمی کنیم.

برای حل معضل ناترازی بنزین، باید فکری به حال صنعت خودروی کشور و خودرو‌های فرسوده کرد

وی با بیان اینکه در حال حاضر دنیا به سمت تولید خودرو‌های با مصرف کم رفته است این در حالی است که در ایران به‌ازای هر ۱۰۰ کیلومتر تقریباً ۱۰ لیتر بنزین لازم است، اذعان کرد: متأسفانه فضای غیررقابتی در حوزه خودرو باعث شده است که خودروسازان به سمت بهینه‌سازی خودرو‌ها نروند.

دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی در پایان با بیان اینکه ایران جز ده کشور تولید آلاینده دنیا است، عنوان کرد: یکی از عواملی باعث این موضوع شده خودرو‌ها فرسوده با مصرف بنزین بالا است که باید تغییر تحول دراین‌خصوص بگیرد به طور مثال می‌توان حمل‌ونقل عمومی را برقی کرد.

 

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.