شکست پروژه نظرسنجی اپوزیسیون؛ از ۲۵% ریاست جمهوری تا مشارکت ۱۵% مجلس!

مشرق نیوز شنبه 12 اسفند 1402 - 13:41
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد. رقابت در این دو انتخابات برای دستیابی به ۲۹۰ کرسی قوه مقننه و ۸۸ کرسی مجلس خبرگان رهبری بود.

به گزارش مشرق، مشارکت در انتخابات مجلسین سال ۱۴۰۲ مشابه سال ۱۳۹۸ بیش از ۴۰% واجدین شرایط شد. میانگین درصد مشارکت مردمی در یازده انتخابات قبلی مجلس طی ۴۴ سال اخیر بالغ بر ۵۸/۸% بوده است.

این موضوع به معنای شکست پروژه نظرسازی اپوزیسیون خارج نشین است. مؤسسه موسوم به «گمان» که از سوی شبکه اینترنشنال ترویج می‌شود، در ۲ انتخابات ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ اقدام به انتشار نظرسنجی کرد.

گمان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را ۲۵% اعلام کرد اما ...

«گمان» در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ مدعی شد که نزدیک به ۷۵ درصد واجدین شرایط در انتخابات شرکت نمی‌کنند. به تعبیری دیگر، میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری را حداکثر ۲۵ درصد اعلام کرد.

اما مشارکت مردم در این انتخابات تقریباً ۵۰% شد.

شکست پروژه نظرسنجی اپوزیسیون؛ از ۲۵% ریاست جمهوری تا مشارکت ۱۵% مجلس!

گمان مشارکت در انتخابات مجلسین ۱۴۰۲ را ۱۵% اعلام کرد اما ...

روز ۲۲ بهمن گمان نتایج یک نظرسنجی از طریق اینترنشنال وایرال کرد که بر اساس آن ادعا شد بالغ بر ۷۷ درصد مردم در انتخابات روز یازدهم اسفند شرکت نخواهند کرد و میزان مشارکت را حدود ۱۵% اعلام کرد.

اما میزان مشارکت در انتخابات مجلسین طبق آخرین آمار اعلامی بیش از ۴۰% عنوان شده است.

شکست پروژه نظرسنجی اپوزیسیون؛ از ۲۵% ریاست جمهوری تا مشارکت ۱۵% مجلس!

آمارسازی گمان در حالی است که این موسسه یکسال پیش (دی ۱۴۰۱) در نظرسنجی دیگر مدعی بود که ۸۱% مردم به جمهوری اسلامی «نه» می‌گویند. اکنون مشارکت بیش از ۴۰% میزان صحت و سقم نظرسنجی‌های منتشره از سوی معارضین را روشن کرد.

منبع: فارس

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.