«بهروز اکرمی» روز دوشنبه در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده استان مرکزی افزود: باید با بهرهگیری از ظرفیت شبکه شاد و با برگزاری مسابقات کتابخوانی، فرهنگ مطالعه را بین دانش آموزان گسترش داد.
وی تاکید کرد: برای ترویج فرهنگ کتابخوانی ایدههای خلاقانه و مبتکرانه را باید تبیین و گسترش داد و اگر امکان مراجعه مردم به کتابخانه به هر دلیلی وجود نداشته باشد، بایدبسترهای لازم مطالعه در فضای مجازی را ایجاد کرد.
وی از استان مرکزی به عنوان یکی از سه استان نخست سالمند کشور یاد کرد و گفت: این شرایط و جایگاه، نیازمند تصمیمات، اقدامات و کار ویژه است و فعالیتها در این حوزه باید بسیار پررنک باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی تاکید کرد: آمار مشخصی از سالمندان در استان موجود نیست که این امر یک نقیصه جدی است بنابراین می طلبد ثبت احوال در این حوزه ورود کند و آمار را احصا و در اختیار بهزیستی قرار دهد.
وی یادآور شد: مسائل و مشکلات این جامعه هدف باید از سوی دستگاههای ذیربط تبیین و اولویتبندی شود و با یک برنامهریزی دقیق آمارسالمندان را جمع آوری کنند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی یادآور شد: بازنشستگان دستگاههای اجرایی از جامعه سالمندان هستند که نیاز است از تجربیات این افراد برای پیشبرد امور اجرایی بیشترین بهره را برد.
وی اظهار داشت: انجام برخی فعالیتها و اقدامات در حوزه سالمندان به اعتبار ومصوبه ویژهای نیاز ندارد و تنها نیازمند اراده مدیر دستگاه است.
اکرمی اضافه کرد: سالمندان به ویژه در این شرایط قرنطینه کرونایی نیازمند گفت و گو هستند چراکه در خانه ماندن تاثیرات منفی زیادی بر روحیه و ایجاد افسردگی سالمندان دارد و باید تدابیر ویژه ای در راستای گذران اوقات فراغت آنان اندیشیده شود.
مدیر کل بهزیستی استان مرکزی نیز گفت: این استان دومین استان پیر کشور است که با این روند به طور حتم در چند سال آتی با چالش سالمندی در استان مواجه خواهیم شد، بنابراین می طلبد برنامهریزی و پیگیریهای ویژه ای برای این جامعه هدف از سوی دستگاه های اجرایی استان انجام شود.
«زهرا امینی» آمار جمعیت سالمند استان مرکزی را ۱۵۰هزار نفر معادل ۱۰درصد جمعیت استان عنوان کرد و افزود: اراک به عنوان " شهر دوستدار سالمند" معرفی و وظایف هر دستگاه در سندی تدوین شده است.
وی بیان داشت:بیمه سالمندان به منظور حفظ و ارتقای سلامت این جامعه هدف باید مد نظر ویژه دستگاههای اجرایی عضو کمیته تخصصی سالمندان قرار گیرد.
امینی ادامه داد: با شیوع بیماری کرونا، خوشبختانه در مراکز سالمندی استان هیچگونه گزارشی مبنی بر فوت سالمندان در کشور و استان اعلام نشده است که این مهم حاصل تعامل و همکاری بخش دولتی، خصوصی، خیرین سلامت و کادر درمان است.
وی تصریح کرد: ۲۳۸ دُز واکسن کرونا برای سالمندان استان اختصاص یافته که در هفتههای آتی واکسیناسیون این جامعه هدف آغاز میشود.
وی اظهار داشت : از جمعیت ۱۵۰ هزار نفری سالمند استان مرکزی، ۱۷هزار و ۲۰ نفر از خدمات حمایتی بهزیستی بهرهگیری میکنند و ۲۱۲نفر از این جامعه هدف در مراکز سالمندان نگهداری میشوند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: از ابتدای اسفندماه سال گذشته تا پایان ماه امسال، چهار هزار و ۸۹۲ نفر معادل چهاردرصد جمعیت سالمند در استان به بیماری کرونا مبتلا شدهاند.
عباس اسماعیلی بیان کرد: متاسفانه ۸۸۸نفر معادل ۱۸درصد سالمندان که بیشتر این جامعه هدف دارای بیماری زمینه ای بودند بر اثر بیماری کرونا فوت کردند.
وی با بیان اینکه در طول یکسال گذشته بیش از ۹۰ درصد سالمندان غربالگری شدند گفت: از ۵۲هزار و ۴۶۲نفر از سالمندان تست ارزیابی سقوط، افسردگی، فشار خون و دیابت گرفته شد و مراقبت های لازم در این خصوص انجام شد.
استان مرکزی ۱۲ شهرستان و یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت دارد.