دکتر حامد قادرزاده امروز شنبه در گفت و گو با ایسنا منشاء اصلی تورم را فشار تقاضا و فشار هزینه ذکر و اظهار کرد: در منشاء اول به دلیل فزونی تقاضا بر عرضه، قیمت بازار افزایشی میشود و در نتیجه تورم اتفاق افتاده و توان خرید کاهش می یابد.
وی افزود: در این صورت لازم است راههای افزایش تولید و عرضه از طرق تغییر تکنولوژی تولید و افزایش عملکرد در واحد سطح و یا همان کارایی اتفاق بیافتد. رییس دانشگاه کردستان، تغییر سازمان تولید بر اساس مزیت نسبی،تشکیل واحدهای بزرگ و تخصصی کردن تولید و افزایش راندمان، افزایش تولید محصولات جایگزین و اعمال اثر جانشینی و یا واردات، افزایش محصول و تامین نیاز بازار را از دیگر راهکار های کاهش قیمت ها و افزایش توان خرید دانست.
به گفته وی، در منشاء دوم که ناشی از فشار هزینه تمام شده است نیز، میزان عرضه به دلیل ورشکستگی و خروج تعدادی از چرخه تولید، تعدادی از واحدهای تولیدی حذف و تولید کاهش می یابد و زمینه افزایش قیمت فراهم می شود؛ در این مورد نیز لازم است که با افزایش بهره وری واحدهای تولید نهاده، امکان اقتصادی کردن تولید در چرخه و زنجیره تولید فراهم شود.
قادرزاه با بیان اینکه موارد فوق تحقق نمی یابد، مگر اینکه یک همگرایی هم افزا بین واحدهای تولیدفراهم شود، تصریح کرد: از آن جا که تولید حاصل تلاش مدیران واحدهای تولیدی است که بیشتر آنان در بخش خصوصی هستند و از درون جامعه برمی خیزند، بنابراین فقط با مشارکت همگانی است که میتوان تحقق سیاست های اقتصادی را امکان پذیر کرد.
وی، خاطرنشان کرد: از طرف دیگر مردم با درک شرایط در بخش مصرف میتوانند با دریافت پیام سیاستی در جهت تنظیم بازار و تغییر الگوی مصرف و بهینگی آن امکان افزایش بهره وری را فراهم کنند.
رییس دانشگاه کردستان یادآور شد: بنابراین مشارکت مردم در درک سطح تولید و مصرف به جهش تولید و بهینگی مصرف و کاهش هزینه های ناشی از عدم همگرایی و عدم تبعیت اصول اقتصادی کمک میکند.
انتهای پیام