بزرگ‌ترین برندگان کمبود جهانی تراشه

دنیای اقتصاد پنج شنبه 14 اسفند 1399 - 00:03
کمبود ناگهانی نیمه‌رساناها، تولید خودرو را مختل ساخته و رشد درآمد اپل را محدود کرده، اما در عوض به بازار سازندگان تجهیزات تولید تراشه حسابی رونق بخشیده است. این شرکت‌ها به‌عنوان بزرگ‌ترین برندگان کمبود جهانی تراشه ظاهر شده‌اند؛ زیرا شرکت‌های تراشه‌سازی به افزایش ظرفیت تولیدشان برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده اقدام کرده‌اند. شرکت اپلاید متریالز که بزرگ‌ترین سازنده تجهیزات تولید نیمه‌رسانا در جهان است، شاهد رشد حدود ۴۰ درصدی ارزش سهامش در سال میلادی جاری بوده و بهترین عملکرد را در شاخص نیمه‌رسانا داشته است. ارزش سهام شرکت‌های بروکس اتومیشن، لام ریسرچ کورپ و کی ال‌ای کورپ در همین مدت هر یک بیش از ۲۳درصد رشد کرده که دو برابر رشد شاخص نیمه رسانای فیلادلفیا بوده است.

توسعه بودجه تجهیزات از سوی شرکت‌های بزرگ تراشه‌سازی و دولت‌هایی که نگران نفوذ خارجی در تاسیسات تولید هستند، به وال‌استریت این اطمینان را بخشیده که روند صعودی مذکور قوی می‌ماند. مشکل کمبود تراشه تا یک سال پیش که کووید-۱۹ به سرعت شیوع یافت و باعث سقوط فعالیت اقتصادی و کاهش تولید شرکت‌ها شد، غیرقابل تصور بود. اما پس از شوک اولیه، فروش بسیاری از صنایع افزایش یافت و شرکت‌ها در تلاش برای افزایش موجودی انبارهایشان هستند. بسیاری از شرکت‌های تراشه‌سازی اکنون با حداکثر ظرفیت تولید می‌کنند و دولت‌ها کمبود کارخانه‌های تولید تراشه را یک ریسک امنیت ملی می‌بینند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته دستور اجرایی برای بازبینی زنجیره تامین نیمه‌رساناها و محصولات دیگر امضا کرد. اگرچه انتظار نمی‌رود راه‌حل فوری برای این مشکل وجود داشته باشد، اما ناظران صنعت می‌گویند روند بلندمدت مشخص است و به تجهیزات بیشتری نیاز خواهد بود. شرکت TSMC تایوان که برای اپل و برادکام تراشه تولید می‌کند، قصد دارد ۱۲میلیارد دلار برای ساخت کارخانه‌ای در آریزونا هزینه کند. بخشی از هزینه‌های ساخت این کارخانه در برنامه هزینه سرمایه این شرکت برای سال ۲۰۲۱ منظور شده است. هزینه سرمایه برادکام ممکن است از ۱۷میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ به ۲۸میلیارد دلار بالغ شود.

براساس گزارش بلومبرگ، گری دیکرسون، مدیرعامل شرکت اپلاید متریالز ماه گذشته گفته بود اقدام تولیدکنندگان بزرگ تراشه برای ساخت کارخانه‌های کوچک‌تر در مناطق جدید، فرصت‌های جذابی را برای اپلاید متریالز ایجاد می‌کند.

 

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.