خطبه ۵۴ از کتاب ارزشمند نهج البلاغه را در این مطلب وب گردی دنبال کنید.
به گزارش وب گردی
خبرگزاری صداوسیما؛ در این مطلب وب گردی قصد داریم، خطبه شماره ۵۴ از کتاب ارزشمند نهج البلاغه با ترجمه محمد دشتی را مرور نماییم، ضمنا صوت خوانش خطبه و ترجمه آن ضمیمه شده است.
خطبهای است از حضرت (علي علیه السلام) : در این خطبه یاران خود را که در جنگ صفین مانع از نبرد با شامیان میگشتند، توصیف میفرماید:مردم برای بیعت با من چنان ازدحام کردند که گوئی مانند شتران تشنه در روز ورود به آب همدیگر را میکوبند. شترانی تشنه که ساربانشان آنان را به حال خود گذاشته و افسارهای آنانرا رها ساخته باشد. تا آنجا که گمان کردم مردم مرا خواهند کشت، یا بعضی از آنان بعضی دیگر را از پای درخواهند آورد. من این امر زمامداری را پشت و رو کردم، تا آنجا که تفکر در این موضوع خواب را از چشمانم منع کرد هیچ چارهای که برای من امکان داشت، نیافتم مگر اینکه یا با آن تبهکاران به نبرد برخیزم، یا آنچه را که محمد (صلی الله علیه و آله) آورده است، منکر شوم. برای من گلاویزی جنگ و کارزار آسانتر از گلاویزی با کیفر الهی بود و مرگ و شکست دنیا برای من از مرگ و سقوط در سرای آخرت آسانتر بود.
۵۴- و من خطبة له (علیه السلام) و فیها یصف أصحابه بصفین حین طال منعهم له من قتال أهل الشام:
فَتَدَاکوا عَلَیَّ تَدَاک الْإِبِلِ الْهِیمِ یَوْمَ وِرْدِهَا وَ قَدْ أَرْسَلَهَا رَاعِیهَا وَ خُلِعَتْ مَثَانِیهَا حَتَّى ظَنَنْتُ أَنَّهُمْ قَاتِلِیَّ أَوْ بَعْضُهُمْ قَاتِلُ بَعْضٍ لَدَیَّ وَ قَدْ قَلَّبْتُ هَذَا الْأَمْرَ بَطْنَهُ وَ ظَهْرَهُ حَتَّى مَنَعَنِی النَّوْمَ فَمَا وَجَدْتُنِی یَسَعُنِی إِلَّا قِتَالُهُمْ أَوِ الْجُحُودُ بِمَا جَاءَ بِهِ مُحَمَّدٌ (صلى الله علیه وآله) فَکانَتْ مُعَالَجَةُ الْقِتَالِ أَهْوَنَ عَلَیَّ مِنْ مُعَالَجَةِ الْعِقَابِ وَ مَوْتَاتُ الدُّنْیَا أَهْوَنَ عَلَیَّ مِنْ مَوْتَاتِ الْآخِرَةِ.
منبع خبر "
صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.