آماده باش پرستاران در نوروز

صدا و سیما سه شنبه 19 اسفند 1399 - 09:19
معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تأکید کرد: در شهر‌های قرمز و نارنجی تیم‌های آماده باش پرستاری تشکیل شود.
آماده باش پرستاران در نوروزبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ خانم دکتر مریم حضرتی در هفتاد و ششمین جلسه مدیران پرستاری کشور که به صورت مجازی برگزار شد، با قدردانی از تلاش‌ها و زحمات یکساله مدیران پرستاری در یک سال گذشته در مدیریت بیماری کرونا که به نحو احسن انجام گرفت، گفت: سال سختی را پشت سر گذاشتیم و با توجه به خیز چهارم کرونا در برخی استان‌ها این سختی ادامه دارد، از این رو می‌طلبد که با برنامه ریزی مناسب خیز جدید کرونا را مدیریت کنیم.

وی با تأکید بر تنظیم برنامه‌های نوروز ۹۹ در بسته‌های مختلف، گفت: در شهر‌های آبی و زرد شاید نیاز به آماده باش پرستاران نباشد، اما در شهر‌های قرمز و نارنجی با نظر دانشگاه برنامه آماده باش (آنکالی) برای پرستاران در نظر گرفته شود تا در صورت بروز خیز جدید کرونا با مشکل مواجه نشویم.

معاون پرستاری با بیان اینکه در سه نوروز گذشته بحران‌هایی نظیر زلزله کرمانشاه و سیل خوزستان، گلستان و لرستان و همچنین کرونا را پشت سر گذاشتیم، گفت: امسال چهارمین نوروزی است که به صورت مستمر درگیر بحران هستیم بنابراین باید به شکلی برنامه ریزی کنیم که غافلگیر نشویم.

خانم دکتر حضرتی با تأکید بر اجرای دستور العمل مرخصی تشویقی پرستاران، گفت: در دانشگاه‌هایی که وضعیت آبی و زرد حاکم است و بار کرونا کاهشی بوده این امکان وجود دارد که پرستاران برای تجدید روحیه و توان به مرخصی تشویقی (اجباری) بروند لذا مدیران محترم این موضوع را پیگیری کنند تا حتما این کارصورت پذیرید.

وی به اعزام پرستاران ویژه در پیک سوم کرونا در خوزستان اشاره کرد و گفت: اگر درگیر موج چهارم بشویم شاید این امکان وجود نداشته باشد که نیرویی به مناطق بحرانی اعزام شود؛ بنابراین مدیران محترم در مناطق آمایشی با هم هماهنگ باشند تا در صورت لزوم هر منطقه آمایشی مشکل منطقه خود را مدیریت و مرتفع سازد.

خانم دکتر حضرتی همچنین از مدیران پرستاری خواست تا در خصوص تجهیزات و دارو‌های مورد نیاز بازنگری لازم را داشته باشند.

وی با اشاره به آغاز آموزش بخش نظری دوره پرستاری ICU برای ۵ هزار پرستار در سطح کشور، گفت: آموزش‌های نظری این دوره از هفته گذشته آغاز شده است بنابراین مدیران پرستاری با همکاری رؤسای دانشکده‌های پرستاری، ارزیاب‌ها و مسؤول مرکز آموزشی و مهارتی دانشگاه بر کیفیت این دوره‌ها نظارت داشته باشند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به فراخوان این معاونت درسال ۲۰۲۰ که سال پرستار و ماما از سوی سازمان جهانی بهداشت نام گذاری شده بود اشاره کرد و گفت: در این فراخوان از دانشگاه‌ها خواسته شد تا طرح‌های خود را متناسب با اولویت‌های معاونت پرستاری برای ما ارسال کنند که در نهایت ۴۵ طرح ارسال و پس از بررسی و داوری ۶ طرح انتخاب شد و فرایند عملیاتی کردن طرح‌های منتخب آغاز شده است.

خانم دکتر حضرتی گفت: برای اجرای طرح مراقبت تسکینی و پرستار پیگیر بودجه لازم به دانشگاه‌های آزمایشی (پایلوت) پرداخت شده است از این رو نظارت شود که این بودجه برای توسعه درمانگاه‌های مراقبت‌های تسکینی که قرار است به مراکز مراقبت در منزل متصل شود هزینه شود.

در ادامه این نشست خانم دکتر مریم رسولی، مدیرکل دفتر ارتقای سلامت این معاونت در خصوص طرح مراقبت تسکینی و طرح پرستار پیگیری توضیحاتی ارائه داد.

همچنین خانم دکتر لیلا عظیمی، مدیرکل دفتر توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی نیز به موضوعات مطرح شده از سوی مدیران پرستاری پاسخ گفت.

در پایان این نشست آقای دکتر سروش معاون فنی مرکز ملی آموزش مهارتی چگونگی برگزاری دوره‌های ویژه ICU را تشریح کرد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.