جشن باستانی نوروز طبیعت و فرهنگ را در تاریخ ایران به هم می‌رساند

صدا و سیما سه شنبه 26 اسفند 1399 - 09:12
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی در همایش ملی نوروز و فرهنگ شادمانی: یکی از چشم‌انداز‌های کهن و مهمی که طبیعت و فرهنگ را در تاریخ ایران به هم می‌رساند آیین و جشن باستانی نوروز است.

بجشن باستانی نوروز طبیعت و فرهنگ را در تاریخ ایران به هم می رسانده گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی؛ آقای بهروز عمرانی امروز «سه شنبه» در همایش ملی «نوروز و فرهنگ شادمانی» با بیان این مطلب گفت: این ویژگی مهم یعنی یگانگی میراث فرهنگی و طبیعی، با تعریفی که از توسعه پایدار و ویژگی‌های کلیدی آن وجود دارد شامل همزاد بودن طبیعت و فرهنگ، سازگار و همسو است.

او افزود: به واقع یکی از آیین‌هایی که حافظ میراث‌طبیعی و معنوی ایرانیان بوده و نقشی بسیار قدرتمند در زمینه پایدار هویت ایرانی ایفا کرده است این آیین کهن و دیرین سال تلقی می‌شود.

آقای عمرانی گفت: آیین نورزو نه تنها خاستگاه همگرایی انسان و فرهنگ او با طبیعت بوده است که از سوی دیگر آیین نوروز به دلیل انعکاس زیست جهان مشترک اقوام ایرانی از عوامل تقویت همبستگی این اقوام و زدودن هر نشانه‌ای از واگرایی در طی تاریخ این سرزمین کهن تلقی می‌شود.

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: این گونه است که هر یک از اقوام ایرانی خود را حافظ این آیین در طی تاریخ می‌دانند و نوروز را یکی از مؤلفه‌های کلیدی معرفی و تعریف هویت خود می‌شمرند.

آقای عمرانی در ادامه اظهار کرد: یکی از اقوام کهن ایران که حافظ فرهنگ و تمدن ایرانی بوده‌اند کرد‌های ایران هستند که نقشی سترگ در حفظ عناصر کلیدی فرهنگ و تمدن ایرانی در طی تاریخ ایفا کرده‌اند، اگر چه این قوم ایرانی با خرده فرهنگ‌های غنی خود در سرتاسر کشور از گیلان و مازندران تا خراسان و ... حضور دارند، اما کردستان و کرمانشاه دو حوزه فرهنگی مهم از حضور این قوم ایرانی را در بردارد.

او گفت: امسال با انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام اهمیت این حوزه فرهنگی در ارائه الگویی کارآمد از گردشگری پایدار بیش از پیش روشن می‌شود.

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه به واقع نوروز می‌تواند در آیینه فرهنگ این قوم ایرانی ما را با ویژگی‌های برجسته گردشگری پایدار و فراتر از آن توسعه پایدار آشنا سازد افزود: در این الگو که در فرهنگ کرد‌های ایران جلوه‌گر است طبیعت و فرهنگ همزاد یکدیگر بوده و توسعه و پیشرفت با حفظ میراث فرهنگی ناملموس و میراث طبیعی و محیط زیست و احترام به آن گره خورده است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.