دستاورد دانشمندان چینی: چهار بیمار معلول با ایمپلنت مغزی توانستند دوباره راه بروند

دیجیاتو جمعه 01 فروردین 1404 - 10:02
طبق ادعای دانشمندان 24 ساعت پس از عمل جراحی، بیماران توانستند پاهای خود را حرکت دهند و پس از چند هفته، به‌طور مستقل راه بروند. The post دستاورد دانشمندان چینی: چهار بیمار معلول با ایمپلنت مغزی توانستند دوباره راه بروند appeared first on دیجیاتو.

دانشمندان چینی در یک آزمایش بالینی پیشرفته برای اولین بار در جهان توانسته‌اند بیماران معلول را قادر به راه رفتن کنند. طبق ادعای پژوهشگران، چهار بیمار معلول حرکتی با انجام جراحی و کاشت ایمپلنت در مغز و نخاع خود موفق شده‌اند دوباره پاهای خود را کنترل کنند.

این تحقیق توسط پژوهشگران دانشگاه فودان شانگهای انجام شده و بیماران تنها 24 ساعت پس از عمل جراحی، توانستند پاهای خود را حرکت دهند و پس از چند هفته، به‌طور مستقل راه بروند. برخی از بیماران حتی حس‌های عصبی خود را که از دست داده بودند، دوباره بازیافتند.

فناوری جدید برخلاف سیستم‌های معمولی ارتباط مغز و کامپیوتر (BCI) که برای کنترل حرکت از دستگاه‌های خارجی استفاده می‌کنند، به‌طور مستقیم اعصاب غیرفعال را تحریک کرده و به سیستم عصبی اجازه می‌دهد خود را بازسازی کند. این فرآیند، که به «بازسازی عصبی» معروف است، می‌تواند در طولانی مدت باعث کاهش وابستگی به دستگاه‌های کمکی شود.

«جیا فومین»، محقق ارشد این پروژه از مؤسسه علوم و فناوری هوش شبه‌مغزی فودان، در این باره توضیح می‌دهد:

«در گذشته، همه با تجهیزات پزشکی پیشرفته خارجی آشنا بودند، اما اکنون ما وارد قلمروی ناشناخته‌ای شده‌ایم و اولین سیستم رابط مغز-نخاعی نسل جدید را در جهان ایجاد کرده‌ایم.»

نحوه عملکرد ایمپلنت تقویت حرکت بیماران معلول

این روش شامل کاشت دو تراشه الکترودی کوچک — هر کدام با قطر حدود 1 میلی‌متر — در قشر حرکتی مغز است. این تراشه‌ها سیگنال‌های عصبی را جمع‌آوری و رمزگشایی می‌کنند و سپس یک ارتباط مستقیم بین مغز و عضلات آسیب‌دیده ایجاد می‌کنند.

اولین داوطلب این آزمایش، یک مرد 34 ساله بود که پس از یک سقوط دچار فلج اندام تحتانی شه و 8 ژانویه تحت عمل جراحی قرار گرفت. در عرض 24 ساعت، او توانست هر دو پایش را بلند کند و تا روز چهاردهم، با کمک یک واکر بیش از 5 متر راه رفت. سه بیمار دیگر نیز در فوریه و مارس جراحی شدند و همگی بهبودی قابل‌توجهی را در عرض چند هفته نشان دادند.

تمام دستگاه‌های پزشکی مورد استفاده در این جراحی‌ها در چین توسعه یافته‌اند که نشان‌دهنده گامی مهم در پیشرفت این کشور در حوزه فناوری‌های عصبی است. با وجود 3.74 میلیون بیمار مبتلا به آسیب نخاعی در چین و 90 هزار مورد جدید سالانه، تأثیر این فناوری می‌تواند بسیار گسترده باشد.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.