مارک زاکربرگ: دانشگاه افراد را برای بازار کار امروز آماده نمی‌کند

دیجیاتو چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404 - 10:32
مارک زاکربرگ معتقد است دانشگاه دیگر پاسخگوی نیاز بازار کار امروز نیست و بدهی‌های سنگینی به افراد تحمیل می‌کند. The post مارک زاکربرگ: دانشگاه افراد را برای بازار کار امروز آماده نمی‌کند appeared first on دیجیاتو.

مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا که خود از دانشجویان انصرافی دانشگاه هاروارد بوده، در مصاحبه‌ای اعلام کرد که نسبت به نقش دانشگاه در آماده‌سازی دانشجویان برای بازار کار امروز تردید دارد. او با اشاره به افزایش بدهی‌های دانشجویی و تحولات بازار کار، بر ضرورت بازنگری در ارزش واقعی تحصیلات دانشگاهی تأکید کرد.

براساس گزارش «BusinessInsider»، مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار فیسبوک و مدیرعامل کنونی شرکت متا، در گفت‌وگویی با «تئو وان»، کمدین آمریکایی، اظهار کرد: «مطمئن نیستم که دانشگاه افراد را برای شغل‌هایی که امروزه در بازار کار نیاز است آماده کند.» به‌گفته‌ او، با وجود آنکه دانشگاه می‌تواند یک تجربه اجتماعی سازنده باشد، چراکه خیلی‌ها برای اولین بار پس از ترک خانه وارد آن می‌شوند، اما میزان بدهی‌هایی که به دانشجویان تحمیل می‌شود، مسئله‌ای اساسی و نگران‌کننده است.

زاکربرگ همچنین تأکید کرد که شاید تحصیلات دانشگاهی برای برخی شغل‌ها ضروری نباشد و این دیدگاه، که تا پیش از این تابو تلقی می‌شد، اکنون بیشتر مورد پذیرش قرار گرفته است. داده‌های مؤسسه «Deloitte» در سال 2024 نشان می‌دهد که یک‌سوم از نسل Z و هزاره‌ها از ورود به دانشگاه به‌دلیل هزینه‌های بالا و نبود نیاز شغلی به مدرک تحصیلی خودداری کرده‌اند.

هزینه سنگین دانشگاه تأثیر مهمی بر تصمیم‌گیری نسل جوان دارد

زاکربرگ که در سال 2005 در میانه‌ تحصیل در هاروارد دانشگاه را ترک کرد، افزود که در دوران دانشگاه با افراد مهمی در زندگی خود ازجمله همسرش «پریسیلا چان» و هم‌بنیان‌گذاران فیسبوک آشنا شد. همچنین اشاره کرد که داشتن معلم یا مربی خوب از اهمیت بالایی برخوردار است، حتی اگر محتوای درسی کاربرد عملی نداشته باشد.

در پاسخ به پرسشی درباره لزوم آموزش هوش مصنوعی در دوران مدرسه، زاکربرگ گفت فناوری به‌سرعت تغییر می‌کند و مهارت‌هایی که در نوجوانی یاد گرفته، امروزه کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. بااین‌حال، او یادگیری درک فناوری و نحوه استفاده از آن را ارزشمند می‌داند.

اظهارات زاکربرگ بار دیگر بحث قدیمی ارزش مدرک دانشگاهی در دنیای مدرن را داغ کرده است. او با تأکید بر اهمیت این تجربه‌ اجتماعی و یادگیری مهارت‌های زندگی، به هزینه‌های تحصیل و عدم تناسب برخی رشته‌ها با بازار کار اشاره می‌کند. همچنین رشد برنامه‌هایی نظیر آموزش مهارت‌های دیجیتال و فناوری از سنین پایین‌تر را توصیه می‌کند تا دانش‌آموزان زودتر با مهارت‌های مورد نیاز آشنا شوند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.