ضرر میلیونی در زمان فروش طلا | مراقب حقه طلا فروشی ها باشید

گسترش نیوز پنج شنبه 11 اردیبهشت 1404 - 21:01
قیمت طلا دست دوم معمولا یک مقدار از قیمت طلا نو ارزان تر است. افراد به انگیزه هایی مختلفی و در زمان های مختلف اقدام به فروش طلای خود می کنند. اما در این گزارش خبرنگار گسترش نیوز به بررسی نکات مهم برای ضرر نکردن فروشندگان طلا در زمان فروش می پردازد.

قیمت طلا از ابتدای سال جدید نوسانات مختلفی را به خود دیده است و قیمت آن از گرمی بالای ۸ میلیون و ۵۰۰ به ۶ میلیون و ۵۰۰ رسیده است. با این حساب برخی از مردم به دلیل ریسک کاهش قیمت در طلا اقدام به فروش دارایی خود کرده اند. برخی در تلاش هستند تا سرمایه خود را به بازاری سودآور تر منتقل کنند. هر چند فعالان بازار طلا و سکه نوسان قیمت را ذات بازار می دانند و طبیعی تلقی می کنند اما برخی در این برهه از زمان اقدام به فروش طلا می کنند. 

در همین راستا خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در این گزارش سعی دارد به بررسی نحوه قیمت گذاری طلای دست دوم در بازار بپردازد و به نکات مهم آن در زمان معامله اشاره کند. با ما همراه باشید.

افزایش فروش طلای دست دوم توسط مردم

با بیشتر شدن تمایل مردم به خرید و فروش طلا در شرایط نوسانی بازار ارز و مخصوصا قیمت دلار، آگاهی از نحوه محاسبه قیمت طلای دست‌ دوم و پرهیز از ضررهای رایج در معاملات ضروری‌ تر از همیشه به‌نظر می‌ رسد. کارشناسان بازار طلا هشدار می‌دهند که نا آگاهی فروشندگان، زمینه سوء استفاده را برای برخی طلا فروشان فراهم می‌کند.

در هفته های اخیر، بازار خرید و فروش طلای دست‌ دوم به یکی از پرترددترین بخش‌های بازار طلا تبدیل شده است؛ به این دلیل که طلا به‌عنوان یک کالای سرمایه‌ ای، در زمان نیاز نقدشوندگی بالایی دارد. اما آنچه اغلب نادیده گرفته می‌شود، روش دقیق محاسبه قیمت این نوع طلا و نکات مهمی است که می‌ تواند از ضرر فروشندگان جلوگیری کند.

نحوه محاسبه قیمت طلا دست‌ دوم

قیمت طلا دست‌ دوم از طریق ضرب وزن طلای مورد نظر در قیمت روز هر گرم طلای ۱۸ عیار محاسبه می‌ شود. برخلاف طلای نو، اجرت ساخت و مالیات بر ارزش افزوده در این محاسبه حذف می‌ شود. به عنوان نمونه، اگر هر گرم طلای ۱۸ عیار ۶ میلیون تومان باشد، طلای دست‌ دوم ۱۰ گرمی حدود ۶۰ میلیون تومان ارزش خواهد داشت.

فرق بین طلای نو با طلای دست دوم در چیست؟

در زمان خرید طلای نو، مبلغی تحت عنوان اجرت ساخت (که گاهی تا ۲۰ درصد قیمت طلا را شامل می‌شود)، مالیات و سود فروشنده به قیمت نهایی افزوده می‌شود. اما هنگام فروش، این هزینه‌ها لحاظ نمی‌شود. از این رو، قیمت فروش طلا به‌طور طبیعی کمتر از قیمت خرید آن خواهد بود.

کارشناسان بازار طلا توصیه می‌کنند پیش از فروش، فروشنده حتماً نکات مهم آن را در نظر بگیرید. نکاتی از جمله: اطلاع دقیق از قیمت روز طلا از منابع رسمی و معتبر، وزن‌ کشی طلا با ترازو دیجیتال مقابل خریدار، بررسی عیار طلا (اغلب ۱۸ عیار در ایران)، ارائه فاکتور خرید برای اثبات اصالت کالا و استعلام قیمت از چند طلا فروشی برای جلوگیری از فروش ارزان.

هشدار درباره سودجویی‌های رایج

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد برخی طلا فروشان در زمان خرید طلای دست‌ دوم، با ترفندهایی از جمله کم‌ کردن غیرموجه کارمزد، کاهش عیار اعلامی یا وزن‌ کشی اشتباه، قیمت نهایی خرید را پایین‌تر از نرخ منصفانه اعلام می‌کنند. همچنین مواردی مشاهده شده که طلافروشان تحت عنوان "کارمزد ذوب و خالص‌سازی" مبالغی از قیمت نهایی کسر می‌کنند، در حالی‌که این کارمزدها در معاملات رایج و رسمی پذیرفته‌شده نیست.

فروشنده از کجا بفهمد طلا را ارزان نمی‌فروشد؟

فرمول پایه برای محاسبه قیمت طلای دست‌دوم همچنان ساده است:

وزن × قیمت روز طلای ۱۸ عیار

اگر قیمتی که فروشنده دریافت می‌ کند به‌صورت معناداری پایین‌ تر از این فرمول بود، بهتر است از معامله منصرف شود یا قیمت را از طلا فروشی‌های دیگر نیز استعلام کند. مقایسه چندباره قیمت‌ ها، راهی مطمئن برای جلوگیری از فروش زیر قیمت واقعی است.

کارشناسان بازار طلا معتقدند که افزایش دانش مالی شهروندان در این حوزه می‌تواند بازار را شفاف‌تر کرده و مانع از رواج رفتارهای سودجویانه شود. با رعایت نکات ساده اما کاربردی، می‌توان طلای دست‌دوم را با کمترین میزان کاهش ارزش، به فروش رساند و از دارایی خود به‌طور مؤثر محافظت کرد.

کدخبر: 351795 سارا سمیع شمس

منبع خبر "گسترش نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.