به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از هفتمین رویداد ایران اکسپو بازدید کرد.
جهانگیر در ابتدای این بازدید و در دیدار با صدیف بیکزاده مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ایران به مشکلات صادرکنندگان کشور به دلیل عدم عضویت ایران در ۵ کنوانسیون مهم بینالمللی اشاره کرد و گفت: این موضوع برای صادرکنندگان و بخش خصوصی مشکلات عدیدهای را ایجاد کرده؛ زیرا هزینههای این مسائل کمتر بر بخشهای دولتی اثرگذار است و بیشتر بخش خصوصی و تجار را دچار مشکل میکند.
وی ادامه داد: عدم پیوستن به برخی کنوانسیونهای بینالمللی موجب واردات اجناس بی کیفیت به کشور میشود و این اجناس در عین حال که به تولید داخلی لطمه میزند نظم بازار را هم برهم زده است.
جهانگیر با طرح سوالی مبنی بر اینکه نمایشگاه اکسپو با این هزینه سنگین برگزاری تا چه میزان توانسته ارتباطگیری بین شرکتهای داخلی و خارجی را تقویت کند بیان کرد: برگزاری چنین رویدادهایی نباید صرفاً با هدف دیده شدن محصولات و توانمندیها باشد، البته که این دیده شدن خوب است، اما از باب اینکه مرحله بعد چه اتفاقی باید رخ دهد و تولیدکنندگان چگونه به بازارهای کشورهای همسایه و سایر کشورها دسترسی پیدا کنند مهم است؛ زیرا این دسترسیها از قاچاق کالا جلوگیری میکند و باعث رونق مرزهای تجاری در کشور میشود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به سفر چین و اجلاس شانگهای اشاره کرد و بیان داشت: در سایر کشورها تعدادی از هموطنان که کار تجاری میکردند به دلایل مختلف و با قراردادهایی که با شرکتهای مختلف منعقد کرده و نتوانسته بودند به تعهدات خود عمل کنند در زندانهای آن کشور بودند و سرمایههایشان را از دست دادند، حال مهم است اینگونه رویدادها الگویی بشود برای کمک به صادرکنندگان و بخش خصوصی که درگیر چنین مشکلاتی نشوند.
سخنگوی دستگاه قضا اظهار کرد: امروز فرصت خوبی بود برای بازدید از نمایشگاه و دیدن توانمندیهای بخشهای مختلف دولتی و خصوصی که در زمینه خودکفایی و تولیدات در کشور زحمت میکشند. این نمایشگاه میتواند محلی برای تبادل افکار و نظریات به اضافه محصولات تولیدی باشد.
جهانگیر شکستن حلقههای تحریمی که جریان استکباری علیه بخشهای مختلف کشور رقم زده را ضروری دانست و عنوان کرد: با توانمندسازی بخشهای خصوصی و با برداشت موانعی که بر سر راهشان است میتوانیم تنوع تولید محصولی در حوزههای مختلف ایجاد کنیم تا آن برنامه جریان استکباری برای تحریم و بستن اقتصاد ایران با شکست کامل روبهرو شود.
همچنین سخنگوی قوه قضائیه در دیدار با رئیس و نایب رئیس اتاق ایران در رویداد ایران اکسپو، گفت: برای تقویت بخش خصوصی باید از تجربه کشورهای موفق استفاده کرد. حذف مدیران مزاحم، قوانین و مقررات مزاحم و ساختارهای مزاحم برای تقویت بخش خصوصی الزامی است.
جهانگیر در دیدار با صمد حسن زاده رئیس اتاق ایران بیان کرد: با توجه به شعار سال ۱۴۰۴، یعنی «سرمایه گذاری برای تولید» در قوه قضائیه، دادستانهای سراسر کشور، سازمان بازرسی کل کشور و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، تلاش میکنند برای تحقق اهداف سال، با بخش خصوصی همکاری کنند. حمایت از سرمایه گذاری، حمایت از بخش خصوصی و تسهیل محیط کسب و کار از اهداف قوه قضائیه برای توسعه اقتصادی است. در این مسیر تیمهای اجرایی تشکیل شده است.
وی ادامه داد: رمز موفقیت کشور، حمایت همه جانبه از بخش خصوصی است. اگر دولت خود را رقیب بخش خصوصی نداند و اجازه دهد فعالان اقتصادی بدون مانع تراشی دولتی کار کنند، میتوان به آینده اقتصاد کشور امیدوارتر بود.
به گفته سخنگوی عدلیه، باید برای اصلاح رویهها، سقف زمانی تعیین شود و در این مسیر قوای سه گانه مجریه، مقننه و قضائیه در کنار بخش خصوصی برای هموار کردن این مسیر تلاش کنند.