در پی بازنگری در ضوابط فروش خودروهای وارداتی، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در قالب دستورالعمل جدید فروش خودروهای وارداتی، برخی محدودیتهای پیشین از جمله ممنوعیت خرید و فروش حواله و انتقال وکالتی را لغو کرد. بر اساس ماده ۴ دستورالعمل شماره ۵۳۰ شورای رقابت که در گذشته با هدف جلوگیری از سوداگری در بازار خودرو تدوین شده بود، انتقال حقوق ناشی از ثبتنام خودروهای وارداتی تنها به نام خریدار اولیه مجاز بود و فروش حواله یا واگذاری وکالتی ممنوع اعلام شده بود. با این حال، در متن جدید دستورالعمل فروش که از سوی سازمان حمایت ابلاغ شده، بندهای مربوط به این محدودیتها حذف شدهاند.
به این ترتیب، از این پس خریداران خودروهای وارداتی مجاز خواهند بود حوالههای خود را به دیگران منتقل کرده یا به صورت وکالتی اقدام به واگذاری خودرو کنند؛ تصمیمی که میتواند تاثیر قابلتوجهی بر تسهیل معاملات در بازار و افزایش شفافیت و رقابت ایجاد کند.
البته برخی نسبت به احتمال بازگشت واسطهگری و دلالی در بازار ابراز نگرانی کردهاند. محدودیتهای ماده ۴ که از تاریخ ۱۲ اردیبهشت برای متقاضیان این خودروها قابلیت اعمال ندارد به شرح زیر است: حداقل سن متقاضیان خرید خودرو ۱۸ سال باشد، دارا بودن گواهینامه رانندگی برای متقاضیان خرید خودرو الزامی است، متقاضیانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند امکان ثبتنام و خرید ندارند، انتقال امتیاز و حقوق ناشی از خرید خودرو، به اشخاص ثالث (حتی به صورت وکالتی) و نیز فروش حواله خودرو به صورت وکالتی ممنوع است، امکان صلح در قرارداد وجود ندارد، عرضه کننده خودرو موظف است روشهای بازدارنده برای جلوگیری از انتقال سند حداقل به مدت یکسال، ازجمله در رهن گرفتن سند خودرو، اتخاذ و اجرا کند، امکان ثبتنام و خرید خودرو برای اشخاص حقوقی وجود ندارد و مبلغی از بهای فروش خودرو باید در حساب خریدار موجود باشد که بر اساس نوع برنامه فروش متغیر است. این محدودیتها بعد از نامه سازمان حمایت دیگر اجرایی نخواهند شد.