جنگ تجاریِ اروپا و روسیه بالا گرفت/ خط و نشان‌های جدید برای «پوتین»

خبرآنلاین شنبه 20 اردیبهشت 1404 - 14:11
موانع برای کاخ کرملین هر روز بیشتر می‌شود؛ جنگ تجاری بین اروپا و روسیه شدت گرفته است و هر روز خط و نشان‌هایی تازه برای پوتین می‌کشند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پوتین و کاخ کرملین حالا حدود سه سالی هست که هر روز در معرض تحریم و تهدیدهای تازه غرب قرار می‌گیرند؛ از همان روزی که روسیه به اوکراین حمله کرد و جنگ بین این دو کشور آغاز شد. از آن پس، موجِ تحریم‌های گسترده کشورهای اروپایی و آمریکا روانه این کشور شد و هنوز هم ادامه دارد.

اتحادیه اروپا به‌تازگی اعلام کرده است که می‌خواهد ممنوعیت واردات گاز روسیه را تا پایان سال ۲۰۲۷ میلادی ادامه دهد... اروپا پیش از آغاز این جنگ، بزرگترین و اصلی‌ترین مشتری انرژی روسیه بود و حدود ۴۵ درصد گاز کشورهای عضو اتحادیه اروپا را تأمین می‌کرد که این مقدار اکنون به ۱۹ درصد رسیده است!

 بیشتر بخوانید:

برای روزهای سخت‌تر اقتصاد آماده شویم/ عادلی: حتی روسیه و چین بدون سرمایه‌گذاری خارجی به جایی نرسیده‌اند

مکرون خواستار مذاکرات مستقیم میان اوکراین و روسیه شد

آنطور که رویترز گزارش داده است، سه مقام اتحادیه اروپا اعلام کردند که این اتحادیه برنامه‌هایی برای ممنوعیت امضای قراردادهای جدید واردات گاز از روسیه تا پایان سال اعلام خواهد کرد و قراردادهای موجود با مسکو را تا پایان سال ۲۰۲۷ متوقف می‌شود. کمیسیون اروپا به‌زودی نقشه راه خود برای پایان دادن به واردات سوخت‌های فسیلی تعیین می‌کند.

به گفته این مقام‌ها، نقشه راه شامل تعهدی برای پیشنهاد در ماه ژوئن، ممنوعیت معامله‌های تازه واردات گاز روسیه و قراردادهای تک محموله تا پایان سال ۲۰۲۵ خواهد بود.

جنگ تجاریِ اروپا و روسیه بالا گرفت/ خط و نشان‌های جدید برای «پوتین»

مقام‌های اتحادیه اروپا که خواستند نامشان به‌دلیل نهایی نشدن بحث‌ها در این باره فاش نشود، اعلام کردند این نقشه راه همچنین شامل تعهدی برای ارائه یک پیشنهاد قانونی برای ممنوعیت واردات گاز و گاز طبیعی مایع روسیه تحت قراردادهای موجود تا پایان سال ۲۰۲۷ است.

از طرف دیگر، اروپا گفته که خرید ال‌ان‌جی(گاز طبیعی مایع‌شده) بیشتر از آمریکا را در نظر خواهد گرفت و ترامپ هم اعلام کرده است که فروش انرژی بیشتر به اروپا محور اصلی تلاش‌های دولتش برای رفع کسری تجاری با اتحادیه اروپا خواهد بود.

طرح‌های اروپا بر کشورهایی از جمله مجارستان و اسلواکی که همچنان گاز روسیه را با خطوط لوله دریافت می‌کنند و کشورهایی مانند بلژیک، فرانسه، هلند و اسپانیا که محموله‌های ال‌ان‌جی روسیه را خریداری می کنند، تأثیر خواهد گذاشت. دیگر کشورها از جمله لهستان و کشورهای بالتیک، خرید گاز روسیه را متوقف کرده‌اند.

البته ال‌ان‌جی ایالات متحده کمک کرد شکاف عرضه روسیه در اروپا در طول بحران انرژی ۲۰۲۲ کاهش یابد. سال گذشته میلادی، آمریکا پس از روسیه و نروژ، سومین تأمین‌کننده گاز اروپا بود، اما بعضی شرکت‌ها و دیپلمات‌های اتحادیه اروپا نگران‌اند که اتکا به گاز آمریکا به یک آسیب‌پذیری تبدیل شود، زیرا ترامپ نشان داد انرژی به‌عنوان ابزاری برای معامله در مذاکرات تجاری خواهد بود.

از سویی، صادرات گاز طبیعی روسیه به اروپا از مسیر خطوط لوله ترانزیتی ساخته‌شده در دوران اتحاد جماهیر شوروی پیشین که از خاک اوکراین می‌گذرد، در ساعات اولیه روز یکم ژانویه سال ۲۰۲۵ میلادی (۱۲ دی ۱۴۰۳) در پی پایان قرارداد پنج‌ساله بین مسکو و کی‌یف متوقف شد.

اروپا تحریم‌هایی را هم بر حجم عمده‌ای از واردات محموله‌های نفت خام روسیه به استثنای اسلواکی و مجارستان اعمال کرده و اکنون تنها ۳ درصد از کل واردات نفت اتحادیه اروپا از روسیه وارد می شود، در حالی که این رقم پیش از تنش‌های مسکو -‌ کی‌یف حدود ۲۷ درصد بود.

۲۲۳۲۲۳

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.